Főoldal » Élethű motorok kicsiben: Lélegzetelállítóak, és részletgazdagok a LEGO motor modellek

Élethű motorok kicsiben: Lélegzetelállítóak, és részletgazdagok a LEGO motor modellek

A Lego motorok összeszerelése szórakoztató és fejlesztő lehet egy kisgyermek számára, de remek kikapcsolódást jelenthet egy felnőtt férfi esetében is. Egy szuper járgány megépítése pedig maradandó élményt jelenthet az egész család számára. Ismersz olyan gyermeket, vagy esetleg felnőtt férfit, aki oda van a motorkerékpárokért és a Lego építőkockákért is? Akkor lepd meg bátran őt egy olyan Lego motor szettel, mely számára különösen nagy örömet fog okozni. Ha Lego motorkerékpárokat keresünk, akkor szerencsére viszonylag széles kínálatból tudunk válogatni. Attól függően, hogy kinek, milyen korosztályú személynek szeretnénk ajándékot vásárolni, tudunk választani az egyszerűbb, és a bonyolultabb, összetettebb modellek között. A Lego motorok megépítése fejleszti a kreativitást, és támogatja a gyermek fantáziáját is. De ez természetesen nem azt jelenti, hogy a modellek összerakásának felnőttként nem állhatunk neki. Sőt, vannak olyan Lego motorok, melyeket a gyártó kifejezetten a felnőtt korosztály számára dobott a piacra.

Egy Lego motor szett a felnőtteknek: Tavaly jelent meg a Lego Technic 42130 BMW M 1000 RR
3 évvel ezelőtt megjelent a piacon az M részleg első motorkerékpárja, a hatalmas méretekkel rendelkező kerékpárt pedig rövid időn belül megtalálhattuk a játékboltok kínálatában, a Lego polcokon is. Az óriási Technic motorkerékpár hatalmas lett, a készlet ugyanis 1920 elemből áll. Összerakva ez pedig egy több mint 45 centiméter hosszúságú Lego motort jelent. Az M motorkerékpárt a maga 1:5 méretarányával lélegzetelállítóan élethűre sikerült megalkotni, ez pedig kiterjed a látványára, illetve a működésére egyaránt. A négyhengeres motorral, az első, és hátsó felfüggesztéssel, a működő háromfokozatú váltóval, illetve a kormányművel a Technic modell elég összetett szett lett ahhoz, hogy ne csak a fiatal gyerekek élvezzék az összerakását. A Lego motoron megjelenő piros, kék és fehér színösszeállítás nagyon hajaz a BMW M 1000 RR-re, az építőelemek megalkotása során pedig olyan részletes dolgokra is ügyeltek, mint például az aranyszínű lánc.

A Lego Technic 42130 BMW M 1000 RR 18 éves kortól ajánlott, a boltok polcaira pedig 2022 januárjában került ki.

Egytől egyik fantasztikusak, és rendkívül részletesek a Lego motor szettek

Ezt a LEGO motorkerékpár készletet a legapróbb elemig precíz kivitelezés jellemzi, illetve az összerakás után tapasztalhatjuk a modell nagyfokú funkcionalitását, illetve mobilitását is. A modern motorkerékpár kicsinyített mása több izgalmas funkcióval is el lett látva: rendelkezik ugyanis 3 fokozatú sebességváltó üresjárattal, illetve el lett látva lánchajtásos, és soros négydugattyús motorral is, ráadásul úgy képes mozogni, mint a valódi társa.A Lego Technic építőkészleteket leginkább a gépek, és a járművek szerelmesei számára ajánlja a gyártó, ugyanis lehetővé teszik a modernebb, fejlett mozgó alkatrészekkel rendelkező modellek megépítését is. Éppen ezért ezek a Lego készletek ideális választásnak bizonyulhatnak műszaki modellek kedvelői, és tapasztaltabb építők számára egyaránt. A Lego csomaghoz két féle állvány is lett mellékelve, ennek köszönhetően az összerakott csodamasina az otthonunk díszeként is tud szolgálni.

A Lego Technic 42 130 BMW M 1000 RR építőkészlet a felnőtt építők számára megalkotott gyűjtői modell, amely telitalálat lehet a motorsportok szerelmesei számára. A fantasztikus részletességgel megalkotott készlet tökéletes lehet akár Lego kiállításokra is.

Nézzünk egy Lego motort, amely a kisebb korosztály számára lett megálmodva

Talán nem is létezik olyan kisfiú, aki ne szeretne összerakni egy szuper Lego motort, amivel a későbbiek során kedvére játszhat, de az sem ritka, ha egy 6-7 éves gyerkőc elkezd Lego motorokat gyűjteni. A Lego Technic 42132 Motorkerékpár rengeteg izgalmat jelenthet a 6-10 év közötti fiúk számára, így ideális választás lehet akkor, ha a tökéletes ajándékot keressük születésnapra, névnapra vagy más alkalomra. Ez a 2 az 1-ben építmény hatalmas öröm lesz a kis, vagy a nagyobb fiúknak. Akik ugyanis imádják a motorokat, hatalmas izgalommal fogják megépíteni a valósághű, Chopper típusú motort, amely vagány kalandkerékpárrá alakítható át, ez pedig még több járműves szórakozást tud biztosítani a gazdája számára. Ez a Lego készlet remek bevezetés lehet a mérnöki tudományba, az aprólékos alkotóelemek pedig fejlesztik a gyermek kreativitása mellett a türelmét és a precízségét is. A Lego elemek száma ebben a szettben 163 darab, összeszerelését a gyermek elvégezheti egyedül, de besegíthet neki természetesen anya, vagy apa is.

Bemutatjuk az első Lego motort, amely még sebességváltóval is el lett látva!

A Lego Technic Ducati Panigale V4 2 – 42107 készlet képes megragadni az eredeti motorkerékpár megjelenését, hangulatát és kialakítását is. Legnagyobb különlegessége, hogy ez az első Lego Technic motorkerékpár, amely még sebességváltóval is el lett látva, emellett számos lenyűgöző funkciói közé felsorolhatjuk a kormányzást, az első és a hátsó féktárcsákat, illetve az első és a hátsó felfüggesztéseket is. A Lego készlet különösen nagy odafigyeléssel, részletességgel és precizitással látta meg a napvilágot, ennek köszönhetően a modell képes átadni a Ducati egyedülálló hangulatát is.Ez a Lego motor szett kifejezetten a 10 évesnél idősebb gyerekek számára lehet ideális választás, ugyanis a maga 646 darabos alkatrészeinek összeszerelése nem kis kihívást jelent számunkra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük