Főoldal » LEGO Ideas: Adj Te ötletet a LEGO tervezőinek!

LEGO Ideas: Adj Te ötletet a LEGO tervezőinek!

A LEGO Ideas lehetőséget kínál az építőjáték rajongóinak, hogy saját alkotásaikat másoknak megmutassák. Ezekre a többi rajongó szavazhat, és a leginkább kreatív megoldások akár alapot adhatnak a tervezőknek egy új szett megalkotására is. A korábbi ötleteknek köszönhetően születtek meg a Reszkessetek, betörők! című film díszletei, népszerű popkulturális kedvencek, vagy például a Földgömb, és persze Vincent van Gogh „Csillagos éj” című festménye is.

A LEGO Ideas készletek sajátosságai, hogy ezeket eredetileg a rajongók javasolták, majd a kiemelkedő nyilvános támogatásnak köszönhetően a márka designerei választották ki a leginkább népszerűeket, és alakították azokat egy igazi LEGO készletté. Nem másról van tehát szó, mint arról, hogy a LEGO tényleg valóra váltja az álmokat.

Cikkünkben most sorra veszünk a LEGO rajongói által megálmodott, és a szakemberek segítségével készletként megvalósított ötletek közül a leginkább érdekeseket, különlegeseket.

LEGO Ideas: Motorizált világítótorony (21335)

Sajátos élményt kínál egyedi kialakításával és hangulatával a Motorizált világítótorony. A 2065 építőelemből álló, 2 minifigurát tartalmazó készlet a felnőtt LEGO-rajongókat célozza meg, s a népszerűség nem véletlen. A forgó jelzőfény nem az egyetlen, amiért figyelmet érdemel a szett. A részletes belső terekhez, a házikó és a torony egyaránt megnézhető. A házikó izzó kandallóval gondoskodik arról, hogy az építmény igazi élményt biztosítson. Az épület hátsó része nagy elemenként eltávolítható, így könnyedén átlátható az egész, sőt, még így kiállítva is jól mutat.

A világítótorony-őr és a matróz figurák mellett egy csónak megépítéséhez is találsz elemeket a készletben, sőt, sirály- és macskafigurával lesz teljes a helyszín. Természetesen a móló, a lépcső és a barlang sem hiányozhat. A ténylegesen működő modell 54 cm magas, 25 cm széles és 25 cm mély.

A csomagban 20 számozott zacskó, egy motor, matricaívek és 2 részletes összeállítási útmutató található. A LEGO igyekszik elkalauzolni a világítótornyok világában az új modell-tulajdonost, sőt, bemutatja azt a személyt is, akinek az ötlete alapján, és persze a 10 ezer szavazatot elérve végül elkészült a készlet.

A Fresnel-lencse kiemelt szereppel bír a torony világítását illetően. Alapvetően egy világító alkatrészről és egy motorról van szó. A hosszú, LEGO pálcarendszer vezeti fel az energiát a torony tetejére. A készlethez tartozó barlangban van a bekapcsológomb, és ennek segítségével indíthatjuk el a Fresnel-lencse működését.

Micimackó (21326)

Kevés Disney mese létezik, amely a legtöbbek szívéhez közel áll. Van azonban egy, ami korosztálytól függetlenül mosolyra késztet. Nem más ez, mint a Micimackó. A LEGO Ideas keretein belül meg is született a Micimackó készlet, ami szintén egy rajongói ötlet alapján látta meg a napvilágot. A Százholdas pagony bájos világát tárja elénk az 1265 építőelemből álló készlet, ami főként felnőtteknek javasolt. Micimackó tölgyfa alatti házának vidám, színes hangulatát tökéletes valójában adja át a modell. A hátulról kinyitható résznek köszönhetően könnyedén hozzáférhetsz a belső tér elemeihez. Természetesen nem lenne Micimackó a téma, ha hiányoznának a népszerű szereplők. A kedves medvefigura mellett így Malacka, Tigris, Nyuszi és Füles egyaránt helyet kapnak a készletben. A házban megtalálható 1 megépíthető fotel, a kakukkos óra, a Micimackó mesekönyv, a mézes csuprok és a vízipóló botok.

A kiállítható modell több mint 24 cm magas, 18 cm széles és 22 cm hosszú, ám meglepően kicsi dobozban érkezik. A LEGO igyekszik a fenntarthatóság irányába mozdulni, és ez a csomagolás tekintetében csak előnyöket hozhat maga után. A 34. példány a LEGO Ideas kollekció darabjai között méltán nyeri el a Disney mese és az építőkockák szerelmeseinek tetszését. Az összerakási útmutató rendkívül bájos, hozza a Micimackó által kínált érzésvilágot.

LEGO Ideas: Írógép (21327)

2079 építőelem, 11 cm-es magasság, 27 cm-es szélesség és 26 cm-es mélység. A LEGO Ideas Írógép készlete valósághű, finom részletekkel, szövetből készült festékszalaggal kelt nosztalgikus érzéseket a különleges építőjátékok kedvelőinek körében. A modellt Ole Kirk Kristiansen klasszikus írógépe inspirálta, ráadásul annak mozgása és hangja is a valódié. A központi betűkar minden billentyű lenyomásakor felemelkedik. A nyomóhengerbe valódi papír helyezhető, így az elkészült makett egy valóban stílusos eleme lehet bármely irodának, munkahelyi környezetnek. A rajongók által megszavazott modellhez egy levél is tartozik Thomas Kirk Kristiansentől, aki a LEGO Csoport negyedik generációjának tagja.

Ugyan írni nem lehet a készülékkel, de már az összeépítés egészen sajátos, és leginkább egy technic-vázra hasonlít a megalkotás első része. Itt érdemes kiemelten figyelni, hiszen ha nem teszed, akkor nem fog megfelelően funkcionálni a rendszer. A LEGO az 1950-es évekbeli írógépeket vette alapul a tervezéskor, de nincs egy konkrét modell, amit feldolgoztak. A billentyűket le lehet nyomni, és beindul egy működési mechanizmus, és hangot ad ki a készülék. A lengőkarok nincsenek olyan számban jelen, mint ahány egyébként megtalálható az írógépeknél, gyakorlati okokból ez nem valósult meg. A fekete és a színes betűk közötti váltás egy karral oldható meg, bár tényleges nyomtatás nem történik, viszont a jól ismert balra igazító mozdulatra itt is szükség van. Ettől igazán életszerű lehet a játék. A hátsó kocsiszekrény eltávolításával belenézhetsz a készülékbe, és megnézheted, milyen elképesztőt alkotott ezúttal is a LEGO.

Földgömb (21332): világít és forgatható

Világjáróknak és bolygónk csodáit keresőknek egyaránt tökéletes választás a LEGO Ideas Földgömb készlete. A 2585 építőelemből álló készlet főként a felnőtt építőket célozza meg, a 40 cm magas modell pedig lenyűgöző látványt nyújt az irodában és a nappaliban egyaránt. A gömb belsejében technic-elemekkel találkozhatnak a rajongók, a tengelye körül forgó modell pedig sötétben világító csempékkel világítja meg a szobát. A The Earth névtábla még különlegesebbé varázsolja a dekorációt. A 2022-ben megjelent készlet látványos, ám a megépítés folyamata kissé egyhangú. Akik tehát az építés öröméért vásárolnak, nekik nem biztos, hogy ez a legjobb döntés.

Lombház (21318) aprólékos kidolgozottsággal a LEGO Ideas-tól

Ki ne szeretne egy saját lombházat a kertbe? Gyermekként a legtöbben álmodoztunk ilyesmiről, ám az esetek többségében nem válik valóra mindez. Felnőttként azonban lehetőséged van megalkotni a népszerű építőelemekből a mindig vágyott építményt, nem is akármilyen kivitelezésben. A 3036 építőelemből álló készletet 16 éves kor felett javasolja a gyártó, de bőven belefér, hogy a felnőttek szobáját, irodáját díszítse a LEGO Ideas modell.

A 2019. november 1-én megjelent Lombház egy gyönyörű színes dobozban kapott helyet, ennek oka főként az, hogy ekkor még nem léteztek a 18+ modellek, amelyek már a jól ismert fekete dobozban érkeznek új tulajdonosaikhoz. A 26.LEGO Ideas ötlet speciális levél alapanyagokból készült, a cukornád-alapú megoldást a cégóriás a későbbiekben szeretné a többi építőelem esetében is bevezetni, méghozzá a fenntartható fejlődést szem előtt tartva.

31 számozott és számozatlan zacskóval találkozhatnak a rajongók, külön őszi és nyári lombozat társul a készlethez. 432 oldalas útmutató kap helyet a dobozban, amiben az eredeti ötletgazdáról is információkhoz juthatunk. A készlet 4 minifigurát tartalmaz, valamint 3 lombház kunyhó alakítható ki a fán, hálószoba, fürdőszoba és gyerekszoba személyében. A lombkorona és a kunyhó tetők levehetők, így könnyedén hozzá lehet férni a belső térhez.

Játékfunkciókban nem szűkölködik a modell, ugyanis piknikasztal, szék, hinta, tábortűz, kincsestérkép, rejtett drágakő elemek és felhúzható daru is tartozik a modellhez. Az apró részletek teszik teljessé a Lombházat.

Vincent van Gogh – Csillagos éj (21333): nem csak művészetkedvelőknek

„Gyakran az az érzésem, hogy az éjszaka több színt rejt magában, mint a nappal” Vincent van Gogh gondolata azt hiszem, örökérvényű, s ezt a Csillagos éj című alkotása is hűen tükrözi. A Modern Művészeti Múzeummal történő együttműködés keretein belül megalkotott készlet 2316 elemből áll, és 1 minifigura jár hozzá, méghozzá maga az alkotó egy állítható karon, ahogyan éppen alkot. A műalkotás 3D változata LEGO építőelemekből színeiben és ecsetvonásaiban is igyekszik az 1889-ben megszületett festményt idézni. A 28 cm magas, 38 cm széles és 12 cm mély alkotás falra akasztva, vagy akár szabadon állva is remekül mutat.

A LEGO Ideas készlet a 18+ design jegyeit magán hordozó dobozban helyezkedik el. A fekete dobozon a MoMA felirat is helyet kapott. 20 db zacskó és összerakási útmutató is megtalálható a készletben. Vincent van Gogh munkásságáról olvashatnak az érdeklődők, és persze az eredeti ötletgazda is megismerhető a készletből. A LEGO designerek kezei között megvalósult készlet egy játékfunkcióval is rendelkezik, a kihajtható karon a festő különféle szögekben állíthatjuk. Ennek köszönhetően azt a hatást érhetjük el, mintha a festő tényleg a tájat festené. Ha ez mégsem nyerné el a tetszésed, akkor egyszerűen levehető az a „festményről”. A 3D hatás a városka kiemelkedésének segítségével érhető el.

A LEGO Ideas készletek száma folyamatosan gyarapodik, motivációt kínálva mindazoknak, akik akár saját ötletüket is szívesen viszont látnák a LEGO kínálatában.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük