Főoldal » LEGO DUPLO rendőrség

LEGO DUPLO rendőrség

A LEGO DUPLO rendőrség témában is többféle játékkészletet kínál az építőkockák szerelmeseinek. A legkisebbek számára kialakított, méretben biztonságosan használható szettek között a rendőrségi üldözés és az akciódús játékok kedvelői éppen úgy megtalálhatják számításukat, mint azok, akik a hivatalos szerv hétköznapjaival, autóival ismerkednének meg. Természetesen nem elhanyagolható szempont a téma üzenete sem, amivel érdemes már a legkisebbeket is megismertetni.

Rendőrkapitányság és helikopter (10959)

A rendőrséget már a kicsik is úgy képzelik el, hogy pörgős mindennapok és akciódús programok jellemzik. A fantáziavilág nyilvánvalóan valós alapokon nyugszik, hiszen már egy kisvárosba élve is gyakorinak számít az elszáguldó rendőrautó látványa. Ezt a világot hozza közelebb a kicsikhez a LEGO DUPLO rendőrség alapszettje, a Rendőrkapitányság és helikopter névre hallgató készlet.

A már 2 éves kor felettieknek javasolt játék mindössze 40 építőelemből áll, így összeállítása egyszerűen mehet. Némi szülői segítséggel, vagy a gyermekbarát építési útmutatóval a rendőrségi játékkészlet hamar felállítható. Különlegességének számít a Told és indul rendőrautó, ami villogó fényekkel és szirénával élethű megvalósítást tesz lehetővé. Persze nem minden a jármű, hiszen rendőrségi helikopter is van a szettben, ami különösen megmozgatja a gyermekek fantáziáját.

A készlet 2 rendőrt, egy rendőrkutyát, a már említett rendőrautót, és egy forgatható rotoros helikoptert is tartalmaz. A LEGO DUPLO rendőrség épületében élethű részletek teszik még inkább élvezetessé a játékot. A nyitható ajtók mellett őrtorony, kávéscsésze, számítógép és persze biztonsági kamerák is helyet kapnak.

LEGO DUPLO rendőrség: Rendőrkapitányság (10902)

Két éves kor felett a 38 építőelemből álló készlet megfelelő kihívást jelent a kicsiknek, miközben a rendőrség működéséről is többet megtudhatnak. Szülői támogatással vagy csak megfigyelőként hozzásegíthetjük a gyermeket ahhoz, hogy sikerélménye legyen az építésnél, és közben megismerje azt a fontos szervet, amelyhez baj estén majd fordulhat. Az érzelmi nevelés fontos lépcsőfokának számít a téma, ebben pedig a LEGO DUPLO rendőrség épülete játékos segítőtársnak bizonyul.

A szerepjátékokhoz villogó fényekkel és szirénahanggal ellátott autó társul, de 2 rendőr és 2 bűnöző figurával is találkozhatnak a kis játékosok. A nyitható cellaajtóval, és olyan valósághű részletekkel, mint a biztonsági kamera, a rendőrök által előszeretettel fogyasztott fánkkal és bögrével rendelkezik a készlet.

Az autóbehajtó részleteinek köszönhetően interaktívvá tehető a játék, ebben a hangokat kiadó rendőrautó is fontos szerepet játszik. A rendőrkapitányság méretei: több mint 17 cm magas, 25 cm széles és 10 cm mély, a rendőrautó pedig 11 cm magas, 15 cm hosszú és 7 cm széles.

LEGO DUPLO rendőrség: Rendőrségi motor (10900)

A rendőrségi szettekhez kiválóan passzol a Rendőrségi motor (10900), amelynek segítségével még teljesebbé tehető a szerepjáték. A 2 éves kor feletti gyermekeknek javasolt jármű 8 építőelemből áll.
A Stop és Indulj táblával irányítja a figura a forgalmat, de mielőtt újra motorra ül, a nyitható ablakkal ellátott rendőrbódéban pihenhet meg főhősünk. A forgalomirányítással összefüggő készlet ideális választás lehet annak érdekében, hogy szülőként a témába vágó szerepjátékokon keresztül taníts gyermekednek a közlekedésbiztonságról és a különféle táblák jelentéséről.

S ha már a rendőrségi közlekedésről esett szó, akkor nem mehetünk el a motoros rendőrök mellett sem. A hazánkban is gyakran látott rendvédelmi szervek ezt a járművet is szívesen részesítik előnyben. A Rendőrségi motorkerékpár (10967) 5 építőelemből, egyszerűen összeállítható, így szinte azonnal indulhat a játék. A szett kiválóan alkalmas arra, hogy egy izgalmas történetmesélés szülessen belőle, hiszen az „Elveszett kutya” plakát, valamint a képes formában ábrázolt történet elindítja a sztorit, s innentől fogva egyértelmű, hogy mi a motoros rendőr feladata. A rendőr és a kedves kutya figura mellett egy menő kék motorkerékpár is megtalálható a készletben. Ezen a rendőr mellett a kutyának is akad hely, ha sikerül rálelni a kis lógósra.

LEGO DUPLO rendőrség: Inspiráció a fantáziadús játékhoz

Az óvodáskorban levő gyermekek szinte rajongásig érdeklődnek a rendőrség által használt járművek iránt. A különleges autók nem véletlen örvendenek nagy népszerűségnek a rendőrség által szervezett nyílt napokon. A LEGO DUPLO lehetővé teszi, hogy az otthon kényelmében is helyet kapjanak az izgalmas szettek, melyeknek elemei egymással kombinálhatók. Így egész rendőrségi központot hozhatnak létre a gyermekek, és gyakorlati oldalánál tudják megfogni a rendőrök tevékenységét, valamint a jogkövető állampolgári feladatokat.

Mindez nemcsak a játék izgalma és az akciódús üldözések miatt érdemel figyelmet, hanem természetesen a tudatos neveléssel összefüggésben is. A gyermekeknek már egészen kicsi korban célszerű megtanítani, hogy kihez fordulhatnak, ha bármi baj van, és milyen munkát végeznek a rendőrök az utakon. Ez a későbbi biztonságos közlekedést alapozhatja meg, amire nem lehet elég korán ránevelni a gyermekeket.

Vannak olyan LEGO DUPLO rendőrség készletek, amelyek történetindítókkal ellátottak, tehát ha felveszi a gyerkőc a fonalat, onnantól fogva úgy alakíthatja a történet kimenetelét, ahogy neki tetszik. A dinamizmus, a gyakorlati oldalról történő megközelítés és a finommotoros mozgások fejlesztése egyaránt a népszerű játékok mellett szólnak.

A LEGO legkisebbeknek szóló építőkészletei egységes szabványoknak megfelelően készülnek, és az apró ujjak méreteihez igazodva alakítják ki a nyitható, mozgatható, újra gondolható elemeket. A LEGO DUPLO rendőrség készletek kitűnő választásnak bizonyulnak az önfeledt játékhoz, és egyúttal a játszva tanulás élményének hasznosságához.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük