Főoldal » LEGO kiállítás Miskolc – Mi tehetsz, ha lemaradtál?

LEGO kiállítás Miskolc – Mi tehetsz, ha lemaradtál?

A LEGO kiállítás Miskolc területén 2023. április 15-én és 16-án várta az érdeklődőket az Ady Endre Művelődési Házban. A megrendezésre került Kockanapok LEGO építményekkel és játszóházzal varázsolta el a kicsiket és a nagyokat. A látogatók kétmillió kockából láthattak elképesztő alkotásokat és olyan gyári készleteket, amelyekkel talán még nem is találkoztak. Az ömlesztett kockákból útmutatás nélkül, kizárólag a fantáziára hagyatkozva alkothattak a résztvevők, de a legkisebbek sem maradtak ki a szórakozásból, ugyanis a Duplo elemekkel a játszószőnyegen minőségi időt tölthettek szüleik társaságában.

LEGO kiállítás Miskolc? KockaPark Budapest? – az utóbbi folyamatosan elérhető!

Akkor se keseredj el, ha lemaradtál a miskolci lehetőségről, hiszen hazánkban állandó jelleggel elérhető LEGO kiállítás is létezik. A KockaPark kifejezetten a LEGO-rajongó gyermekek és felnőttek találkozóhelye, ahol látványos modellek és interaktív programok várják az érdeklődőket. Ehhez a Campona biztosít ideális helyszínt. A magyarországi LEGO közösséget összefogó lehetőségnek köszönhetően minden generáció rálelhet a számára megfelelő szórakozásra. A Campona KockaPark Budapest Nagytétényi út 37-43 alatt érhető el, telefonos elérhetősége pedig a +36+31 781 3470. Itt tájékozódhatsz a programszervezés opcióval kapcsolatban, vagy például a kedvezményes belépőjegyekről, mert ilyenek is vannak. A KockaPark partnerei által kibocsájtott nyomtatvánnyal vagy jeggyel rendelkezők 20 % kedvezményben részesülnek. A Campona családi kártya, vagy például a Tropicarium jegy is ilyennek számít.

LEGO kiállítás Mickolc – Lemaradtál?

Ha csak nem a városban élsz, akkor jó eséllyel akár el is mehettél a lehetőség mellett. Utólag sem kell azonban bánkódni, hiszen a Campona KockaPark ugyanazt, ha nem sokkal többet kínál, mint a LEGO kiállítás Miskolc területén nyújtott. Mi az, amire biztosan számíthatsz? A KockaParkban egyedi építésű diorámákkal, életképekkel, jelenetekkel találkozhatsz. A játszóházban elképesztő mennyiségű alapanyag és kiegészítő várja, hogy a gyerkőcök a saját fantáziájukra hagyatkozva alkossanak. Az ajándékboltban pedig az új kedvenc figurákat, kiegészítőket, vagy akár készleteket is meg lehet vásárolni.

LEGO Allee: az üzlet, ahol a felnőttek is elvesznek

Természetesen a dolog pozitív értelmében. A hazánkban egyedülálló méretekkel rendelkező LEGO Store az Allee bevásárlóközpontban található, és minden nap várja az építőjátékok rajongóit. Ha nem vásárolnál azonnal, egyelőre csak nézelődsz, akkor is remek elfoglaltságban lehet részed. A gyerekek összeállíthatják szinte fillérekért új kedvenc figurájukat, de akár egyedi elképzelés alapján nyomtathatsz is egy ajándékba szánt darabot. Magad választhatod ki, hogy a figura testén elöl és hátul milyen grafika, felirat kapjon helyet, majd az elkészült figurát a fej, a haj, a kezek és a tartott tárgy tekintetében is személyre szabhatod. Kell ennél izgalmasabb meglepetés egy LEGO-rajongónak? Miért ne lehetnél akár Te az, aki a gyűjteményt új darabbal gazdagítanád?

LEGO kiállítás Miskolc – Fókuszban a fenntarthatóság

Az egyediség korát éljük, és ez a játékok világát is elérte. A LEGO kiállítás Miskolc városában éppen úgy a különleges építményekre helyezte a fókuszt, mint az elmúlt időszakban megrendezésre került bármelyik LEGO-s rendezvény. A Nyíregyházán megtalálható gyár nemcsak a munkahelyteremtés kapcsán kerül főszerepbe számtalanszor, hanem az itt elkészített készletek apropóján is. A LEGO Csoport egyébként mind nagyobb hangsúlyt igyekszik a fenntarthatóságra helyezni, így egyes készleteinél már növényi alapanyagokból származó összetétellel dolgoznak. A LEGO Bonsai fa (10281) levelei már fenntartható forrásból származó cukornád felhasználásával készültek.

A LEGO már a 2008-as Wall-e filmből jól ismert robot megalkotásakor is arra hívta fel a figyelmet, hogy a bolygó védelme, a rendelkezésre álló erőforrások okos felhasználása, valamint a fogyasztói társadalom hátulütőinek kerülése komoly jelentőséggel bírnak a hosszú távú földi élet biztosítását illetően. Ez a gondolatiság gyakran nem jut el a döntéshozókhoz, de a maga szintjén mindenkinek szíve joga arról dönteni, hogy mit és hogyan tesz meg a változás érdekében. A minőségi játékok hozzájárulhatnak ahhoz, hogy hosszú éveken keresztül kifogástalan állapotban szolgálják azok az önfeledt játékot.

Nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy ténylegesen is jobban megéri ilyenekre költeni, hiszen ezek garantáltan nem landolnak a kukában meghibásodás, széttörés miatt. Mindegy, hogy a LEGO kiállítás Miskolc helyszínén történő megrendezéséről van szó, vagy az állandó jelleggel elérhető kiállításról, esetleg egy nagyszabású LEGO Store felkereséséről, abban mindenki egyetért, hogy a kreatív játék, a fejlődés előmozdítása, a szépség és a technikai fejlettség társítása csak jó dolgokra vezet. Mindehhez hozzájön még az a cél is, amit a LEGO szintén kitűzött maga elé, a növényi alapanyagok alkalmazása az ökológiai lábnyom csökkentésének érdekében.

LEGO kiállítás Miskolc: Miért várnál a legközelebbire?

A világhálón mindössze néhány kattintással megtalálhatod, hogy a közelben hol érhető el LEGO kiállítás, és már indulhattok is a gyerekekkel. A cikkünkben is említett rendezvények, helyszínek és kiállítások azt is megmutatják az építőkockák rajongóinak, hogy a kreativitás és a művészet milyen szoros egységet képeznek. A fantázia az egyetlen dolog, aminek nincs határa, és ha ehhez a megfelelő alapanyagok, elemek rendelkezésre állnak, akkor az elképzelteket minden további nélkül meg is lehet valósítani. A hatalmas építmények mellett a részletgazdag kialakítással épített városok, járművek, életképek is mindenképpen figyelmet érdemelnek. Míg a monumentális LEGO megoldások elkápráztatnak, addig a városok egy miniatűr világba kalauzolnak el, ahol a kedvelt figurákból, elemekből létrehozható mindaz, ami a mindennapokban ténylegesen körülvesz bennünket. A LEGO kiállítás Miskolc területén ugyan már nem elérhető, de mindig akadnak lehetőségek arra, hogy a LEGO Csoport kétségkívül izgalmas, látványos világában kalandozz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük