Főoldal » LEGO Career: éld ki kreativitásod a legnagyobb játékgyárnál!

LEGO Career: éld ki kreativitásod a legnagyobb játékgyárnál!

A LEGO Career témában változatos lehetőségekkel várja mindazokat, akik a világ legismertebb építőkockákat gyártó cégénél szeretnének elhelyezkedni. Joggal állíthatjuk, hogy a LEGO minden idők egyik leghíresebb műanyagipari termékének számít. Fontos azonban tudni, hogy nem csupán műanyagról van szó esetében. A márka sokkal többet jelent a tényleges alapanyagnál. Ugyan a komoly biztonsági feltételeknek megfelelő gyártási folyamat során időtálló és biztonságosan használható darabok gurulnak le a gyártósorokról, de a brand a kreatív alkotás és a megújulásra való képesség sajátosságait is magáénak tudhatja.

LEGO fából? Ezek a kezdetek!

Tudtad, hogy először fából készültek a LEGO játékok? Amikor a dániai Jütland-félszigeten tevékenykedő Ole Kirk Christiansen a 30-as években elkezdett ilyen játékokat gyártani, még nem tudhatta, hogy egy világmárka alapjait fektette le. Az akkor még 12 éves fia, Godtfred az elejétől segítette a játékok előállításában. A tényleges LEGO név 1934-ben született meg, amikor a dán „lleg godt” (játssz jól) szavak első két-két betűjét összeolvasva jött létre a ma is nagy népszerűségnek örvendő brand. Ole Kirk Christiansen olyan játékokat akart gyártani, amelyek a gyermekek mindennapjait szó szerint színesebbé teszik, és kreativitásukat is fejleszti. Az akkor megálmodottak ma is a LEGO céljai között szerepelnek.

A napjainkban ismert LEGO kocka alapötlete 1939-ben született meg, és Hilary Fischer Page nevéhez köthető. Ezt használta fel a LEGO szülő atyja, és Dániában elsőként fröccsöntő gépet kezdtek el használni. Az alapanyaggal még sokáig voltak gondok, ám az igazi áttörés 1958-ban történt meg, amikor ugyanis ABS-t kezdtek használni. Az egykor még kézi erővel működő fröccsöntést hamarosan gyártósorok váltották fel. Az újítás nemcsak az előállítást érte el, hanem a LEGO építőelemek és figurák világát is. 1978-ban a tervező csapatok újragondolták a figurák ötletét, és a LEGO világhoz ideális méretű minifigurákat alkottak meg.

LEGO Magyarországon

A fejlődés és a terjeszkedés innentől szinte megállíthatatlan volt. Az egész világot meghódító játékhoz a kreatív szakemberek újabb és újabb készleteket találtak ki, és a LEGO is világszerte több gyárral bővült a megnövekedett keresletnek köszönhetően. A különleges játékbirodalom már a kicsik igényeit is képes volt kielégíteni, hiszen megszületett a LEGO Duplo, ami a hazai üzemben, Nyíregyházán látott napvilágot. Az óvodásoknak kitalált, nagyméretű elemekből álló készletek egyszerűen összeállíthatók, és biztonságosan használhatók. A folyamatos fejlődésnek hála, a nyíregyházi gyár többször is nagyobb gyártócsarnokot igényelt.

Prémium minőség és tökéletes pontosság

A LEGO magyarországi gyárában is szigorú biztonsági előírásoknak kell megfelelniük az elkészülteknek. A tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy e területen sok probléma nem szokott felmerülni. A nanotechnológiával dolgozó gépek 240 fokra hevítik fel a felhasznált granulátumot, majd öntőformákba kerül, és 40-60 tonna között mozgó záróerő biztosítja a megbízható minőséget. Erre tökéletes példa, hogy 1 millió darabban általában 1-2 hibás termék található meg. Ez a fajta profizmus biztosítja, hogy az elemek nem fognak szétesni, és tökéletesen illeszkednek egymáshoz.

Kedvet kaptál a hibát nem tűrő, profizmust azonban annál jobban megkövetelő gyártási folyamathoz? A LEGO Career kapcsán folyamatosan várja azokat a jelentkezőket, akik bármely nyitott pozícióhoz affinitást éreznek magukban.

Kreatív álláskeresés itthon és külföldön

A kreatív gondolkodás az élet bármely területén kifizetődik – így az álláskeresés kapcsán is. Az internet végtelen számú előnye között természetesen a munka világa is ott szerepel. Mindegy, hogy az IT szektorban kamatoztatnád tudásod, az adminisztráció területén képzeled el jövőd, vagy a projekt-alapú együttműködések érdekelnek, elég csak néhányat kattintanod, és a világhálón lehetőségek sokaságával találkozhatsz. Persze korántsem mindegy, hogy érdeklődési körödbe és szakmádba vág-e a kínált pozíció, és nyilvánvalóan a várható jövedelmi lehetőségek sem elhanyagolhatók. Érdemes akár egy konkrét cégnél nézelődni a nyitott pozíciók iránt. A LEGO Career lehetőségeinek köszönhetően nemcsak a munkakör, hanem ország szerint is keresgélhetsz.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy egyre többen képzelik el a jövőt határainkon túl. Vannak, akik a politikai környezettel és az általános hangulattal elégedetlenek, mások jobb megélhetést biztosítanának családjuknak. Az egyedülállók néha egészen egyszerűen kalandvágyból vágnak neki a külföldi álláskeresésnek, de nem ritka az sem, hogy az új kultúrák, tájak, emberek megismerése hajtja a munkavállalót. Miért ne gondolkodnál nagyban? Ha a világ másik felére költöznél, és ehhez a szükséges tőkéd, nyelvismereted és szakképzettséged is megvan, akkor már csak bátorságra és egy jó adag magabiztosságra van szükséged. A LEGO Career kínálatban a termelés vagy akár a management területén is megtalálhatod a személyre szóló lehetőséget.

LEGO Career: nem csak az önéletrajzban mutat jól!

Felelős munkavállalóként gyakran szempont a választásnál az, hogy milyen gyakorlatot szerezhet az ember az érintett területen. A világcégeknél betöltött pozíció, lehetőség szerint több éven keresztül, kifejezetten jól mutat az önéletrajzban. Fontos azonban tudni, hogy a LEGO Career nem csupán ezért hozza a vártakat. Legyen szó a hazai gyárról, vagy a világ bármely területén elnyert munkahelyről, a cég egyfajta nagycsaládként működve biztosítja a jó hangulatot, a minőség és a kreativitás iránti igény találkozását. A weboldalon fellelhető álláskeresőben a munkakör és a célország szerint egyaránt tájékozódhatsz. Ha a magyar viszonylatok között szeretnél elhelyezkedni, akkor kifejezetten a hazai állásportálok javasoltak.

A LEGO Manufacturing Kft. Nyíregyházán 2008-ban indult el. A LEGO Csoport leányvállalata mai is LEGO és Duplo kockák gyártásával járul hozzá a világszerte ismert és elismert brand népszerűsítéséhez. A térségben a megfelelő munkaerő megtalálása nem mindig ment egyszerűen, és napjainkban is számos megüresedet állásra keresnek szakembereket. Mérnökök és elektromos karbantartók egyaránt megtalálhatják számításukat a cégnél, de gépkezelők, gépészek is rendszerint keresettek a LEGO egyre növekvő telephelyén. Nyíregyháza és környéke alapvetően sok munkaerőt kínál, de a több ezer állás egy része még így is betöltetlenül áll. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a térségben akár ingázóként is megéri élni a kínálkozó lehetőségekkel.

LEGO Career és letelepedés?

A munkavállalás szoros összefüggésben van az ingatlanvásárlással és a letelepedés iránti igénnyel. Nem véletlen, hogy egyre többen keresik a nagyvárosokat. Mivel az ingatlanárak a megyeszékhelyeken és azok közvetlen közelében néha horror összegeket kóstálnak, ezért az agglomeráció is egyre nagyobb figyelmet érdemel. Nyíregyháza és Debrecen területe egyébként is mind nagyobb érdeklődésre tart számot. Bár hazánkat gyakran „összeszerelő-üzemként” tartják számon, aminek valóságtartalmát jelenleg nem tisztünk megítélni, de a tényleges „szalagmunka” mellett számos egyéb munkakört is kínálnak a világcégek hazai gyárai. A LEGO Career tehát nyelvismerettel, adminisztratív tapasztalattal, mérnöki tevékenység területén szerzett gyakorlattal éppen úgy valós opció lehet, mint a kreatív csapat tagjaként hozzájárulni az innovációkhoz.

LEGO Career: játék egy életen át?

A LEGO játékok célja a kreatív gyermekkor, az izgalmas új szettek felfedezésének biztosítása. Az újdonságban rejlő erő, a világ megismerésével járó kíváncsiság, az alkotásból és a sikerből eredő magabiztosság mind hozzátesznek a gyermekek személyiségéhez. A márka természetesen gondol a felnőttekre is, hiszen a gyűjtői példányok, a méretes, akár dekoratív célokat is szolgáló modellek nagy népszerűségnek örvendenek korosztálytól függetlenül. A LEGO Career lehetőségeknek köszönhetően felfedezheted ezt az izgalmas világot egy új perspektívából, hivatásra lelhetsz, és akár hosszú éveken keresztül a varázslatos LEGO berkein belül tevékenykedhetsz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük