Főoldal » LEGO Duplo vonat: építs és keltsd életre!

LEGO Duplo vonat: építs és keltsd életre!

A LEGO Duplo vonatok már régóta részét képezik a LEGO Duplo kínálatának, ám amíg régen csak az építés örömét adták a legkisebbeknek, mostanra már valóságos interaktív élménnyé vált a Duplo vonatokkal történő játék. Már nemcsak megépíteni lehet, és tologatni a földön vagy a Duplo sínrendszeren, de megszólaltatni, fényeket bekapcsolni, sőt mozgásba is lehet őket hozni. A LEGO Duplo készletei bár a kicsiket, az 1,5-4 éves gyermekeket célozzák, nem lehet azt mondani, hogy ne kaphatnák meg a teljes LEGO élményt.

A LEGO Duplo vonatok éppannyira tanítanak, mint amennyire szórakoztatnak, de a LEGO képes volt ezt egy új szintre emelni. A Dulop már 50 éve szerez örömet a tipegőknek és az ovisoknak. A LEGO célja mindig is az volt ezzel a termékcsaláddal, hogy a játékon keresztül ösztönözze felfedezésre és tanulása a kicsiket. De lássuk közelebbről, hogy milyenek is a LEGO Duplo vonatok?

LEGO Duplo vonat a legkisebbeknek

Azt talán mondani sem kell, hogy a LEGO a szettjeivel mindig célzottan szólít meg korcsoportokat. Bár minden gyerek más és más, ahogyan az érdeklődésük és a fejlettségi szintjük is más lehet ugyanabban az életkorban, Duplo készletek már 1,5 éves kortól remek játékélményt jelenthetnek a számukra. Természetesen nem minden Duplo szett. A vonatok közül például a legkisebbeknek a például a DUPLO Állatos vonatot (10955) vagy a vidám fürdetéshez a DUPLO úszó állatos vonatot (10964, 10965, 10966) szokták javasolni.

Ezek a szettek még nem feltétlen az építés élményének átadására fókuszálnak, bár elültetik ennek magvait, hiszen az emel összeépíthetőek. Az úszó állatos szett nem a klasszikus értelembe vett vonat, bár az úszógumin üldögélő állatok vonat módjára összekapcsolhatóak. A DUPLO Állatos vonat (10955) viszont már valóban vonat, a színes „vonatkocsikra” pedig megépíthetünk különböző állatokat is, elefántot, tigrist, pandát, vagy zsiráfot. Itt már az építés is nagy szerepet kap, természetesen a legkisebbek motoros képességeinek megfelelően.

Tanuljunk a LEGO Duplo vonatokkal

A LEGO Duplo vonatok, akárcsak a többi Duplo készlet játékos módon tanítja a gyermeketek, és fejleszti a képességeiket. A Duplo készletekkel fejleszthetőek a finommotoros készségek, a kreativitás, de könnyebben taníthatóak a színek és a formák is. A figurák segítségével számos jelenetet eljátszhatunk, hiszen a szerepjáték ebben a korban az egyik leggyakoribb játékforma.

A DUPLO Számvonat – Tanulj meg számolni (10954) készlet emellett még a számok tanulását is segíti. Ez már egy igazi vonat, mozdonnyal, és három megépíthető vonatkocsival, melyre a színes számos kockákat szépes fel lehet sorakoztatni. Az élénk színek és a formák már önmagukban is játékra ösztönöznek. Természetesen a vonatos építő élményt adja át a Mickey & Minnie születésnapi vonata (10941) szett, melyen szintén találhatunk számos kockákat is.

Interaktív élmény a LEGO Duplo vonatokkal!

A legújabb LEGO Duplo vonat készletek azonban még ennél is többet nyújtanak a 2-5 éves gyermeke számára, ugyanis azon túl, hogy megépíthetünk egy vonatot és persze egy sínrendszert is, még interaktív elemeket is tartalmaznak, melyek teljessé teszik a vonatozás élményét a kicsik, de még a nagyobbacskák számára is. Az interaktív elemeket a sínre helyezve különböző funkcióval látják el a vonatot.

  • sárga elem: ha ez az elem a sínre kerül, akkor megszólal a vonatkürt.
  • kék elem: ennek az elemnek a segítségével a vonat megáll, így bármit ráépíthetünk, „megtankolhatjuk” a vonatot, ahogyan arra az elemen lévő jel is utal.
  • zöld elem: ennek az elemnek a segítségével a vonat irányt tud változtatni, amint a sínre helyezzük, visszafelé fog mozogni.
  • piros elem: ha a vonat a piros elem közelébe ér, megáll.
  • fehér elem: a fehér elem segítségével fel és le tudjuk kapcsolni a vonat világítását, tehát nemcsak hang, de fényhatásra is van lehetőség az interaktív elemek segítségével.

A készletben ugyan többféle interaktív elem is van, de akár motorizálhatjuk is a készletet, így a mozdony nemcsak világítani vagy hangot adni fog, de akár önállóan mozoghat a síneken. A DUPLO intelligens vonatkészletek (10874 és 10875) jellemezően tartalmaznak síneket is, de külön vásárolhatunk hozzá kompatibilis sín és híd szettet (10872), mely szintén tartalmaz interaktív elemet.

LEGO Duplo Tehervonat és Gőzmozdony

Most, hogy már tudjuk, mennyire interaktívak a legújabb LEGO Duplo vonatkészletek, lássuk, milyen vonatok is kerülhetnek fel a sínekre. Jelenleg két interaktív vonatkészlet került forgalomba, az egyik a LEGO Duplo Gőzmozdony (10874), mely 59 építőelemet tartalmaz, magát a vonatot, síneket, az interaktív elemeket, egy vasútállomást, egy szenes billenőkocsit, valamint 2 DUPLO figurát és egy állatfigurát.

33300e25cbcfecdd0edf2e2d87a44616f0bf88af9b4371d321660aaa50ce2e0400a77a1eee2ec5848b80a782fda08feeab641cd70ab6871d6fc23de0ec300b63c0eb1bed38020e6fea1e21a36009f765

A LEGO Duplo Tehervonat (10875) készlet egy kicsivel nagyobb szett, összesen 104 elemből épül fel. A készlettel kikötő, hajó, kávézó, és rakodóállomás is megépíthető, de 2 darut, 3 DUPLO figurával és egy állatfigurával is találunk a készletben a sínek és a tehervonat mellett. És persze a LEGO DUPLO vonatok esetében is használható a kiegészítő alkalmazás, mely még teljesebbé teheti a játékélményt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük