Főoldal » A LEGO Porsche autók világa: ritkaságoktól az otthoni autóversenyekig

A LEGO Porsche autók világa: ritkaságoktól az otthoni autóversenyekig

Mire is vágyhatna egy LEGO autórajongó, mint egy LEGO Porsche-ra? Ezt persze a LEGO is tudja, így a termékei között nemcsak egy Porsche autót fedezhetünk fel. Biztosak lehetünk benne, hogy amely LEGO Termékcsaládban van autó, abban lesz Porsche is. Persze nem minden szettet tudunk betenni a gyűjteményünkbe, hiszen egyes autók már nem kaphatóak, ugyanis a dán kockagyártó már leállította a gyártásukat, így csak elvétve találkozhatunk még megvásárolható készlettel. Aggódni persze nem kell, mert a jelenlegi kínálat is tartogat számunkra Porsche luxusjárműveket.

Nézzük hát végig a Technic, Speed Champions és Icons szetteket, és fedezzük fel, mit tartogat számunkra a LEGO és Porsche kooperációja. Mert természetesen a Porsche jóváhagyása nélkül a LEGO nem készíthetné el az ikonikus járműveik kicsinyített, építhető változatát. Szerencsére kicsik és nagyok egyaránt gyönyörködhetnek a LEGO Porschek szépségében, és természetesen meg is építhetik őket. De melyik Porschekat is?

A LEGO Porsche 911 GT3 RS (42056), melynek életnagyságú változata is létezik

Bár ezzel az autóval boltokban már ritkán találkozhatunk, 2016-ben hatalmas újdonságnak számított, és meglehetősen nagy népszerűségnek örvendett. Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy létezett egy 1:1 arányú változata is, melyet a készlet megjelenésének évében egy stockholmi plázában lehetett megcsodálni. A megépítése nem lehetett egyszerű, már abból kiindulva, hogy kisebb, dobozos változatának építése sem volt a legegyszerűbbnek mondható. A készlet egyébként 2704 darabból állt, és hozzávetőleg egy fél méter hosszú narancssárga csodát lehetett megépíteni belőle.

Lego technic – Porsche 911 RSR

Aggódnunk persze nem kell, ha nem jutunk hozzá ehhez az autócsodához, ugyanis a LEGO Technic termékcsaládban jelenleg is megtalálható egy Porsche, méghozzá a Porsche 911 RSR (42096) személyében, amely lényegesen kevesebb elemből, összesen 1580 darabból áll, és 10 éves kor felett már próbálkozhatunk a megépítésével. Akárcsak elődje, a LEGO Porsche 911 RSR is egy ikonikus Porsche versenyautó mintájára készült, amely segítségével az építők bepillantást nyerhetnek a mérnöki tudomány rejtelmeibe.

Egy LEGO szett, kétféle Porsche: LEGO Icons Porsche 911 (10295)

A LEGO Icons termékcsaládban számos jellegzetes épület, film-sorozat kellék, és természetesen autó kapott már helyet, nemrég pedig a LEGO egy Porsche modellautóval, a Porsche 911 (10295) is bővítette a kínálatot. A készlet a 2021-es év elején látott napvilágot, és mondani sem kell, hogy lenyűgözte mind a LEGO, mind az autók szerelmeseit. A LEGO Icons Porsche 911 (10295) a hetvenes-nyolcvanas évek legendás Porsche 911-es modelljének mintájára készült, és nemcsak egy, de kétféle módon is megépíthető: Targa és Turbo kivitelben is bekerülhet a gyűjteményünkbe.

Lego Icons – Porsche 911

Ez a modell volt a 911-es Porsche sportautók második generációja, melyet 1975-től 1989-ig gyártottak. A LEGO Porsche 911 1458 darabos készletében mindent megtalálunk, ami szükséges ahhoz, hogy ez a 35 cm-es autólegenda a LEGO modellautó gyűjteményünk éke lehessen. Talán mondanunk sem kell, de a LEGO ezt a szettet kifejezetten a felnőtteknek szánta, mint kivitelében, mint a megépítésének bonyolultságában.

LEGO Porsche autók a Speed Champions sorozatból

Persze a LEGO gondol a fiatalabb Porsche-rajongókra is, számukra a Speed Champions készletek tartogatnak különleges Porsche versenyautó modelleket. Régebben a 1974 Porsche 911 Turbo 3.0 (75895) képviselte a Porsche-t a Speed Champions autók között, mára azonban már ez a készlet ritkán fellelhető. A helyét hamarosan a Porsche 963 veszi át, mely 2023 márciusában jelenik majd meg a LEGO idei újdonságai között. A készlet 9 éves kortól ajánlott, és 280 elemből áll, melyből az 1980-as Porsche 963 Le Mans Daytona Hybrid változatát lehet megépíteni a 4 cm magas, 17 cm hosszú és 7 cm széles méretben.

És ahogyan azt már a Speed Champions sorozattól már megszokhattuk, a készlet nyomtatott és 3D-s digitális építési útmutatóval is elérhető lesz.

LEGO Porsche a Formula E világából

Természetesen a LEGO Technic világában is találunk olyan Porsche-t, amelyet lényegesen egyszerűbb megépíteni, mint a Porsche 911 RSR-t (42096. Akik ismerősek a Formula E világában azok számára biztosan ismerős lesz a LEGO Formula E Porsche 99X Electric (42137) modell, mely a Formula E egyik ikonikus autójának miniatűr változata. Bár a Formula E Porsche 99X Electric látványnak sem utolsó, a LEGO természetesen a játékélményt is maximalizálta, méghozzá a LEGO® Technic AR alkalmazás segítségével.

Lego Speed Champions – Porsche 963 (76916)

Az applikáció lehetőséget teremt arra, hogy beszkenneljük a modellt, majd a visszahúzós funkcióval útjára indítsuk, s közben figyelhessük, ahogy megelevenedik egy Formula E verseny izgalma az otthonunkban. A készlet 9 éves kortól ajánlott, 422 darabból áll, melyből egy 6 cm magas, 31 cm hosszú és 12 cm széles modell építhető, amely két visszahúzós motor segítségével mozgásba is hozható.

A LEGO Porsche autók egy gyűjteményben is tökéletesen mutatnak, de a versenyzés élményét is átadják kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük