Főoldal » Lego F1: Tekintsük meg az F1 sportautók életnagyságú mását, amelyet Lego kockákból építettek meg

Lego F1: Tekintsük meg az F1 sportautók életnagyságú mását, amelyet Lego kockákból építettek meg

A Lego F1 készleteket mindenki imádni szokta, aki kicsit is oda van a gyönyörű sportautókért, bár a Formula 1-es szezonra még egy kicsit kénytelenek vagyunk várni, ám a Lego készletei segíthetnek nekünk ráhangolódni az izgalmas autóversenyekre. A Lego kínálatában lehetőségünk van válogatni az F1 témájú készletek között, legújabb modelljét pedig a gyártó tavaly év elején dobta piacra. Ennek az új készletnek köszönhetően pedig egy saját McLaren versenyautót tudunk összerakni a saját otthonunkban.

Lego F1: Versenyautók, melyek pontosan olyanok, mint az eredeti

2022 év elején a Formula 1-es csapatok bemutatták a legújabb járgányukat, és ezúttal a McLaren egy igen különleges módot választott a leleplezésnek, ugyanis kijöttek egy LEGO készlettel, amelynek segítségével mindenki megalkothatja a saját autóját otthon. A Lego és a McLaren Racing tervezői csapatai a 2022-es évben egymás mellett dolgoztak párhuzamosan. Ez azonban egy igazán különleges együttműködésnek számít, ugyanis a két szakértői csapat a modelljeit ugyanakkor fejlesztette ki. Ennek köszönhetően a valódi társához hasonlóan a Lego Technic változat is rendelkezik minden olyan alkatrésszel, ami egy versenyautóból sem hiányozhat.

A Lego építőelemekből megépített McLaren a Technic sorozatba tartozik, ez pedig pontosan azt jelenti, hogy rendkívül részletgazdag, és aprólékos készlettel találhatjuk magunkat szemben. A pilóta mögött megtalálhatjuk a V6-os motort, amibe még a dugattyúk is mozognak, megtalálható ebbe a Lego F1 járműben a kormánymű, illetve a differenciálmű is, amely szintén működik, illetve az igazi sportkocsikhoz viszonyítva, ez a lekicsinyített modell is rendelkezik a futóművek konstrukciójával.

Ezt a Lego F1 versenyautó készletet (42141) a gyártó kifejezetten a felnőtteknek szánta, az 1434 darab építőelemből a végén kapni fogunk egy 13 cm magas, 65 cm hosszú, és 27 cm széles lélegzetelállító versenyautót. A Projekt felnőttek számára lehetőséget nyújt arra, hogy igazán el tudjanak merülni a szenvedélyükbe, kikapcsolódjanak, és élvezzék az igen nagy odafigyelést igénylő építés folyamatát. Az eredmény pedig végül otthonunk díszeként is szolgálhat.

A Lego F1 hatalmas durranása: Építőelemekből alkották meg a McLaren életnagyságú mását

A 2022-es év során a Lego és a McLaren a kapcsolatát még szorosabbra fűzte, az év elején megrendezésre kerülő Ausztrál Nagydíjra a csapat elkészítette a Formula-1-es versenyautó hatalmas, életnagyságú változatát legoból. Ezt pedig mindenki imádta, aki kicsit is szereti a sportkocsikat, illetve a Lego építőelemeket. Az apró darabokból összeillesztett Lego F1 sportautót végül Norris, és Ricciardo is örömmel próbálta ki, de végül mégsem ezzel a csodajárgánnyal indultak el a hétvégi nagydíjon.

Ahogy már fentebb írtuk, a Lego és a McLaren együttműködése onnan indul, hogy a csapat az újabb festését a legújabb Lego Technic készlettel hozta nyilvánosságra, még jóval a valódi versenyautó bemutatását megelőzően. Az együtt működésük pedig ezt követően új szintre lépett, ugyanis együtt megálmodták, megtervezték, majd megépítették az életnagyságú mását is az F1-es McLarenből, ehhez pedig a tervező csapat szerint összesen negyedmillió építőelemre volt szükségük. A Lego nagy odafigyeléssel alkotta meg ezt az óriás versenyautót, és a részletességre törekedve még a kormánykereket is Lego kockákból építette meg. Ez a Lego McLaren valóban pontosan akkora mérettel rendelkezett, mint az eredeti, így Ricciardo ki is tudta próbálni. Ám nem ez volt az első McLaren, amelyet Lego építőelemekből álmodtak meg, ugyanis 2017-ben összerakták már a McLaren 720S életnagyságú modelljét is, mely a tervező csapat szerint több mint 2000 óráig tartott.

A Lego F1 életnagyságú és mini változata

A McLaren gyönyörű, narancssárga 720S modell életnagyságú mása 280 Lego építőkockából építhető meg, ezt pedig korábban a goodwoodi fesztiválon állították ki. Az aprólékos tervezéssel megálmodott modellen összesen egy 6 tagból álló csapat dolgozott a McLaren műhelyében, csak az utolsó 13 ezer kockát tették a helyére a helyszínen, itt azonban már a goodwoodi látogatók fejezhették be az autó építését, ezzel pedig a szervezők jótékony célokra is gyűjtöttek. Szerencsére, ha ez a kedvenc sportautónk, akkor a kisebb változatát otthon, mi magunk is össze tudjuk rakni, hiszen a Lego piacra dobta a McLaren 720S Speed Champions (75880) verzióját is, amely az autó mellett tartalmaz egy tervező/versenyző minifigurát is.

Ennek a készletnek köszönhetően mi magunk lehetünk a sportautó megalkotói, az összeépíthető autó pedig számos autentikus részlettel lett megálmodva, emellett egy dizájnasztallal, és játékindító elemmel is rendelkezik. Az apró részletekre a Lego már jól megszokott módon ennél a készletnél is ügyelt, így természetesen nem hiányozhatnak a kisebb kiegészítő elemek sem, mint például a versenyzői sisak sem. Az McLaren 720S Lego F1 méreteit: Az összeépített sportkocsi több mint 4 cm magassággal, 5 cm szélességgel, illetve 14 cm hosszúsággal fog rendelkezni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük