Főoldal » LEGO Lamborghini szettek, melyeket bármelyik autórajongó örömmel magának tudna

LEGO Lamborghini szettek, melyeket bármelyik autórajongó örömmel magának tudna

A LEGO mindig is tudta, hogy milyen LEGO autókkal tudja a legjobban megdobogtatni az autórajongók szívét, aki pedig vérbeli autómániás, biztosan szívesen épít meg egy LEGO Lamborghinit, ha már a garázsában nem állhat egy. A dán játékgyártó cég mindig jó érzékkel nyúl az egyes témákhoz, különösen, ha autókról van szó. A legnagyobb autómárkák mindig képviseltetik már magukat a LEGO kínálatában, így a Lamborghini sem maradhatott ki a sorból, legyen szó több ezer darabos Technic készletről, vagy gyerekek által is könnyen megépíthető Speed Champions szettekről.

És persze a Lamborghini nemcsak megvásárolható szetteket ihletett az elmúlt években. De lássuk is, melyek azok a szettek, amik helyet kaphatnak a polcunkon, és melyek azok, amelyekről csak álmodozhatunk.

LEGO Lamborgini szettek, melyeket már nem egykönnyen szerezhetünk be

A LEGO mindig is törekedett arra, hogy a LEG autók a lehető legjobban hasonlítsanak a klasszikusokra, illetve az eredeti megjelenésre. Nincs ez másként a Speed Champions szettek esetében sem, melyek 8 éves kor felett ajánlottak, a céljuk pedig az, hogy az autóversenyek izgalmát ötvözzék az építés élményével. Ez a termékcsalád számos, híres és ikonikus autót tartalmaz, így a Lamborghini sem maradhatott ki. A LEGO Lamborghini Urus ST-X & Lamborghini Huracán Super Trofeo EVO (76899) 2020-ban jelentek meg, és két méltán híres versenyautó másolatai.

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 90

A Lamborghini Huracán Super Trofeo EVO versenyautó egy gyorsasági versenyautó, melynek LEGO másán is megfigyelhetőek a jellegzetes elemek, mint a cápauszonnyal vagy az elülső diffúzor. A Lamborghini Urus ST-X pedig a világ első Super SUV versenyautója, mely nemcsak versenypályákon, de terepen is megállja a helyét. Mindkét LEGO Lamborghini érdemes arra, hogy helyet kapjon a LEGO autó gyűjteményekbe, de izgalmas játékélményeket is kínálnak a versenyek megidézésével. A készlet a két Lamborghinivel 8 éves kor felett ajánlott, és 659 elemből áll. A megépített modellek méretben tökéletesek ahhoz, hogy akár utazás közben is lehessen játszani velük.

Azt azonban nem árt tudni, hogy a LEGO ezt a készletet már nem gyártja, mert kifutó szériának számít, így már csak az utolsó darabokat szerezhetjük be, ami bizony az árukon is meglátszik.

LEGO ritkaság az autórajongóknak: LEGO Lamborghini Sián FKP 37 (42115)

Persze a Lamborghini a LEGO Technic tervezőit is megihlette, így születhetett meg 2020-ban a LEGO Lamborghini Sián FKP 37 (42115), amely az eredeti Sián FKP 37 1:8 méretű kicsinyített modellje. Az eredeti autó ritkaságnak számít, összesen 63 darabot készítettek belőle, mely már a bemutató előtt gazdára talált. A Sián motorházteteje alatt V12-ese 785 lóerős motor lapul, mely 350 km/h végsebességre képes. Természetesen a LEGO Lamborghini Sián FKP 37-től nem várhatunk ilyen teljesítményt, azt viszont igen, hogy részleteiben visszaadja nekünk a Lamborghini élményt.

Ugyan a garázsunkba nem állhat egy ilyen exkluzív luxusjármű, a polcunkon azért még helyet kaphat, bár az ára nem olcsó. Összesen 3696 darabból áll, 60 cm hosszú, 23 cm széles és 13 cm magas, súlyát tekintve pedig dobozzal együtt 6,5 kilogramm. A lime-zöld színű modell kerekei a kormány mozgatásával elfordíthatóak, a V12 motor másolatának dugattyúi szintén mozgathatóak, de nem is várnánk mást egy LEGO Technic luxusautótól.

LEGO Lamborghini Sián FKP 37, amit még a leggazdagabbak sem engedhetnek meg magunknak

És ha már a LEGO Lamborghini Sián FKP 37 modellnél tartunk, azt sem árt tudni, hogy létezik egy olyan modell, amit még azok sem tudhatnak a magukénak, akik megvehették az eredeti autócsodát a garázsukba. Ha nem tartoztunk aközé a 63 szerencsés közé, akik megvehették a Sián FKP 37, megvehettük annak LEGO változatát, ám van ebből egy olyan modell is, amiből csak egyetlen egy darab létezik. 2021-ben ugyanis elkészült a Sián FKP 37 1:1 méretű LEGO modellje, amely tökéletesen utánozza az eredetit, olyannyira élethű, hogy az eredeti Sián kerekeit csavarozták a tengelyére.

Ha a polcunkra szeretnénk egy Lamborghinit

Természetesen attól, hogy a LEGO kivezet egy terméket, nem jelenti azt, hogy nem tervez helyette újat. Bár a LEGO Lamborghini Sián FKP 37 modell kicsinyített, 1:8-as méretű változatát sem engedheti meg magának mindenki, illetve a LEGO Lamborghini Urus ST-X & Lamborghini Huracán Super Trofeo EVO (76899) nem lesz elérhető, még nem jelenti azt, hogy ne építhetnénk meg egy Lambirghinit legóból, és tehetjük be a gyűjteményünkbe. A LEGO Lamborghini Countach (76908) lép a Lamborghini Urus ST-X & Lamborghini Huracán Super Trofeo EVO helyére a Speed Champoins termékcsaládban, mely az eredeti 1970-es Lamborghini Countach replikája.

A szett 8 éves kortól ajánlott, amelyhez nyomtatott és digitális útmutató is jár, hogy teljessé tegye az építés élményét. A Speed Champion szettekhez ugyanis használhatjuk az appot az okostelefonunk vagy egy tablet segítségével, melynek segítségével forgathatjuk, nagyíthatjuk a modellt az építés bármely szakaszában. A szett 262 elemből áll, melyből egy hófehér, Lamborghini logóval ellátott 4 cm magas, 15 cm hosszú és 7 cm széles LEGO Lamborghini Countach modell építhető meg, ami játék után kikerülhet a polcra, a LEGO autógyűjteményünkbe.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük