Főoldal » Építsd fel a kedvenc csapatod Lego stadionját!

Építsd fel a kedvenc csapatod Lego stadionját!

Real Madrid, Barcelona vagy Manchester United rajongó vagy? – kedvenc csapatod Lego stadionja akkor csak rád vár. Ezek a 18+-os stadionok igen részletgazdagok, építésük és látványuk is lenyűgöző élmény.

Lego stadion – a Santiago Bernabéu stadion

A Real Madrid Santiago Bernabéu stadion (10229) 5876 építőelemből áll, és igazi nagy kaland megépíteni a Los Blancos otthonát. Építés közben a stadion feledhetetlen történelmi pillanatai is megelevenednek, az ikonikus épület 4 saroktornya, a sétány és a lépcsők is részei a monstrumnak, mint ahogy a játéktér is, ahol a pályát és a híres gyepszőnyeget is megépítheted legóból. A részletgazdag megoldások részeként természetesen vannak eredményjelző táblák, kapuk és zászlók is, de nem maradhatott el a Real Madrid-logó és a csapatbusz sem, és a jegyiroda, a lelátó, a játékoskijáró és a kispad is ugyanúgy része a stadionnak. Maga a modell 14 centiméter magas, 44 centiméter széles és 38 centiméter mély, igazi kiállításra váró darab, amihez illusztrált építési útmutatót is mellékeltek. Elbűvölő dizájn és sok-sok részlet jellemzi, és persze a Legotól megszokott kiváló minőség.

A Real Madrid Santiago Bernabéu stadion 2022. márciusában jelent meg, a stadion fennállásának 75. évfordulója alkalmából.

Lego Stadion – Manchester United rajongóknak

Ezt kínálja az Old Trafford – Manchester United stadion (10272), ami igazi ritkaságnak számít. Maga a kész modell 3898 építőelemből áll, a méretét tekintve pedig 19 centiméter magas, 39 centiméter széles és 47 centiméter a mélysége. Az Old Trafford készlet is igen részletgazdag, olyan dolgokat is találsz benne, mint a müncheni tragédiának emléket állító óra, Sir Alex Ferguson és Sir Matt Busby szobra, az United Trinity és a Stretford End hiteles másolata. Igazi élmény és kihívás is egyben összeállítani ezt a készletet, a végeredmény pedig magáért beszél.

A készlet tervezője Michael Psiaki volt, aki a tervezésről úgy nyilatkozott, hogy a legkülönlegesebb probléma, amivel szembesültek, az volt, hogy hogy találjanak megoldást a 75 ezer ülőhely ábrázolására. Eredetileg lépcsős lemezrétegekkel próbálkoztak, hogy megörökítsék az összes üléssort, de végül ferde, klasszikus profilú téglákat használtak a hiteles végeredményért.

Három verzió is készült és miután elkészült a második, a tervező személyesen is ellátogatott a stadionba, ahol körbevezették, elmesélték neki a klub történetét. Ez pedig igen nagy segítség volt a végső változat megtervezésénél. A tervező személyes kedvence a keleti és a nyugati lelátó teteje, ezeket konzolos tartókkal építették meg, és a merevítők ugyanúgy megtámasztják az átlátszó tetőt, mint a valódi stadionban.

A Manchester United stadionja, az Old Trafford számos rangos mérkőzésnek adott már otthont, egy igazi ikonikus épület, amit most már legóból is megépíthetsz. A doboz 27 számozott tasakot tartalmaz és egy 368 oldalas használati utasítást. Az építés során arra készülhetsz, hogy az Old Trafford több nagy részből áll, kezdve a pályával. Ez a szerkezet egyszerű, öt nyomtatott lapra támaszkodik, amelyek egy merev kereten helyezkednek el. És az érdekes részletek még csak ekkor kezdődnek, az építés egy pillanatra sem válik monotonná, ahogy egyre kerülnek elő az újabb és újabb részletek, érdekességek. Kihívásnak sem utolsó.

Camp Nou – azt FC Barcelona Lego stadionja

Mint ahogy a Camp Nou (10284), az FC Barcelona stadionjának megépítése is igazi kihívás és élmény is egyben. Az 5509 építőelemből álló készlet építése során feltárul a legendás csapat és stadion történelme, izgalmas pillanatok várnak rád is. A végeredmény pedig egy 20 centiméter magas, 49 centiméter széles és 46 centiméter mély modell lesz, ami kiállításra termett.

A valósághű ábrázolás ennél a stadionnál is alap volt, olyan autentikus részletek jelennek meg, mint a pálya, a játékosfolyosó, a VIP-bejárat és a sajtórészleg. A matricákkal és a zászlókkal, melyek mind az FC Barcelona színeiben tündökölnek, te is megmutathatod, hogy melyik csapatnak szurkolsz. Sőt, a rajongók kedvenc kisbuszának miniatűr modelljét is megtalálod a készletben.

A történelem is megelevenedik, az 1899-es zászló a katalán örökségre és a klub megalakulására egyaránt emlékeztet. Eredményjelző táblát is építhetsz, maga a készlet pedig öt szakaszra szedhető szét, ez felfedi a szerkezetét is. Ikonikus és színes darab, aminek a polcodon van a helye. Ennek a készletnek is a része egy illusztrált építési útmutató, ami nagy segítséget jelent az építésnél.

Mint azt az FC Barcelona licenszigazgatója, Jordi Balsells nyilatkozta: „a Camp Nou az FC Barcelona egyik szimbóluma. Épp ezért nagyon büszkék vagyunk arra, hogy lehetőséget kaptunk arra, hogy a Lego csoporttal közösen megalkossuk a stadionnak ezt a reprodukcióját, amelyet a rajongók alulról felfelé építhetnek fel.”

A készlet tervezője Rok Zgalin Kobe, aki azt mondta: „A Camp Nou megalkotása Lego építőelemek formájában igazán élvezetes kihívás volt, a lelátók életre keltéséről kezdve a játékosokig, akik az alagúton sétálnak le a pályára, szinte érezni lehet a dübörgő hazai meccsek hangulatát.”

A Lego stadionok a Lego Icons készlet részei, melyek igen komoly kihívásokat tartogatnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük