Főoldal » A legismertebb LEGO hajókról

A legismertebb LEGO hajókról

Talán senki számára sem meglepetés, hogy a LEGO kockákból különböző járműveket felépíteni, így LEGO hajókat is. Akinek akad egy halom ömlesztett LEGO kockája, biztos rakott már ki belőle valamit, ami hajóra emlékeztet. Természetesen a LEGO-nak vannak kifejezetten hajós készletei is, melyek mindenrészletükben a vízen közlekedő járművekre emlékeztetnek, legyen szó motorcsónakról, vitorlásról, tengerjáróról, esetleg kalózhajóról. Könnyen építhető LEGO hajót éppúgy megtalálható a dán játákgyártó kínálatában, mint ikonikus tengeri jármű. Lássuk melyek a legismertebb LEGO hajók, és melyek azok, amiket nem megépíteni és kiállítani a legjobb, hanem a vad tengeri csaták eljátszására szánták őket.

Hajó az Ideas száriából: LEGO Hajó a palackban (92177)

Biztos mindenki tűnődött már azon, hogy a Hajó a palackban dísztárgyakba hogyan kerülne bele a hajók. Erre a kérdésre persze a LEGO is fel akarta tenni a maga kérdését, és persze megoldását, így megalkottak egy olyan szettet, ahol ezt a jellegzetes dísztárgyat lehet megépíteni. Persze itt lényegesen könnyen dolgunk van, mint az eredeti tárgy esetében, hiszen előbb megépítjük a hajót, majd átlátszó elemekből köré építjük az üveget, ami ugyebár nem is üvege, hanem műanyag. A hajós palack természetesen egy szép állvánnyal egészül ki, hogy teljessé tegye a hajó a palackban látványt.

Ez a szett nagyon keresett volt a gyűjtök körében, és ha be szeretnénk még szerezni, akkor nagyon kell igyekeznünk, hogy megszerezzük, ugyanis a LEGO már kivezette ezt a terméket, így nem kerül gyártásra. A boltok kínálatában az utolsó darabokat találhatjuk meg, tehát, ha egy LEGO Hajó a palackban (92177) szettel szeretnénk kiegészíteni a gyűjteményünket, akkor most csapjunk le a még készleten lévő darabokra.

A leghíresebb hajó LEGO változata: LEGO Icons Titanic (10294)

A LEGO egyik legnagyobb darabszámú készlete is meglehetősen ikonikus, és mi mást is ábrázolhatna, mint egy hajót. Persze nem akármilyen hajót. Nem, a 9090 darab elem összerakás után (ami valljuk be, nem lesz kis munka senki számára sem, aki beszerzi ezt a készletet) végül a híres, elsüllyeszthetetlennek hitt hajó miniatűr másában, a Titanicban gyönyörködhetünk. Ez egy igazán exkluzív készlete a LEGO Icons sorozatnak, a végeredmény pedig egy 135 cm hosszú gyönyörű hajó, ami igazi éke lehet bármelyik LEGO rajongó gyűjteményének.

A Titanicot talán bemutatnunk sem kell senkinek, hiszen a tragédiája számos könyvet, és egy Oscar díjas filmet ihletett, melynek során 1500 ember veszett oda a jeges habok között. A téma tehát nem mondható épp játékosnak vagy könnyednek, de a LEGO komolyan vette a dolgot, így a részletek tekintetében nem a „megúszásra” törekedtek, hanem arra, hogy a lehető legélethűbben adhassák vissza ezt a monumentális hajót. LEGO Titanicot (10294) minden LEGO gyűjtő biztosan szívesen a magáénak tudná.

LEGO hajók, melyeket filmek ihlettek

Ha már a filmeket is megihletett hajók témájánál járunk, meg kell említetni a LEGO hajók között azokat is, melyeket teljes egészében filmek ihlettek. Bár a Titanicról is készült mozgókép, de a történet valós eseményeken alapul. Ugyan lehet némi valóság alapja a Karib-tenger kalózai filmeknek is, de ezek a filmek lényegében fikciók, viszont ez nem tartotta vissza a LEGO-t, hogy a filmekben feltűnő híres hajókat ne hozhatnák létre miniatűr, építhető formában. Így születhettek meg a LEGO Karib-tenger kalózai készletek, melyek között természetesen LEGO hajókat is találhattunk.

Szinte magától értetődő volt, hogy az első rész ikonikus hajója, a Fekete gyöngy (4184) megépíthető lesz LEGO-ból, de sorozat többé részében látható hajók is kaptak saját készletet, mint az Anna királynő bosszúja (4195) vagy a Silent Mary (71042)

Persze az évek során számos LEGO Hajót ihlettek filmek, egy időben például a Gyűrűk Ura – Király visszatér filmből ismert kalózhajót is meg lehetett építeni, amit Aragornék elfoglaltak.

A legjobb LEGO Hajók gyerekeknek

A felsorolt LEGO hajók mind-mind legendásak, de nem feltétlen kell annyira mélyen a zsebűkbe nyúlni, ha LEGO hajót szeretnénk építeni, vagy ezzel lepni meg a csemetéket. A LEGO City sorozatban is rengeteg hajós készlet látott napvilágot az elmúlt években, mint a Tűzoltóhajó (60373) a Rendőrségi járőrcsónak (60277), vagy az Óceánkutató hajó (60266), de a Ninjago szériában is van vízi jármű, például a Vizi fejvadász (71756).

A legjobb LEGO hajós készletek közül persze a Creator 3 az 1 termékcsalád hajói sem hiányozhatnak. Az egyik legkedveltebb készlet a LEGO Creator 3 az 1-ben – Viking hajó és a Midgard kígyó (31132), melyből természetesen nemcsak a vikingek hajóját lehet kirakni. A másik hajós Creator készlet a Kalózhajó (31109), mely szintén meglehetősen népszerű, pedig nem ma került piacra.

Persze ezen túl is számos olyan szériát figyelhetünk meg, ahol találhatunk hajós készleteket. A LEGO Friends sorozatból Stephanie vitorlás kalandja (41716) elevenedhetnek meg vagy a Lakóhajó a csatornán (41702) szettet építhettük meg, a LEGO Jurassic World szériában Baryonyx dinoszaurusz szökés csónakon (76942) készletben találhatunk hajót, míg a LEGO Technic esetében a Légpárnás mentőjármű (42120) képviselteti magát a LEGO hajók között.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük