Főoldal » Béke és izgalom harmóniája építés közben: LEGO Bonsai (10281)

Béke és izgalom harmóniája építés közben: LEGO Bonsai (10281)

A LEGO évről évre bebizonyítja, hogy nincs számára olyan elképzelés, amit ne lehetne építhető kocka formában megalkotni, erre pedig a LEGO Bonsai fa (10281) is jó példa, mely a LEGO Botanikai gyűjteményének már sokadik tagja. Nem véletlen mondják, hogy a LEGO nem csak a kicsik, a gyerekek játék, hiszen számos készlet, köztük ez a készlet is a felnőtteknek készült. A legózás élménye különleges, hiszen nemcsak az építés izgalmát rejtheti magában, hanem a felfedezés örömét, de akár a relaxációt is.

Ha LEGO-ról van szó, akkor a legtöbbeknek a City készletek ugranak be, esetleg a mozifilmek ihlette szettek, de számos más készlet is létezik, köztük a LEGO Botanikai gyűjteménye, mely különböző virágokból, növényekből áll, ahogyan azt már a nevéből is sejteni lehet. Ennek a gyűjteménynek a tagja a LEGO Bonsai is, mely tökéletesen megállná a helyét egy bonsai fa gyűjtő polcán is. De mit is lehet tudni erről a különleges készletről?

A LEGO Bonsai fa jellemzőiről

A bonsai a harmónia és a tradíció szimbóluma, eredetileg Japánból származik, és lapos tálban nevelt fát jelent. Ezek a művészien kialakított fák ihlették meg a LEGO tervezőit, akik megpróbálták a lehető legpontosabban leutánozni ezeknek a fáknak a szépségét. A LEGO Bonsai fa hozzávetőleg hasonló méretű, mint szobában nevelhető, kisméretű, élő társai, 18 cm magas, 20 cm széles, és 21 cm hosszú. Összesen 878 darabból áll, az építése közepesen nehéznek mondható.

A készítők teljes mértékben törekedtek arra, hogy a LEGO Bonsai tükrözze a valóságot, egy autentikus japán tálcát is megépíthetünk, melyre ráhelyezhetjük a lapos tálra hasonlító legó cserepet, benne pedig a rózsaszín virágokkal díszített bonsai fát, ami a japánok ikonikus fájára, a cseresznyefára hasonlít. Az építés öröme mellett a LEGO Bonsai a látványával is megörvendeztethet minket, így akár mutatós díszként is megállja a helyét.

A LEGO Bonsai fa jelentéséről

Nem véletlen, hogy a béke és az izgalom szavak egyszerre jellemzik ezt a készletet. A bonsai növény ugyanis tökéletes mindazok számára, akik békés és csendes otthonra vágynak, és hazatérve egy hosszú nap után csak nyugalmat szeretnének találni. Ezt az érzést a bonsai fák gondozása éppúgy megadhatja nekünk, mint a látványuk csodálata. Már régóta tudvalevő, hogy a LEGO kockákból történő építés nemcsak a kreativitást és a problémamegoldó képességet fejleszti, de segít a tudatos jelenlét és a nyugalom megtalálásban is.

A LEGO Bonsai mind látványában, mind a megépítésében tükrözi tehát a nyugalmat, a békét és a harmóniát. A bonsai fák a béke és a harmónia jelképei, de a feng shui is használja ezeket a növényeket. A bonsaiok gondozása viszont nem egyszerű feladat, ezért mindazoknak, akik a gondozás nélkül csempésznék otthonukba a bonsaik jelentette nyugalmat és egyensúlyt, a LEGO Bonsai tökéletes választás lehet. Ajándéknak is tökéletes, akár készlet formájában, akár úgy, ha mi építjük meg barátunk, rokonunk számára ezt az impozáns kis fát.

LEGO Bonsai fa kifejezetten felnőtteknek

Nem véletlen, hogy a LEGO dobozok oldalán van ajánlott kormeghatározás. Ugyan a LEGO kockákból történő építés mindenkinek való egy éves kortól száz éves korig, egyes készlet kifejezetten felnőttek számára készül, mint a LEGO Botanikai gyűjteményének legtöbb készlete is, így a LEGO Bonsai (10281). Ahogy az élő bonsai fák sem a kezdők kertésznek valók, úgy a LEGO Bonsai is inkább a haladó kockaépítőknek, elsősorban a felnőtteknek készült.

A növény jelentése is egy felnőtt számára adhat többet, különösen akkor, ha stresszesek a mindennapjaink. Már maga az építés is relaxáló élmény lehet, de a LEGO fácska látványa is békével tölthet i el a lelkünket. A tervezők szenvedéllyel és tudatossággal alkották meg ezt a készletet, méghozzá úgy, hogy egy valódi bonsai gyűjtő gyűjteményébe is megállja a helyét.

Milyen növényeket találhatunk még a LEGO Botanikai gyűjteményében?

Természetesen nem kell megállnunk a LEGO növények építésénél a LEGO Bonsai (10281) készlettel. A LEGO Botanikai gyűjteménye ugyanis többféle készletet is tartalmaz. Ezekkel a készletetekkel egyszerre alkothatunk és dekorálhatunk, hiszen a megépítés után szép ékét jelenthetik majd otthonunknak. Tökéletes ajándékot jelenthetnek kezdő és haladó kertészeknek, kockakedvelőknek, de olyanok számára is, akik az élő növények életben tartásában nem igazán jeleskednek. De milyen LEGO növények közül válogathatunk?

Többféle csokor közül válogathatunk, ha a „vázába”, esetleg az asztal közepére szánt csokorba gyönyörködnénk: a LEGO Vadvirág csokor (10313), a LEGO szárazvirág dekoráció (10314) vagy a LEGO Virágcsokor (10280) készletek mind-mind pompás növényeket tartalmaznak. A cserepes növények kedvelői sem fognak csalódni, ők megépíthetik a LEGO Pozsgásokat, de akár a LEGO Orchidea vagy a LEGO Papagájvirág készleteket. A szálas virágok kedvelő pedig a LEGO Nárcisz a LEGO Napraforgó, a LEGO Tulipán és a LEGO Rózsa készletek közül is válogathatnak. A LEGO Bonsai és a többi LEGO Botanikai készlet az építés élményét kombinálja az otthoni dekorálás varázsával.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük