Főoldal » LEGO DUPLO vonat: interaktív játék szettek a vasút világából

LEGO DUPLO vonat: interaktív játék szettek a vasút világából

A LEGO DUPLO vonat az alkotás örömét nyújtja a legkisebbeknek, s teszi ezt úgy, hogy közben a kreativitás és a kitartás is középpontba kerülnek. Az egész két elem összeillesztésével indul, majd zárul az elkészült modellel, amit ideális társ az önfeledt játékhoz. A LEGO mindig is jól tudta, hogy miként keljenek életre a készletek, és adják az interaktív elfoglaltság élményét.

A vasút és a vonatok iránt sok gyerkőc érdeklődik. Nemcsak a fiúk körében népszerűek ezek a szettek, hanem a lányok is szívesen választják a vasúti hidak, átjárók, vasútállomások építését. A márka többi készletével kompatibilis elemekből akár egy egész várost kialakíthatsz, megteremtve saját LEGO birodalmadat. S hogy melyek a leginkább népszerű LEGO DUPLO vonat készletek? Cikkünkben többek között ezeket is sorra vesszük.

LEGO DUPLO Vasúti pályák (10882)

A sínpályákat tartalmazó alapkészlet kiválóan funkcionál együtt a már meglévő vonat készletekkel. A vasúti átjárók, a megállók, a váltók egyaránt részét képezik, de a valósághoz hűen, a kanyarodó és az egyenes síndarabok sem hiányozhatnak a készletből. A LEGO DUPLO vasút készlet 1 egyenes és 10 kanyarodó síndarabbal gazdagítja az otthoni gyűjteményt. Az építéshez a kreativitást és a fantáziát érdemes segítségül hívni, de persze nem hiányozhat a Gőzmozdony 10874 és a Tehervonat 10875 sem a gyermekszobából. Az interaktivitás jegyében többféle izgalmas elemet is elhelyezhetnek a gyerkőcök a síneken.

Interaktív játék a LEGO DUPLO vasút segítségével

A LEGO DUPLO vonatok újszerű elemei a sínre helyezhetők, és így eldönthető, hogy a vonat mit csináljon, amikor áthalad azokon. A sárga színű megszólaltatja a kürtöt, a piros értelemszerűen megállásra készteti, fehér pedig fel- és lekapcsolja a jármű fényeit. Ha kifogytál volna az üzemanyagból, akkor a kék elem segítségével a vonatot megállíthatod a feltöltés céljából. A zöld a hozzá érkező vonatot visszafordítja. A többféle színű, a játékélményt gazdagító interaktív elemnek köszönhetően felfedezhető, hogy miként érdemes kombinálni ezeket a komplett rendszer működőképességéhez.

LEGO DUPLO gőzmozdony (10874)

A vasúti játékok igazi klasszikusának számít a piros LEGO DUPLO gőzmozdony. A játék kiválóan társítható a sínekkel. Az 59 építőelemből álló jármű 2-5 éves korig javasolt. A készlet egy mozdonyvezetőt és egy gyermek figurát is tartalmaz, sőt, az állatok szerelmesei is rálelhetnek új kedvencükre egy mókus személyében. Az interaktív elemek e készletből sem hiányozhatnak, de a személykocsi, a vasútállomás és a szenes billenőkocsi is hasznos kiegészítőnek számítanak. Itt még nem érnek véget a gőzmozdony szetthez kapható kiegészítők, ugyanis a készletben üzemanyagkanna, bőrönd, kenyér és ásó is várja a játékosokat.

Tehervonat (10875)

A valósághű vonatozási élmény tehervonat használatával is kiegészíthető. A 105 építőelemből álló készlet a 2-5 éves korosztály lekötésére alkalmas. A látványos, színes LEGO DUPLO tehervonat könnyen irányítható, az interaktív elemeknek köszönhetően pedig nemcsak az építés folyamata lesz élmény, hanem a játék is. A vonatok és a teherszállítás világa közelebb kerülhet a kicsikhez, ebben pedig a készlet számtalan kiegészítője is segít. A fényeket és hangokat kiadó mozdony 2 teherkocsival, és billenő lehetőséggel társul. A nagyméretű daru látványos elem, de a fel- és lerakodó állomás, a 24 elemből álló vasúti pálya váltókkal, emelkedőkkel, kereszteződésekkel és megállókkal is a kreatív, és életszerű játékra sarkall.

Természetesen az apróságok sem hiányozhatnak a LEGO DUPLO vasút készlet e típusából. A benzinkút, a pénztárgép, a hal, az étlap, a banán, a kenyér, a halászláló és a tejesüveg is a mindennapokat idézi, megnyitva ezzel egy csodálatos világot a gyerkőcök előtt. Az elemekkel működő járművek hatalmas élményt jelentenek, és éveken keresztül a gyermekszoba népszerű részeivé válnak.

Mit várhatsz a LEGO DUPLO vasút készletektől?

A LEGO DUPLO készletekkel nem más a gyártó célja, mint a legkisebbeket is bevonni a játékba. Az elemek, kiegészítők mérete teljesen biztonságos. A könnyen megfogható játékok az interaktivitás élményével társulnak, ami a 2-5 éves korban kiemelt jelentőséggel bír. A világ dolgainak felfedezése ekkor már játékos formában megtörténhet. Nem ez azonban az egyetlen előnye a DUPLO építőelemeknek és vasúti készleteknek.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy néhány készség csak akkor sajátítható el igazán, ha a gyermek otthoni környezetben van, játszik, átadja magát a szerepjátékoknak és a játék kínálta kreatív lehetőségeknek. Az építőelemek egymáshoz illesztésével létrehozott járművek, épületek megtanítják azt, hogy lépésről-lépésre haladva érhetjük el céljainkat. Az egymással kompatibilis szettek újszerű lehetőségeket tartogatnak, a színek és formák összhangja pedig nap mint nap elvarázsolja majd a kicsiket.

A játékkal töltött idő nem elvesztegetett. A gyermek korosztályának és ügyességének megfelelően megválasztott játékok hozzájárulnak ahhoz, hogy mind több megérhető legyen számukra a világ dolgaiból. A figurák elhelyezhetőségét és az interaktív elemek használatát legkönnyebben felnőtt segítséggel sajátítják el a kicsik. Ha támogatva fogod a gyermek kezét, és végig vezeted azon az úton, ami a megértéshez és a saját gondolatok születéséhez vezet, akkor nagy valószínűséggel felfedezi majd maga is a további lehetőségeket.

LEGO DUPLO vasút: Minőség évtizedes tapasztalattal

A modern LEGO kockák mellett nem kellett sok idő, míg igény mutatkozott a kifejezetten kisgyermekek számára szánt legókra. Ez volt 1969-ben a LEGO DUPLO. A név onnan ered, hogy ezek az építőelemek dupla akkorák, mint klasszikus társaik. A 2:1 arány egyúttal azt is jelentette, hogy a hagyományos kockákkal is kompatibilisek maradtak a játékok. A szigorú biztonsági ellenőrzésen átesett játékok globális követelményeknek megfelelve kerülnek a gyermekszobákba.

A valóságban látott helyszínek, tárgyak és eszközök mind visszaköszönnek a LEGO játékokból, ezzel saját világukat felépítve. A LEGO DUPLO vasút szettjei segítenek abban, hogy a gyermekek felfedezzék a világot és rajta keresztül önmagukat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük