Főoldal » Kézműves ajándékok és játékok legóból? Ez a LEGO DOTS!

Kézműves ajándékok és játékok legóból? Ez a LEGO DOTS!

A LEGO DOTS egy színes és kreatív világ, mely 2022-ben debütált a LEGO palettáján, és már ilyen rövid idő alatt is hatalmas népszerűségre tett szert. A DOTS ugyanis a művészetet egyesíti a játékkal. A LEGO alapvetően az alkotás örömére épül, ám a DOTS készletek segítségével ezt egy új szintre emelték. Ezt a termékcsaládot kifejezetten a szárnyikat bontogató művészeknek találták ki, akik nemcsak az építésben találnak örömet és kihívást, de a különböző formák, alakzatok és színek kombinációjának kitalálásában és felfedezésében is. A DOTS segítségével a gyerekek színekkel, csillogó felületekkel, de akár arcokkal, mókás képekkel is feldíszíthetik tárgyaikat, sőt, meg is oszthatják őket.

A LEGO mindig is céljának tekintette, hogy támogassa a gyerekeket az önkifejezésben, de még sose volt olyan különleges készlet, mint a DOTS, mely kifejezetten ennek jegyében készült. De mi is a LEGO DOTS, és milyen készleteket, élményeket kaphatnak a gyerekek? Na és a felnőttek?

Milyen is a LEGO DOTS?

Először persze érdemes tisztázni, hogy mi is a LEGO DOTS, milyen elemekből is áll. Nos, a Dots valójában színes lapocskák készlete, melyeket akár út közben is elővehetünk, alkothatunk, kifejezhetjük magunkat, ajándékokat készíthetünk belőlük a szeretteinknek, majd szétszedve kezdhetjük előröl az építést, mert átalakíthatjuk újra és újra. A DOTS univerzuma 6 éves kortól ajánlott, de ne gondoljuk azt, hogy csak számukra jelent kihívást és örömet a lapocskák művészi megalkotásának folyamata. A 9 évesek is imádni fogják ezt a készletet, mert lehetőséget teremt számukra az önkifejezésre.

A DOTS készletek között, ceruzatartókat, jegyzetfüzeteket, karkötőket, felvarrókat, táskadíszeket éppúgy találhatunk, mint kincses dobozokat vagy 3D-s képtartót. Az alap darabokat feldíszíthetjük a DOTS lapocskáival, és a hangulatunktól függően bármikor átalakíthatjuk. Geometriai formák éppúgy kialakíthatókat belőlük, mint mókás arcok. Nincsenek szabályok, szabadon szárnyalhat a fantáziánk és a kreativitásunk. A LEGO DOTS fiúk és lányok számára is tökéletes választás lehet bármilyen alkalomra.

A DOTS lapocskái önmagukban is megvásárolhatóak, hiszen a Rengeteg DOTS (41935) vagy a csak lapocskákból álló készlet, de alapkészletből is többféle áll a rendelkezésünkre, mint a Kreatív tervezőkészlet (41938) vagy a Tervezőkészlet – Minták (41961) készlet, mely mindent tartalmaz, ami segíthet kifejezni a gyerekek kreativitását és bevezetni őket a DOTS varázslatos világába.

LEGO Dots asztali kiegészítők

A LEGO DOTS többféle készletet tartalmaz. Az egyik csoportban asztali kiegészítőket találunk, tolltartókat, dobozokat, és tálcák, melyek nemcsak szépek, de hasznosak is. Hiszen minden iskolás gyerkőcnek szüksége van tolltartóra, vagy egy kis rejtett kincses dobozra, nem igaz? Akkor miért is ne lehetne ezekbe a LEGO varázslatát és persze a gyerek személyiségét is belecsempészni. Az alapkészletekből is megépíthetőek ezek az eszközök, de külön készleteket is találunk, mint a Cuki pandás tálca (41959), az Egyszarvú kreatív családi készlet (41962), a Nagy doboz (41960) vagy a Kreatív állatos fiók (41805).

Készíthetünk üzenő falat a LEGO DOTS Üzenőfal (41951) készlettel, de lehet DOTS-szal díszített jegyzetfüzetünk, asztali és iskolába vihető tolltartónk, de akár filccsomagunk is.

Önkifejezés a LEGO Dots készletekkel

Mi is lehet ne jobb az önkifejezésre, különösen a lányok esetébe, mint az ékszerek? A LEGO DOTS készletek között karkötőkészítő szetteket is találhatunk. Megvásárolhatjuk őket egyesével, de akár nagyobb készletben is, mint a Disney – Mickey és barátai karkötők óriáscsomag (41947) vagy az Óriás karkötőcsomag (41807). Persze a karkötő nem az egyetlen módja, hogy magunkkal vigyük a DOTS-ot és kifejezettük az egyéniségünket.

A Candy Kitty karkötő és táskadísz (41944) is jó példája annak, hogy a LEGO DOTS hányféleképpen használható fel. Nemcsak karkötő, de mókás, vicces, érdekes arcú táskadíszt is készíthetünk belőle, de az Öntapadós felvarrót is találhatunk a DOTS-ok között.

LEGO Dots készletek, nemcsak gyerekeknek

Bár a DOTS készletek alapvetően 6 és 9 évesnél nagyobb gyermekeknek készülnek, de találhatunk kifejezetten felnőtteknek szánt készleteket is. A LEGO mindig gondol a kreatív, kockaszerelmes felnőttekre is, ez alól pedig a LEGO DOTS sem kivétel. A LEGO DOTS segítségével számos képet készíthetünk, mint a Rolling Stones híres emblémáját (31206), Vincent van Gogh Csillagos éj című festményét (21333), de akár Batman-t is kirakhatják a DC kedvelő LEGO rajongók.

Friends és Disney készletek ötvözése a Dots elemeivel

Természetesen a LEGO DOTS azon kívül, hogy önálló termékcsalád, számos más szettben köszön vissza. Rengeteg Disney és Friends szett is van, melyben a DOTS lapocskák visszaköszönnek, elég csak a Emma Művészeti iskolájára (41711), vagy a Mickey egeres DOTS készletekre gondolni, de a LEGO DOTS elemek egyes LEGO Botanikai készletben is felbukkannak. Ha olyan készletet keresünk, mely az építés örömét ötvözi az alkotás szabadságával, a LEGO DOTS készleteket mindenképp számításba kell venni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük