Főoldal » LEGO 75313: AT-AT a ritkaságok kedvelőinek

LEGO 75313: AT-AT a ritkaságok kedvelőinek

A LEGO 75313-as készlet elsősorban a Star Wars filmek rajongói számára lehet érdekes. Az igazi klasszikusnak számító történetet valószínűleg senkinek sem kell bemutatni, hiszen az aktuális sorozat apropóján még a csapból is ez folyik. Tény ugyanakkor, hogy a Star Wars világa, az abban zajló események a mozifilmek kedvelőit mindig magával ragadja. Természetesen a LEGO sem hagyja figyelmen kívül, hogy már a gyermekek is szívesen játszanak a szereplők minifiguráival, és álmodják újra a történetek neves eseményeit, harcjeleneteit. Ehhez minden korosztály megtalálhatja a tökéletes LEGO készletet.

LEGO 75313: Gyűjtői példány

Kár lenne azonban tagadni, hogy a felnőttek is szívesen merülnek el a LEGO világában, s teszik ezt még nagyobb lelkesedéssel, ha közben kedvenc filmjük szereplői, építményei és járgányai kaphatnak helyet az irodában vagy a nappaliban. A LEGO 75313 készlete, az AT-AT igazi gyűjtői kiadás, részletgazdag kidolgozással, elképesztő látvánnyal, és meglehetősen jelentős elemszámával igazi rajongói élményt jelent a felnőtteknek.

A páncélozott csapatszállító terepjáró lépegető a galaktikus birodalom seregének szerves részét képezi. Az egyik legjobban felfegyverzett járművek tulajdonképpen 22,5 méter magas elefántra hasonlítanak, és elképesztő méreteikkel magasodnak a Star Wars világának csatamezői fölé. A törzs alá épített hajtóművek gondoskodnak a filmben arról, hogy ezek a gépszörnyek akár a 60 km/h sebességet is képesek legyenek elérni. A történetek kedvelői számára bizonyára nem hangzik újdonságként a hoth-i rajtaütés, ami után kétkörös biztonsági rendszerrel szerelték fel a lépegetőket, vagyis ha az egyik motor üzemképtelenné válna, akkor a másik képes annak szerepét átvenni.

LEGO 75313 felnőtteknek

Az AT-AT felnőtt építőknek szánt készlet egészen pontosan 6785 játékelemből áll. A 2021-es év legnagyobb Star Wars-os készlete. A UCS lépegető 18 év felettieknek javasolt. Már a csomagolás sokat elárul arról, hogy milyen színvonalú készletet rejt a csomag. A fekete háttér egyébként kifejezetten jól áll a Star Wars készletnek. A főtest belsejében elég hely van 40 LEGO minifigurának, maga a készlet pedig 9 db-ot tartalmaz, közöttük Veers tábornokot és persze Luke Skywalkert. A 4 rohamosztagos külsőre egyformán néz ki, de ahogy leveszed a sisakjukat, láthatod, hogy más és más arc társul hozzájuk.

Hasonlóan a korábbi lépegetőkhöz, itt is felhúzható Luke Skywalker minifigurája, de a valósághű, visszarúgó mozdulattal szolgáló ágyúk, a forgóágyúk, a bomba ledobásához alkalmas nyílás egyaránt megtalálhatók a készletben. A pilótafülke a fejben található, és 2 minifigura elhelyezéséhez alkalmas ülést tartalmaz. A kiállításra szánt darab játékfunkciókat is tartalmaz, így az örök gyerekek biztosan megtalálják benne számításukat.

LEGO 75313: az első benyomások

A LEGO 75313 AT-AT dobozát kinyitva azonnal néhány meglepetéssel találkozhatunk. A gyártó igyekezett már itt sajátos élményt biztosítani a Star Wars rajondóknak. Ahogy bentebb érkezünk, megjelennek az ilyen kaliberű szettekre jellemző dobozok, valamint azok felületén a tájékoztató arról, mit tudunk összeállítani az adott doboz tartalmából. A több mint 62 cm magas, 69 cm hosszú és 24 cm széles modell egyes részeit különféle dobozok tartalmából állíthatod össze. 4 db összeállítási útmutatóval és összesen 52 számozott és számozatlan zacskóval találkozhatnak a rajongók, és persze a matricák sem hiányozhatnak, melyeken egyszerűen el lehet igazodni. A füzetek háttérinformációkat is szép számmal tartalmaznak, sőt, a modell mozgatásáról is részletes tudnivalókat tartalmaznak. Fontos tudnod, hogy az egyébként sem olcsó AT-AT elsősorban nem játékra alkalmas, sokkal inkább kiállítási tárgyként szolgál. A Star Wars rajongók számára igazi csemege lehet az a kronológiai sorrend, amelyben az AT-AT készletek is megtalálhatók 2003-tól egészen 2021-ig.

LEGO 75313 AT-AT: építési élmény a javából

Ahhoz, hogy a készletből kész AT-AT lépegető legyen, valószínűleg több napos építésre lesz szükség, ez azonban felejthetetlen élmény a felnőtt rajongók számára. A részben LEGO Technic elemeken alapuló jármű sok újdonságot mutat, ráadásul egy plakett is tartozik hozzá, amin a cikkünkben már felsorolt információk kapnak helyet. A plakett hátulján egy speciális csavarhúzó található, méghozzá a Birodalom jelképével díszítve.

A több mint 6 kg súlyú alkatrészekből összeállítható AT-AT-be nagyon sok apró részletet pakolt bele a LEGO. A talpaknál egy újszerű alkatrész található meg, ami biztonságosan elbírja a járművet, sőt, látványra sem utolsó a kialakítás. Az említett csavarhúzóval állíthatók a térdek, vagyis tetszés szerinti pózba kerülhet a kiállítási darab.

A modell hasi részénél a kidolgozás különösen figyelmet érdemel, dokkolási csatlakozók is megtalálhatók a hasi rész oldalán. A csapatszállításra alkalmas testrész elképesztő részletességgel megvalósított. Az autentikus hatás nemcsak a megjelenésben mutatkozik meg, hanem a tényleges játékfunkciókban is. A kinyitás egészen egyszerűen megy, majd ezt követően tárul elénk a LEGO 75313 AT-AT belső része.

Részletek, minőség és látvány

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a kiállítási darabok esetében kifejezetten részletes kidolgozottsággal találkozhatunk. Az üzemanyag tartályok és az azokhoz alkalmas pumpák hátul kapnak helyet, majd itt található a 2 db gyorssikló is, amit szintén elemekből kell összepakolni. Az összesen 40 db ülőhely minifigurák szállításához kiválóan alkalmas, sőt a lámpákról sem feledkeztek meg a tervezők. A folyosóvilágításhoz alkalmas matricák kifejezetten jól mutatnak, ráadásul egyszerűen a helyükre kerülhetnek az építésnél. A LEGO nem feledkezett meg a létráról sem, így a minifigurák a felső részbe itt juthatnak el.

A LEGO 75313 AT-AT fej része külön figyelmet érdemel. A bejárat a nyakon keresztül történik, sőt, itt található egy speciális elem is, amivel a modell feje mozgatható. A fegyverek, a lézerágyú szintén mozgathatók. A testhez hasonlóan a fej oldalsó paneljei is eltávolíthatók, tehát belenézhetünk. A pajzsgenerátorok mellett egy stílusos matrica is helyet kapott itt, így a minifigurák már ténylegesen a környező tájat nézhetik.

A LEGO Star Wars-os készletek gyűjtői példányai alapvetően magasabb áron érhetők el, mint a leginkább gyermekeknek szánt szettek. Ennek megfelelően látványban, méretben és kidolgozottságban is extra megoldásokra számíthatunk. LEGO 75313 AT-AT messze meghaladja a korábbi lépegetőket, az építéssel eltöltött idő pedig élményszámba megy, a kreatív alkotás örömével tölt fel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük