Főoldal » LEGO DUPLO gőzmozdony (10874) – vonatkaland a legkisebbeknek

LEGO DUPLO gőzmozdony (10874) – vonatkaland a legkisebbeknek

A LEGO DUPLO gőzmozdony az interaktív játékélmény, a kreatív építés és a játszva tanulás sajátos egyvelegét kínálja a kis játékosoknak. Ez utóbbi kiemelt jelentőséggel bír a LEGO szakemberei szerint, hiszen a gyermekek agya 5 éves korukra már 90%-ban kifejlődik. Nem tudtad? Pedig így van. Nem véletlen, hogy ebben az időszakban a választott játékok rendkívüli módon elősegíthetik a fejlődést, a környezet és a világ működésének megismerését. A LEGO a játékos tanulás elveit is igyekszik érvényre juttatni készleteivel, esetünkben a LEGO DUPLO szettekkel.

A legkisebbeknek szánt építőjátékok abban különböznek a hagyományos típusoktól, hogy dupla mérettel rendelkeznek, így maximálisan biztonságosak abban az életkorban, amikor az apró elemek lenyelésétől tartanak sokan. A korai időszakban szerzett tapasztalatok meghatározhatják azt, hogy milyen felnőtté válunk majd. A játékok egyetlen gyermekszobából sem hiányozhatnak, a fejlesztő jelleggel bírók pedig a játék és a tanulás sajátos, hasznos elegyét kínálja.

LEGO DUPLO gőzmozdony (10874) 2-5 éves korig

A kicsik érdeklődési körének középpontjában éppen azok a járművek állnak, amelyeket nap mint nap látnak a valóságban. Legyen szó kedvenc meséikről, vagy a ténylegesen megtapasztalt közlekedési eszközökről, a legtöbben szeretnék játékaik között tudni ezeket az elemeket. A LEGO DUPLO gőzmozdony „Told és indul” motorral rendelkezik. Mit jelent ez ténylegesen? A gyermeknek csak enyhén meg kell lökni a járművet, és az elindul a sínen. Ha meg szeretné állítani, akkor egyszerűen csak le kell emelni azt a sínekről.

Interaktív elemek a játék izgalmáért

A vasúti játékszettek egyik sajátossága, hogy a LEGO DUPLO készletekhez használhatók az ún. interaktív, színes elemek. A sínre helyezhetők, és így eldönthető, hogy a vonat mit csináljon, amikor áthalad azokon. A sárga színű megszólaltatja a kürtöt, a piros értelemszerűen megállásra készteti, fehér pedig fel- és lekapcsolja a jármű fényeit. Ha kifogytál volna az üzemanyagból, akkor a kék elem segítségével a vonatot megállíthatod a feltöltés céljából. A zöld a hozzá érkező vonatot visszafordítja. Kell ennél több akkor, ha a játékot egy új szintre emelnénk?

Izgalmas kiegészítők a LEGO DUPLO gőzmozdony szetthez

A csomagban a mozdonyvezető és a gyermek figura mellett egy kedves mókussal is találkozhatnak a gyermekek. A „Told és indul” mozdony fényekkel, hangokkal funkcionál, személykocsi társul hozzá, de a vasútállomás épülete, a szenes billenőkocsi, a fa és a 16 elemből álló vasúti pálya sem hiányozhat. A gyártó nem feledkezett meg az olyan apróságokról sem, mint a bőrönd, az ásó, az üzemanyagkanna, vagy például a kenyér. Az interaktív elemek használatához elemre van szükség, ezek beszerzéséről szülőként nem érdemes megfeledkezni.

A 15 cm magas, 12 cm széles és 6 cm mély állomás központi eleme a vasúti világnak, ám az már a gyermeki fantáziára van bízva, hogy a síneket hogyan alakítja, milyen pályán mozog majd a LEGO DUPLO gőzmozdony, ami egyébként 10 cm magas, 30 cm hosszú és 7 cm széles. A könnyedén egymáshoz illeszthető elemek a Duplo készletek további tagjaival is remekül kombinálhatók. A márka töretlen népszerűsége annak is köszönhető, hogy a szettek együtt is jól működnek, ezzel egyre nagyobb LEGO birodalmat alakíthatnak ki a gyermekek saját életterükben.

LEGO DUPLO gőzmozdony: Vidám színek, könnyű használhatóság

A DUPLO kategóriában megtalálható készletekre egyaránt érvényes, hogy a vidám színek, az igényes kialakítás biztonsággal társulnak. Az apró kezekbe jól elférő játékelemek egyszerűen egymáshoz illeszthetők, az apró részletek pedig a maguk bájosságával járulnak hozzá a szettek szerethetőségéhez. Ez utóbbi nem elhanyagolható szempont, hiszen a gyermekek tetszését elnyerő játékok jó eséllyel gyakran kerülnek majd elő. A játszva tanulást fókuszba helyező LEGO DUPLO gőzmozdony ilyen módon segít felfedezni a világot, a hétköznapokban látott épületeket, járműveket, és ezek közelebb kerülhetnek a gyermeki fantáziához.

Kreatív játék az önkifejezés jegyében

A kreativitás és a fantázia megragadása kiemelt szempont a kisgyermekek esetében. Azok a játékok a leginkább keresettek, amelyek hosszú időre lekötik a kicsiket, és a játszva tanulás élményét adják át nekik. A kockaelemek egymáshoz illesztésével lépésről-lépésre alakítható ki a LEGO DUPLO gőzmozdony, az eredmény pedig arra hívja fel a figyelmet, hogy a kitartás mindig meghozza gyümölcsét. Az egész életre hasznos információt már a kedvenc játék szettek képviselte értékek közelebb hozhatják a kicsik gondolkodásához.

A nagyvilág számos izgalmas lehetőséget, látnivalót, kalandot kínál a kicsiknek. Mindennek a megértéséhez a játékon keresztül vezet az út. A fantázia megmozgatásával történő önkifejezés kommunikációra ösztönző játékokkal, egyedül vagy kis játszótársakkal segíti az beszédet, az önmegvalósítást, a kreativitás fejlődését. A LEGO DUPLO gőzmozdony mellé többféle egyéb, vasúti készlet is elérhető. Vasúti pályák, hidak, sínek szerezhetők be szettként, és a Gőzmozdony készlettel kiválóan társítva segítenek ezek a komplex megoldások kialakításában. A nagyobbak a hagyományos LEGO készleteken belül találhatnak kifejezetten gyűjtői példányokat, ezek kapcsán a Roxfort Expressz viszi a pálmát.

Míg a felnőttek körében népszerű gyűjtői kiadások a kicsiknek már csak az építőkockák méretéből adódóan sem javasoltak, addig a LEGO DUPLO gőzmozdony annál inkább. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a kicsik körében a vonatok, buszok, tűzoltó autók, és további, a hétköznapokból jól ismert járművek nagy népszerűségnek örvendenek. A DUPLO figurák beültetése, a szerepjátékok kitalálása, a kézügyességet fejlesztő játékelemek, az élénk, vidám színek játékra csábítják a gyerkőcöket, akik játszva tanulhatnak, fedezhetik fel az őket körülvevő dolgokat, lehetőségeket. Fedezd fel a LEGO DUPLO gőzmozdony jelentette játékélményt, és kösd le minőségi elemekből álló szettekkel a legkisebbeket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük