Főoldal » LEGO Mandalorian: egy sorozat a Star Wars világát idézve

LEGO Mandalorian: egy sorozat a Star Wars világát idézve

A LEGO Mandalorian készletek a Disney+ indulásának napján debütált Mandalóri című sorozatot veszik alapul. A 2019-től futó űrwestern a Csillagok háborúja univerzumában játszódik, méghozzá a Jedi visszatér után 5 évvel veszi fel a fonalat. A főszereplő Din Djarint Pedro Pascal játssza. George Luxas már 2009-ben elkezdett egy élőszereplős sorozaton dolgozni, ám akkoriban még úgy vélték, túlságosan drága lenne, s éppen ezért nem készült el. Miként azonban a tapasztalatok is mutatják, a végül mégiscsak napvilágot látott A Mandalóri hozta a várakozásokat, és akár azok körében is nagy népszerűségnek örvendenek az évadok, akik egyébként a mozifilmekért nem rajongtak. A LEGO Csoport már 1999 óta alkot ikonikus csillaghajókat, amelyek között felnőttek és gyermekek egyaránt megtalálhatják új kedvenceiket.

Mandalóri Fang vadászgép vs. TIE elfogóvadász (75348)

A Fang vadászgép elsőként jelent meg a LEGO tolmácsolásában. A kifejezetten játékra készült készlet már 9 éves kortól ajánlott. 957 építőeleme 4 LEGO Mandalorian minifigurával társul, az egyik kezében sötét karddal. A szett egy Fang vadászgépet tartalmaz, ami a népszerű Disney+ sorozat 3. évadában jelent meg először, valamint egy klasszikus TIE elfogóvadászt. Mindkettő nyitható pilótafülkével rendelkezik, valamint 2 rugós kilövőjük is van. A Fang vadászgép fegyvertárolásra is alkalmas, a Mandalóri sötétkarddal rendelkező figura pedig új design, 2023 májusában jelent meg, csakúgy, mint az R2-E6 droidfigura.

A vadászgép 4 cm magas, 26 cm hosszú és 24 cm széles. A doboz 8 db zacskót tartalmaz, a 2 építési útmutató segítséget kínál az összeépítéshez. A Fang osztályú csillagvadász, más néven a Fang Fighter a Mandalóri védelmezők által használt jármű volt. A TIE Interceptor a Birodalom elsődleges vadászgépének, a TIE Fighternek a továbbfejlesztett változata, ami jobb manőverezőképességgel, megerősített fedélzeti fegyverzettel és szerkezettel rendelkezett.

LEGO Mandalorian: A Mandalori Fejvadász szállító

10 éves kor felettieknek ajánlja a LEGO A Mandalori Fejvadász szállító készletét. A 1023 építőelemből álló modell kifejezetten játékra lett kitalálva, rugós kilövőkkel, nyitható raktérrel és levehető mentőkabinnal rendelkezik. A nyitható minifigurás pilótafülkében 2 minifigura is elfér, és remek szerepjátékokhoz kínál alapot.

A 4 cm magas, 38 cm hosszú és 28 cm széles szállító űrsikló 5 gyűjthető szereplőt tartalmaz, többek között az új, 2020 augusztusában megjelenő A Mandalori és a Gyermek LEGO minifiguráit. A Mandalorit, Greef Kargát, egy felderítő rohamosztagost és a Gyermeket, valamint egy IG-11 LEGO figurát is találhatsz a csomagban, ráadásul mindegyik fegyverekkel van ellátva.

LEGO Mandalorian: Razor Crest (75331)

2022 legnagyobb Star Wars készleteként tartják számon a LEGO Mandalorian: Razor Crest szettet. A UCS készlet ezúttal is a gyűjtők számára javasolt. A 36. UCS modell A Mandalóri sorozathoz kapcsolódik. A doboz hatalmas, elvégre 6187 építőelemet tartalmaz. Maga a modell 24 cm magas, 72 cm hosszú és 50 cm széles, ehhez kapcsolódik 5 minifigura, méghozzá  Mandalóri, A Mythrol és Kuiil LEGO minifigurái, egy Grogu LEGO figura mózeskosárban, valamint egy megépíthető Blurrg LEGO figura, amit elhelyezhetsz a Razor Crest rakterében.

A könnyen hozzáférhető és részletesen kidolgozott belső tér levehető motorokkal, pilótafülkével, 2 oldalsó fedélzeti nyílással, valamint egy raktér a Blurrg számára kialakított hellyel rendelkezik. Szénfagyasztó kamrával, fegyverszekrénnyel, továbbá levehető menekülő gondolával is találkozhatsz a monumentális modellben. A kifejezetten kiállítási darab felidézi a Star Wars: A Mandalóri című sorozat emlékezetes pillanatait.

A csomagolás a jól ismert UCS fekete háttérrel tárul elénk, ebben két dobozt találunk, méghozzá látványos képekkel elvarázsolva a rajongókat. 43 db számozott zacskó és 4 összerakási útmutató kap helyet a csomagban. A forgatáson készült képek, sőt, a modell felemeléséhez hasznos tanácsok is szerepelnek az útmutatóban. A látványos végeredmény strapabíró megjelenéssel és közel 5 kg-os súllyal rendelkezik. A minőségi UCS készletekhez hasonlóan lesimított külső felület jellemző rá, az elején pedig 2 ágyú látható. Az oldalsó bejárat mindkét oldalon megtalálható, itt a minifigurák beférnek. A landolóegységek kiengedett állapotban vannak, és nem mozgathatók, mivel egy kiállítási darabról van szó. A két hatalmas hajtómű az építési szakasz jelentős részét teszi ki, ám a látvány lenyűgöző. A pilótafülke tökéletesen kidolgozott, a fedél eltávolításával hozzáférhetünk. Printelt alkatrészek sorakoznak, amik megjelenésüket illetően sem elhanyagolhatók. Nyitható kapun érkezhetünk el a bölcsőhöz, speciális étellel számára, a tervezők még erre is gondoltak. A vonatkozó belső rész eltávolítható ahhoz, hogy egy lépcsőn lejuthasson a minifigura az alváshoz. A hajtóművek szintén eltávolíthatók egyben, így hozzáférhetünk a belsejéhez, ahol a fagyasztó kamra is megtalálható.

LEGO Mandalorian: A Mandalóri sisak (75328)

A beszkár páncél fémes csillogását dobfényezett elemek segítségével alkothatod meg, a különböző árnyalatú szürke kockákkal pedig kiemelheted a hiteles másolat kontúrjait. A kockákból felépített bemutatóállvány mellé még névtábla is társul, így a 2022 márciusában megjelent LEGO Mandalorian sisak optimálisan mutat majd a nappaliban, vagy akár az irodában. A 18 cm magas, 11 cm széles és 12 cm mély modell fekete hátteres dobozban kap helyet. 584 db építőelemet tartalmaz, kibontást követően pedig 4 számozott zacskóval és 1 összerakási útmutatóval találkozhatunk.

A LEGO úgy oldotta meg a dolgot, hogy levehető a talapzatról, ez sok más sisak esetében nem így sikerült. A 3D Mandalóri sisak a sorozat rajongói számára kifejezetten jó választásnak bizonyul. Az arcrész és a fül kialakítása, valamint a hátsó szellőző rész külön figyelmet érdemelnek.

A Gyermek (75318)

S ha már sorozat kerül cikkünk középpontjába, akkor természetesen nem hiányozhat a főszereplő A Gyermek figurája sem. A 10 éves kortól javasolt, 1075 elemből álló modell kiállítható. 19 cm magas, 21 cm széles és 13 cm mély méreteinek ellenére igencsak látványos, 3D-hatást keltő végeredményt kaphatsz. A gyártó természetesen nem feledkezett meg A Gyermek kedvenc játékáról sem, arról a bizonyos sebességváltó gombról. Ezt a kezében tartja, felidézve a Star Wars: A mandalori sorozat világát. A LEGO Mandalorian modellek egészen sajátos típusa állítható fejjel, füllel, szájjal rendelkezik, és különböző arckifejezések ábrázolása is megoldható használatával.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük