Főoldal » LEGO DUPLO lányoknak: Fókuszban a Disney mesék világa

LEGO DUPLO lányoknak: Fókuszban a Disney mesék világa

A LEGO DUPLO lányoknak és fiúknak egyaránt önfeledt játékot kínál. A világszerte ismert márka azonban a kikapcsolódáson túl a játszva tanulás jegyében készíti a kifejezetten kisgyermekeknek szánt készleteit. A hagyományos LEGO építőelemekhez képest dupla méretben készültek maximális biztonságot nyújtanak akár másfél-két éves kortól. A könnyen egymásba illeszthető elemek és a bájos figurák a játszva tanulás élményét nyújtják, amire ebben az életkorban nagy szükség van. A finommotoros mozgások, a kreativitás, a világ dolgainak felfedezése mind ilyenkor történik meg, mint ahogy a szerepjátékok is elősegítik a kommunikációt, megmozgatják a fantáziát.

A Disney mesék világát minden gyermek jól ismeri. Nem véletlen, hogy ezekhez a történetekhez kapcsolódó szettek nagy népszerűségnek örvendenek a legkisebbek körében. A részletesen kidolgozott, gyakran interaktív kialakítással rendelkező játékok igazi kedvencekké válhatnak, és éveken keresztül a gyermekszoba elmaradhatatlan részeinek számítanak majd. A lányok érdeklődési köre általában különbözik a fiúkétól, de természetesen vannak átfedési pontok is. Cikkünkben most kifejezetten a LEGO DUPLO lányoknak szánt készletei közül csemegézünk.

Jégvarázs Kastély (10899)

Az 59 építőelemből álló, varázslatos kastély a gyártó ajánlásai szerint már 2 éves kor felett remek választásnak bizonyul. A Disney filmekből ismert Elsa, Olaf és Anna minden kislány kedvencei közé tartoznak. Miért ne láthatnák őket viszont a LEGO DUPLO lányoknak szánt szettjei között? A Jégvarázs Kastély (10899) készlet nemcsak a felsorolt szereplők figuráit tartalmazza, hanem természetesen egy méretes és látványos kastélyt is. A több mint 28 cm magas, 19 cm széles és 16 cm mély építmény csúszdával, asztallal, székekkel és konyhai felszerelésekkel társul. Különlegessége a fénykocka, ami egyetlen gombnyomással színes fényáradatba borítja a kastélyt. A varázslatos hangulat garantált, ehhez pedig már csak fantáziára van szükség, amivel a mese jelenetei életre kelhetnek. A legjobb az egészben az, hogy a történet úgy alakítható, ahogy csak szeretnék a kicsik. A szerepjátékok és a történetmesélés a beszédet, a szociális és érzelmi fejlődést egyaránt a kívánt irányba mozdítják.

3 az 1-ben elvarázsolt kastély (10998)

S ha már kastélyról esett szó, akkor itt van a LEGO DUPLO lányoknak szánt különleges építménye, ahol Mickey & Minnie mellett más főszereplőkkel is találkozhatsz. A Disney kastély 3 éves kor felett ajánlott, hiszen 160 építőelemből áll. Már maga az építés folyamata is izgalmas, örömteli esemény, ami egyúttal arra is megtanítja a gyermekeket, hogy egyik lépés után a másikkal haladva, végül elérhetik céljukat- ezúttal a kastély felépítését.

A kastély szett 3 különféle módot is kínál az építésre. A gyermekek készíthetnek egy magas tornyot, vagy 2 kisebb kastélyt. A részletgazdag kialakítás ideális színteret kínál a fantáziadús játékhoz. Konyhai tortasütés, öltöző tükörrel- csak néhány lehetőség, amelyeken elindulva izgalmas játék kerekedhet ki a Disney hősök találkozásából. Apropó, Disney! A 3 az 1-ben elvarázsolt kastély (10998) a Disney univerzumból jól ismert Hamupipőke cipőjének, Belle rózsájának, vagy A varázslótanoncból ismerős varázskönyv részleteivel is emlékeztet arra, hogy a mesék ilyen-olyan szálon kötődnek egymáshoz.

A kastély lakói között Mickey egér, Minnie egér éppen úgy szerepel, mint Daisy kacsa, Donald kacsa és Figaro, a macska.

LEGO DUPLO lányoknak: Mickey & Minnie születésnapi vonata (10941)

Mickey & Minnie minden kislány kedvencei között ott vannak. A LEGO DUPLO lányoknak javasolt szettjei közül sem hiányozhatnak, ezúttal ez vidám színekben pompázó vonat, és fejlesztő játékok társaságában. Mickey & Minnie születésnapi vonata (10941) 22 építőelemből áll, és 2 éves kor felettieknek ajánlott. Az egyszerű útmutató alapján felépíthető vonat próbára teszi a gyermek ügyeségét, de ahogy az építőelemek egymást követően a helyükre kerülnek, úgy növekszik majd önbizalmuk is. A 35 cm-nél is hosszabb vonat 35,5 cm hosszú és 13,5 cm széles. Hozzá társul Mickey egér, Minnie egér és Plútó.

Az egymásra pakolható számos kockák és a helyére kerülő torta a finommotoros készségeket fejlesztik és már a számok világába is elkalauzolnak. Ünnepeld a gyerekekkel közösen a népszerű rajzfilm hősök születésnapját, és fedezzétek fel együtt a Disney mesékben rejlő kreatív lehetőségeket. A fő kastély 52 cm magas, 48 cm széles és 19 cm mély.

LEGO DUPLO lányoknak: Családi ház kerekeken (10986)

Az otthonosság érzete és a kaland izgalma társul ebben a LEGO DUPLO lányoknak szánt készletben. A Családi ház kerekeken 31 építőelemből alkotható meg, és számos játéklehetőséget kínál. Az esti tábortűz minden gyermek fantáziáját megmozgatja, ha pedig egy állomást megunnak a szereplők, bármikor tovább indulhatnak a trailer felcsatolásával.

A finommotoros készségfejlesztő játék 2, autóba helyezhető figurát is tartalmaz. A gyermekbarát építőelemeknek köszönhetően gyorsan összeállítható a játék, és már indulhatnak is a kalandok. A kerekeken guruló házhoz turmixgép, konyha, virág és a tábortűznél készíthető finomságokat szolgáló edény is társul.

A nagyvilág megismerése kétségkívül izgalmas dolog, és ezt már az óvodások is tudják. Ahogy a közösségben új kis barátokkal ismerkednek meg, akikkel a játék is kreatívabb élményt jelent, úgy szeretnének minél többet megtudni a világ különlegességeiről. A családi ház kerekeken készlet az otthon biztonságát nyújtja, de közben a kalandos felfedezés programját is lehetővé teszi. A színes, vidám figurák és kiegészítők igazi kedvencekké válnak majd.

LEGO DUPLO lányoknak és fiúknak

A LEGO DUPLO készletek mindkét nem számára tökéletes kikapcsolódást biztosítanak. A LEGO mindig is feladatának tartotta a fejlesztést, méghozzá játékos kereteken belül. Nemcsak a finommotoros mozgásokról van szó, hanem az érzelmi intelligencia kialakulásáról, a kommunikáció útján történő önmegvalósításról és kiteljesedésről. Minél inkább el tudja mondani a gyermek, mit gondol és érez, annál jobban képes lesz ezt megosztani másokkal, közérzetét és magabiztosságát középpontba helyezve. A LEGO DUPLO lányoknak fantáziadús, mesés szórakozást kínál, a fejlődést is előtérben látva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük