Főoldal » Harry Potter LEGO készletek: ahol a roxforti világ kézzelfogható varázslattá válik

Harry Potter LEGO készletek: ahol a roxforti világ kézzelfogható varázslattá válik

A Harry Potter LEGO készletek igazi klasszikusnak számítanak a maguk nemében. Vannak, akik már sokadszorra nézték végig a mozifilmeket, mások elképzelik, milyen varázslatos kalandokban lehetne részük, ha maguk is a Roxfort tanulói lennének. A 9 ¾-es vágány már önmagában a Harry Potter világába kalauzol, a részletgazdag kidolgozottsággal rendelkező, monumentális építmények pedig a kreatív gondolkodást ösztönözve csábítanak játékra. Természetesen a felnőtt rajongók is megtalálhatják számításukat a Harry Potter LEGO készletek között, hiszen a brand gyűjtői példánnyal is kedveskedik az örök játékosoknak. Töltsd időd Harryvel, Hermionéval, Ronnal, és kedvenc roxforti karaktereiddel, beleértve akár az olyan gonosztevőket is, mint pl. Voldemort.

Harry Potter LEGO: A Roxfort Expressz (76405)

Kezdjük is azonnal egy gyűjtői példánnyal, ami nem véletlen a 18+ kategóriába tartozik. Bár mozgó alkatrészeket és játékfunkciókat is tartalmaz, de elsősorban inkább szolgál dekorációs elemként, mint a mindennapi játék eszközeként. Az 5129 építőelemből álló készlethez 20 minifigura társul, a teljes modell mérete pedig 26 cm magas, 118 cm hosszú és 20 cm széles. A Varázsvilág ikonikus gőzmozdonyának replikája 1:32 méretarányos változata a tényleges vonaton túl a King‘s Cross pályaudvar 9 és ¾ vágányát is ábrázolja, ahol a felnőtt Harry és Ginny a gyerekeikkel, Lilyvel, Jamesszel és Albusszal várakoznak Albus első útjára a Roxfort Expressz fedélzetén.

A UCS készlet doboza fekete alappal a szokásos 18+ kategóriás készletekre hasonlít. Az 5129 alkatrész, és a 20 minifigura kifejezetten soknak számít. A csomagolás felnyitását követően összesen 47 számozott zacskó és 4 összerakási útmutató várja a rajongókat. Természetesen némi történeti háttér, látványos képek, a vonatról szóló tudnivalók, sőt, a Harry Potter filmeket idéző jelenetek egyaránt helyet kapnak az első számú útmutatóban. A minifigurák különböző korokra oszthatók, így 5 db rögtön az első részhez kapcsolódik. A harmadik filmbéli jelenet a megszokott hármas trióval és persze a Dementorral társul, végül a hatodik filmből 3 db figura kap helyet a készletben. Érdekesség, hogy az évek múlása a lábak hosszával is beazonosítható. Az utolsó rész utolsó jelenetének figurái is a minifigurák között kapnak helyet, így a saját gyermekek is megjelennek. A teljesen egyedi figurák mellé kocsik, kofferek, matricázott kiegészítőkkel is láthatók.

Ez a Harry Potter LEGO készlet már nem az első verziója a Roxfort Expressnek, de kétségkívül ez a leginkább méretes és részletgazdag. A 118 cm-es sínpáron elhelyezkedő modell gőzmozdonya építési szempontból kifejezetten izgalmas, Technic alkatrészek is helyet kaptak benne. Egyedi készítésű kerekek készültek a vonathoz, amik sokkal nagyobbak a hagyományos LEGO kerekeknél. A gőzmozdony aljába épített váltószerkezet mozgatható a mozdony tetején levő karral. Természetesen ez nem játékra szánt modell, hiszen kiállítási szempontból sokkal meggyőzőbb az. A szénkocsi ugyan üreges, de kívülről egészen látványos megvalósításnak örvend. A kocsi részbe számos érdekességet belepakolt a LEGO. A kerekek között rugó alkatrészek, tengelyek is helyet kapnak. Az egyik oldalsó rész eltávolítható, sőt, a printelt fülkeajtók mozgathatók. A tető szintén levehető, így betekinthetünk a csomagtérbe. A vagon másik oldalának alkatrészei szintén eltávolíthatók, s így a különböző évek különféle fülkében rekonstruálhatók, sőt, világító alkatrészek is helyet kapnak a fülkéknél.

Harry Potter LEGO: Az Abszol út (75978)

5544 építőelemből áll össze London legvarázslatosabb bevásárlóutcája. A 29 cm magas, 102 cm széles és 13 cm mély modell részletekkel teli várja a film rajongóit. A készlet boltjai és eredeti filmes részletei már önmagukban magukkal ragadják a Harry Potter világának szerelmeseit. Betérhetsz a varázspálcákat áruló Ollivander boltjába, Gilderoy Lockhart könyvdedikálásán is részt vehetsz a Czikornyai és Patza könyvkereskedésben, de szerelmi bájitalt szintén vásárolhatsz a a Weasley Varázsvicc Vállalat-ból. A  Scribbulus penna- és tintabolt, a Kviddics a javából – Sportszaküzlet, a Florean Fortescue Fagylaltbolt és a Reggeli Próféta termékei és felszerelései mind izgalmas játéklehetőségeket rejtenek magukban.

2020 legnagyobb Harry Potter LEGO készlete igazi monstrum, ami elképesztő színvilággal és számos apró részlettel áll rendelkezésre. A doboz önmagáért beszél, és persze a minifigurák sem hiányozhatnak a készletből. Nemcsak a játék frontoldala, hanem a hátsó része is kiváló kidolgozást kapott, és belenézhetünk az épületek belsejébe. 43 számozott zacskó, valamint egy titokzatos doboz is kibontásra vár. A matricák szintén nem hiányozhatnak, bár sok gyűjtő inkább a printelt megoldásokat részesítené előnyben. 4 db füzetet kaphatunk a készlethez, amik segítik Az Abszol út megépítését. A meglepetés dobozban Hagrid első mondatát tartalmazó táblát kaphatunk, méghozzá egy egyedi Harry Potter figurával.

Az Abszol útnak egyébként nem ez az egyetlen megvalósítása a LEGO tolmácsolásában. A Weasley Varázsvicc Vállalat (76442) egy kisebb, könnyebben összeállítható készlet, amit már 8 éves kortól ajánl a gyártó. A 834 építőelem és a 7 minifigura játékra kiválóan alkalmas, ezt támasztja alá a barátságos 21 cm magas, 17 cm széles és 16 cm mély méret is. A készlet a Weasley család tréfaboltjának és a bagolypostának összeilleszthető, kockákból épült modelljeit tartalmazza. A tréfabolt Rókázó Rágcsát, perui Instant Sötétségport, Orrvérzés Ostyát és más, dekorálható és megépíthető dobozokat tartalmaz. A bagolyposta levélbedobó funkcióval rendelkezik, tehát játékfunkciókból itt sincs hiány.

Harry Potter LEGO: Roxfort kastély (71043)

Ha valami a Harry Potter filmek központi épületének számít, akkor az a Roxfort kastély. A varázslat és kalandok helyszíne már a Harry Potter LEGO készletek között is előkelő helyet foglal el. A 6020 elemből álló kiállítási darab valósághű részletekkel, mozgatható elemekkel, 4 minifigurával, félelmetes teremtményekkel kitűnő választásnak bizonyul a rajongók részére. A Fúriafűz mellett Hagrid kunyhója és számos egyéb, sajátos elem is megtalálható a készletben. A 4 minifigura nem minden, hiszen további 17 mikrofigura is tartozik a szetthez. Griffendél Godrik, Hugrabug Helga, Mardekár Malazár és Hollóháti Hedvig mellett tehát mikrofigura formájában helyet kap Harry Potter, Ron Weasley, Hermione Granger, Draco Malfoy, Albus Dumbledore, Piton professzor, McGalagony professzor, Remus Lupin, Dolores Umbridge professzor, Argus Frics, Voldemort nagyúr, Bellatrix Lestrange, 3 diák mind a 4 házból, 2 sakkfigura és a Roxfort építészének szobra, valamint 5 dementor, Aragog, a pók és a Baziliszkusz figurája is, továbbá egy megépíthető magyar mennydörgősárkány is.

Az 58 cm magas, 69 cm széles és 43 cm mély modell nemcsak megjelenésében hatalmas, hanem a belső elrendezést illetően is odafigyelést igényel. A doboz 6020 darab építőelemet tartalmaz, méghozzá 40 számozott és számozatlan zacskóban. 4 db összerakási útmutató társul hozzá, így akár több ember is kirakhatja együtt a modellt. Meglepően sok matrica is helyet kap a dobozban. Az építési útmutató háttérinformációkkal is szolgál a modell készítéséről, a tervezésről. Konkrét játékra ugyan nem feltétlenül alkalmas a modell, bár mozgatható lépcsőkkel és számos aprósággal is rendelkezik. Csónakok, pókok, megépíthető tökök, sőt, egy kék repülő Ford Anglia autó szintén a készlet részét képezi. A Nagyterem rész kifejezetten jól sikerült, a tetején levő Dementorok egyszerűen eltávolíthatók.

Harry Potter LEGO készletek nem csak gyűjtőknek

A varázslatokkal teli filmek világát idéző készletek között természetesen nemcsak a gyűjtőknek szánt modellek vannak jelen. A kifejezetten játékhoz alkalmas modellek szintén nagy érdeklődésre tartanak számot, és a Harry Potter kedvelőinek szobájából biztosan nem hiányozhatnak. Már 6 éves kortól elérhetők plüssök, összeépíthető tolltartók, Roxfort kiegészítők, de a házak kinyitható címerei, és olyan modellek is megtalálhatók a gyermekeknek szánt, játékfunkciókkal rendelkező készletek között, mint a Trimágus Tusa: A fekete-tó (76420), a Roxfort-i gyengélkedő (76398), a Roxfort: Szükség Szobája (76413), vagy például a Roxfort kastélyudvar: Sirius megmentése (76401). Ezek tökéletes lehetőséget kínálnak a filmes jelenetek felidézésére, a kreatív építés és játék élményére.

A Harry Potter LEGO készletek között a felnőttek és a gyermekek egyaránt megtalálhatják számításukat, kiállítható modellek, vagy a kicsiknek javasolt, egyszerűbben felépíthető és játékfunkciókkal teli szettek személyében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük