Főoldal » A 10 legjobb Lego Star Wars készlet 2022-ben

A 10 legjobb Lego Star Wars készlet 2022-ben

A Lego Star Wars készletek sorában egyre bővülő kínálatot találunk, az idei évben is sok újdonsággal készül a Lego, például három olyan dioráma is napvilágot látott, melyekkel a Star Wars ikonikus jeleneteit tudjuk újraalkotni. 2022-ben is megvoltak a kedvencek, kinek melyik.

Star Wars és lego rajongóként persze biztos neked is megvannak a sajátjaid, de nézzük meg, hogy melyek azok, amik sokak tetszését elnyerték.

A Lego Star Wars legjobbjai

Ezek egyike a Dark Trooper támadás készlet (75324), ami nyolcéves kor felett ajánlott és 166 építőelemből áll. A Star Wars: a Mandalóri ihlette jelenet játszható újra az egész kicsikkel is, a Luke Skywalker és a Dark Trooperek közti csaták élményét te is átélheted. Ez a szett 4 lego minifigurát, egy forgó felvonót, forgó harci emelvényt és sok mást is tartalmaz. Hiteles és részletgazdag, Luke fénykardját és 3 romboló pisztolyt is adnak hozzá, a Csúszó Erő-emelvénnyel pedig te is segíteni tudsz Luke-nak a győzelemben.

Szintén méltán népszerű az 586 darabból álló, kilencéves kortól ajánlott Lego Star Wars Hoth AT-ST, (75322), mellyel a Star Wars: A Birodalom visszavág akcióit lehet újraalkotni. A szett egy hitelesen kidolgozott hoth-i AT-ST lépegetőt, 3 Lego minifigurát és egy droidot is tartalmaz. Játékos csatára tervezték, a két rugós kilövő tüzelésre alkalmas, a kereket elforgatva pedig az AT-ST feje is forgatható lesz. A szettben négy szereplő figuráját is megtalálod, köztük Chewbaccát és egy Birodalmi szonda-droidot.

A Lego Star Wars népszerű szettjei

A hazai boltokban ugyan nem kapható, de ha nagyon vágysz rá, külföldről be tudod szerezni a Lego Star Wars Galaktikus Kaland készletét (66708). Nyolcéves kortól ajánlott, és mindösszesen 901 darabból áll. Három készletet és kilenc népszerű Star Wars minifigurát tartalmaz a doboz, az összes szükséges kiegészítővel együtt, mellyel korlátlan galaktikus kalandokba keveredhetsz. A fiatal Star Wars rajongók számára ajánlott, és olyan klasszikus figurákkal lehet újraalkotni a jeleneteket, mint Ahsoka, Tano, Grogu és még sokan mások. Fénykardozz a vagy száguldj át a Tatooine sivatagjain, erre lehetőséged nyílik ezzel a különleges készlettel.

Hétéves kortól ajánlott a 282 elemből álló Obi-Wan starfighter (75333), ami aktiválható korongvetőkkel rendelkezik, a szettben három figurát is kapunk, Obi-Wan Kenobit, Taun We-t és egy R4-P17 asztromechanikus droidot. Ha elakadunk az építésben, már érkezik is a segítség, ebben egy digitális útmutató mutat majd utat, ami nem mellesleg vidámabbá varázsolja az építés folyamatát is.

Lego Star Wars szettek kicsiknek és nagyoknak

Kicsiket és nagyokat egyaránt elvarázsol a Lego Star Wars Jedi Starfighter hiperhajtással (75191). Ha te is segíteni akarsz Obi-Wannak, hogy megőrizze lépéselőnyét Jango Fett-tel szemben, akkor dokkolj a hipermeghajtással és pillanatok alatt máris a távoli bolygók felé száguldhatsz. A korongvetők és a rugós kilövők segítségedre lesznek ebben. A kultikus történetet te is újra tudod kelteni, a kilencéves kortól ajánlott, 825 elemes legóval.

Akit egyszer már magába szippantott a Lego Star Wars univerzuma, az bizony nem könnyen szabadul. Újabb és újabb élményeket szeretne, ss ebbe tökéletesen beleférnek a cuki dolgok is, mint amilyen a BD-1 droid (75335), ami igazán aranyos kis „jószág”. Megépítése nem egyszerű, épp ezért az 1062 darabos szett összeállítását 14 éves kor felett ajánlják. A droid a Star Wars Jedi: Fallen Orderből ismerős, ez a felderítőrobot pedig most a te szobádban is életre kelhet. Feje előre és hátra, valamint oldalra is billenthető. Az áttetsző elemei pedig a droid hangulatát jelzik.

Igazi kuriózum az AT-TE lépegető (75337), ami kilencéves kortól ajánlott és 1082 elemből áll. A fogantyúja kinyújtható, így fel lehet elmelni és mozgatni is lehet a lépegetőt, és a fülkéje és a kabinok is hozzáférhetők, akár 7 lego minifigura is elfér bennük. Nem beszélve arról, hogy a nehéz tüzelésű ágyú is forgatható, felemelhető és aktiválható is.

Nagyszerű pillanatokat kínál a hétéves kortól ajánlott és 262 elemtől álló Köztársasági Fighter Tank (75342), aminek segítségével izgalmas csatákat játszhatsz el te is, így felidézve a Star Wars: A klónok háborúja jeleneteit és még a népszerű szereplőket is megkapod hozzá. Ez a LEGO Star Wars történetében az első olyan szett, ami a 187. légiós klónkatonák Lego minifiguráit tartalmazza. És hogy mit nyújt még ez a szett: lebegő hatást és két felemelhető rugós kilövőt, négy figurát, köztük a klónparancsnokot is, és 2 harci droid figurát, mellyel te is eljátszhatod a légi és a droidok közti akciót.

A Klónkatona Parancsnoki Állomás (40558) is igazi önfeledt pillanatokkal ajándékozhat meg téged is, ezzel az egyszerű, 66 darabos és hatéven felülieknek ajánlott készlettel te is szervezhetsz klónkatonai küldetéseket. A parancsnoki állomás összecsukható rámpákkal van ellátva, emellett pedig egy fegyverállványt is találsz, két lézerpisztollyal és a szett része három lego minifigura is – egy klónparancsnok és két klónkatona, harci eszközökkel felszerelve.

Végül jöjjön egy igazi ritkaság, a Razor Crest (75331), ami mindösszesen 6187 építőelemből áll és bonyolultságára tekintettel 18 éves kor felett ajánlott. Felemelő érzés lehet, hogy a motorblokkot levéve a belteret is meg tudod nézni, a kinyitható hidraulikus hátsó zsilip pedig már hab a tortán, csakúgy, mint az alapfelszerelés: a fegyverszekrény, a karbonitos fagyasztókamra és a mentőkapszula. Öt figurát is tartalmaz a készlet, a mérete is lenyűgöző, több mint hetvenkét centiméteres, nem véletlen, hogy ez az egyik legjobb Lego Star Wars készlet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük