Főoldal » A legmenőbb LEGO Ferrari szettekről

A legmenőbb LEGO Ferrari szettekről

A LEGO Ferrari szettjei tökéletesen ötvözik magunkban a LEGO és a Ferrari rajongóinak elvárásait. Bár ez a két cég nem is állhatna távolabb egymástól, hiszen a Ferrari egy olasz luxusautókat gyártó cég, míg a dán LEGO pedig színes kis kockáival hódítja meg a világot, mégis van bennük valami közös. Mégpedig az innováció és a kiemelkedő tervezés. Nem is csoda hát, hogy e két világhírű cég összefogott, együttműködésük eredményét pedig mind a LEGO, mind pedig a Ferrari rajongók örömmel fogadták.

A LEGO 2004 óta gyárt Ferrari szetteket, melyek között a kicsik éppúgy találhatunk kedvükre valót, mint a nagyobb gyerekek, a kamaszok vagy akár a felnőttek. Az évek alatt több szett is született, egyesek már nem is kaphatóak, de aggóni nem kell, mert bőven akad helyettük másik, amiket akár már ma beszerezhetünk, és bele is foghatunk az építésbe. De lássuk melyek voltak az elmúlt évek legmenőbb LEGO Ferrari szettjei?

LEGO Ferrari szettek 2006 és 2008 között

A LEGO és a Ferrari együttműködése sok készletett eredményezett az elmúlt években, a legikonikusabb darabok között azonban a 2006-2008 között megjelent készletek találhatunk.

  • LEGO Ferrari F1 Versenyautó 2006: a Ferrari az Forma1 állandó szereplője már évtizedek óta, így nem csoda, hogy a kezdeti szettek között Forma 1-es autót is találunk. A legismertebb készlet a 2006-ban megjelent F1 versenyautó, melyet bár manapság már nem igazán lehet kapni, de igazán ikonikus darabja az LEGO Ferrari készleteknek. Ez a modell egyébként a legnagyobb LEGO Ferrarik között kap helyet 61 cm-es hosszával.
  • LEGO Racer Ferrari 599 GTB Fiorano 2007: ennek a szettnek a különlegessége, hogy karosszéria nélkül készült, tehát semmit sem hagy a képzeletünkre, mindent láthatunk, ami a motorháztető és a karosszéria alatt megbújhatna.
  • LEGO Racer Ferrari FXX 2008: az FXX egy nagyteljesítményű Ferrari autó volt, mely bár nem kaphat helyet minden Ferrari rajongó garázsában, de 2008-ban a kockából épített változata bekerülhetett az otthonukba.

A Ferrari rajongók szíve csücske: LEGO Creator Ferrari F40 (10248)

Ez a szett már ritkaságnak számít, a legtöbb helyen már nem is kapható, de a Ferrari rajongók 2015-ban a legkedveltebb LEGO Ferrari szettek között tartották számon. Ez ugyanis Maranello egyik, ha nem a legikonikusabb autója, 2015-ben pedig a Ferrari rajongóknak volt lehetőségük kockából kirakni ezt a „lovas” logós csodát. A tervezők a kialakításánál törekedtek rá, hogy a V8-as motor is jól látható legyen, de még a Ferrari embléma is felkerülhessen a kormánykerékre. A szett összesen 1158 darabból áll, és mára már igazi ritkaságnak számít.

Persze, ha egy Ferrari F40-es szeretnénk a LEGO gyűjteményünkbe, akkor a LEGO Speed Champions Ferrari F40 Competizione (75890) szettet is beszerezhetjük, bár ez közel sem adja majd ugyanazt az élményt, mint a Creator Ferrari F40.

LEGO Ferrari a kisebbeknek is: LEGO Speed Champions 1970 Ferrari 512 M (76906)

Természetesen a LEGO gondol a kisebbekre, azokra a fiúkra és lányokra, akik szintén rajonganak a Ferrari tűzvörös versenyautói iránt, viszont még nem elég nagyok ahhoz, hogy kirakjanak egy Cratort vagy egy LEGO Ferrar Racert. Nekik készült 2022-ben a LEGO Speed Champions 1970 Ferrari 512 M (76906) szett, mely valójában tisztelgés a Ferrari ikonikus versenyautójának. A valósághű 1970-es Ferrari 512M 8 éves vagy idősebb korosztály számára készült, 291 darabból áll, és biztosan megdobogtatja minden kis Ferrari rajongó szívét.

A tervezők törekedtek arra, hogy a lekicsinyített modell a lehető legjobban hasonlítson az eredetire, visszaköszönjön az aerodinamikai kialakítás és a valósághű design. A szetthez versenyző is jár, sisakkal, versenyruhában, tehát a versenyzés éppúgy szórakoztathatja a gyerekeket, mint maga az építés.

LEGO Ferrari felnőtteknek, avagy a LEGO Technic Ferrarikról

A LEGO természetesen nemcsak a gyerekek igényeit elégíti ki az építés és a kihívások terén, hanem a felnőttekre is gondol, és persze a Ferrari nagy rajongóira is. A következő szettek az ő számukra készültek.

  • LEGO Technic Ferrari 488 GTE “AF Corse #51” 2021 (42125): a Ferrari 488 GTE a világ legnehezebb állóképességű versenyin is az élvonalba szokott végezni, melynek valódi változatában egy V8-as motor bújuk meg a motorháztető alatt, de egyéb más szuperjellemzőkkel is rendelkezik, és bár kocka változatának közel sincs akkora állóképessége, mint valódi tárásnak, szép éke lehet bármelyik Ferrari rajongó polcának. Ezt a szettet a LEGO már nem a gyerekeknek szánja, hanem a felnőtteknek, akik örömet és kihívást találnak az építésben, és persze a Ferrari nagy rajongói.
  • LEGO Technic Ferrari Daytona SP (42143): ez egy tökéletes szett a LEGO és Ferrari rajongók számára, ugyanis a lehető legautentikusabb kivitelezésre törekedtek ezzel a szettel, amelynek a Ferrari egyik versenylegendája a múzsája, és közel 4000 darabból áll. Ez a szett annyira élethűre sikeredett, amennyire csak lehetséges, a valósághű V12-es motortól az autó áramvonalas megjelenéséig.

Bár egyes szettek már nem kaphatóak, de a Ferrari rajongók számos LEGO Ferrari közül választhatnak még manapság is, melyekből igazi gyűjteményt is kialakíthatnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük