Főoldal » Csodálkozz rá erre a 9 darabos Lego Roxfort kastélyra!

Csodálkozz rá erre a 9 darabos Lego Roxfort kastélyra!

A Lego Roxfort (eredeti nyelven: Hogwarts) kastély igazán lenyűgöző, és sok-sok elem rendelkezésedre áll ahhoz, hogy megalkothasd a saját varázslatos, lenyűgöző kastélyodat. Azt a komplexumot, ahol Harry Potter és diáktársai elsajátítják a varázslás és boszorkányság alapjait. És persze ahol közben mindenféle veszélyes, izgalmas dolog történik, ármányok és kalandok, gonoszság és barátság. A lehetőség pedig a tiéd, hogy megépítsd azt az épületegyüttest, amire vágysz.

Így tett BrickManDan is, aki kilenc Roxfort készletből építette meg különleges, monumentális Roxfort kastélyát, vagyis a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolát. Egy biztos, hogy elég nagy asztal kell ahhoz, hogy nyugodtan és átláthatóan tudj építkezni, de a végeredményért megéri. Olyan különlegességekkel bővíthető az eredeti kastély, mint például a Kviddics mérkőzés, de sok más érdekes épületrészlet is kapható. Az alapkészleten kívül több kiegészítő is vásárolható a kastélyhoz, melyek önállóan is megállják a helyüket, de kezdjük is az alapokkal.

Lego Roxfort kastély több mint hatezer darabból

A Lego Roxfort kastély (71043) 16 éven felülieknek ajánlott és egész pontosan 6020 elemből áll. Egy igazán részletgazdag alkotás, ami nagyon izgalmas építési élményt kínál. Olyan részletek is tartoznak hozzá, melyek a Harry Potter sorozat kulcsjeleneteit elevenítik meg, tornyok, kamrák, tantermek és különböző teremtmények, mint amilyen a Fúriafűz vagy Hagrid kunyhója négy minifigurával és 27 mikrofigurával, diákokkal, professzorokkal, szobrokkal és hát igen, a félelmetes dementorokkal is, hisz ők is részei a történetnek. A négy minifigura Griffendél Godrik, Hugrabug Helga, Mardekár Malazár és Hollóháti Hedvig, hozzájuk megépíthető minifigura-bemutató állvány is jár. A kastélyban a nagyterem is megépíthető festett üvegablakokkal, a házak hálói, padok, asztalok, égő fáklyák és a mozgó lépcső is, a bájital tanterem edényekkel és a polcokkal és így tovább.

A Lego Roxfort kastély és a Szükség szobája

A Szükség szobája is helyet kaphat a kastélyban, és látható a Tűz Serlege, a készletben pedig ott a Titkok Kamrája is, a Bazilikusszal és Tom Denem naplójával, a sort pedig még folytathatnánk. Hagrid kunyhója is megépíthető, a Fúriafűz csapkodó ágaiba gabalyodva pedig a kék repülő Ford Anglia is megtalálható és még öt megépíthető csónakot is kapsz a szettben. Méretében is monumentális alkotásról van szó, több mint 58 centiméter magas, 69 centiméter széles és 43 centiméter mély a kastély. Az építéshez persze van segítség, egy füzet, amiben pontosan minden le van írva, hogy hogy áll össze a teljes kép. Persze itt is van lehetőség az egyéni kreativitás kiélésére. Hisz mi más lehetne a Lego egyik célja, mint hogy lehetőséget adjon a fantáziálása, a gondolkodásra. Szóval igaz ez a kastély esetében is és ezt bizonyítja BrickManDan is, a maga által megépített kastéllyal, ami igazán sokféleképp variálható.

Lego Roxfort kastély – csak a fantázia szabhat határt

A HollyOnFilm is elkészítette saját Roxfortját, kihasználva azt a lehetőséget, hogy 2018 óta számos Harry Potteres, Roxfortos téma született újjá.

A kastély több különlegességgel is bír, csakúgy, mint a könyvben és a filmekben. Az eredeti történetben is megjelenik a Roxfort Csillagvizsgáló torony, ami legókockákból is megépíthető, de ugyanígy van lehetőség a gyengélkedő megépítésére is. Harry Potter varázsvilága igazán különleges pillanatokat kínál kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A kastély igazi ritkaságnak számít, és ha már megvan a Roxfort kastély (71043), akkor bizony lehetőség is van a bővítésére. A varázslat folytatódhat a Titkok kamrájával (76389), ami 1176 építőelemből áll, és 11 minifigurát is tartalmaz és egy bazilikuszt is, aminek nyitható az állkapcsa, a feje forgatható és a farka három részből áll. A Csillagvizsgáló torony (75969) is remek kiegészítője a kastélynak, ez a 971 elemes készlet kilenc éves kor felett ajánlott. Ikonikus szobák, szereplők, mókás kiegészítők és varázslatos kalandok várnak rád, ha belépsz a toronyba. Ha pedig megépíted Dumbledore irodáját (76402), ami 654 elemből áll, akkor újabb ikonikus helyet fedezhetsz fel. Ez az iroda is tele van autentikus részletekkel és hat jól ismert szereplővel, ezen kívül a láthatatlanná tévő köpeny is a tiéd lehet, csakúgy, mint a Teszlek süveg.

A Lego és a Harry Potter közös története már több mint húsz évvel ezelőtt elkezdődött és sokan, akik ma már felnőttek, nőttek fel a Harry Potter könyveken vagy filmeken. Számukra is igazán különleges élményt kínál a Roxfort kastélyának megépítése, azonban ez még csak a kezdet. Ez az epikus szett, maga a kastély is igazán jó választás lehet a Lego a és Harry Potter rajongóknak, de a Lego a kisebbek számára is kínál egyszerűbb, könnyebben megépíthető szetteket, remek játéklehetőséget nyújtva ezzel. Bár egy ilyen kastélynak a polcon, kiállítási darabként van a helye, a részletgazdagsága már építés közben is lenyűgöző. A Lego Harry Potter Roxfort kastélyhoz ráadásul a már említett különlegességek, épületrészek, jelenetek is megvásárolhatók, melyek egyébként önállóan is megállják a helyüket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük