Főoldal » LEGO McLaren autók kicsiknek és nagyoknak

LEGO McLaren autók kicsiknek és nagyoknak

A LEGO McLaren versenyautók megjelenésükben akár kiállítási tárgyként is megállják a helyüket, de játékélménynek sem utolsók. Már a megépítésük is rengeteg izgalmat tartogat, kész állapotban pedig képesek átadni nekünk a versenyzés élményét. Ez természetesen a valósághű megjelenésnek köszönhető, hiszen a LEGO tervezői törekedtek rá, hogy az építhetőség ne menjen a megjelenés rovására, és igyekeztek a lehető legélethűbb modelleket megalkotni. A LEGO McLaren autók kicsik és nagyok számára egyaránt izgalmakat és kihívást tartogatnak. Így volt ez régen, és így van ez napjainkban is.

LEGO McLaren autók kifejezetten gyerekeknek

Bár a McLaren versenyautók inkább a kamaszok és felnőttek érdeklődését kötik le jobban, de a LEGO nemcsak rájuk gondolt, amikor együttműködésbe kezdett a McLarennel. A kisebbek is átélhetik a LEGO McLaren élményt, bár idén új készlet érezik, ami ennek kielégítésére szolgál, régen is voltak olyan készletek, melyek a McLaren rajongást ötvözték az építéssel. Két ilyen szett is született az elmúlt években, bár ezek mostanra kifutott terméknek számítanak, és nem nagyon találkozni már velük a boltok polcain.

  • LEGO Speed Champions McLaren Elva (76902): a világ egyik legexkluzívabb versenyautóját idézi meg, kiállítani a polcra éppúgy lehet, mint izgalmas versenyeket rendezni. A készlet olyaan 7 éves kor feletti gyereknek készült, akik imádják a versenyautók világát vagy a McLaren autók nagy rajongói.
  • LEGO Speed Champions McLaren Senna (75892): egy másik McLaren autó, melyet Ayrton Senna, a legendás autóversenyző ihlettett. Ez a legtöbb LEGO McLaren autóval ellentétben, országúti autó, melyen a jellegzetes McLaren és Senna logójelzéseket is megtalálhatujuk.

A legújabb LEGO McLaren autó

A 2023-as év egy új LEGO McLaren autót tartogat a számunkra, ugyanis idén márciusban érkezik a LEGO McLaren Solus GT & McLaren F1 LM (76918) a Speed Champions termékcsalád legújabb tagjaként. A készlet két McLaren hiperautót tartalmaz, melyek szép ékét képezhetik LEGO autógyűjteményünknek, de izgalmas versenyélményeket is nyújthatnak játék közben. A készlet természetesen két minifugra sofőrt is tartalmaz, így tökéletes ajándék lehet akár testvéreknek is. A készlet 9 éves kortól ajánlott, és 581 darabból áll.

De ez még nem minden, ugyanis a készlet az építés mellett még digitális élményt is nyújt. A LEGO Builder appal lehetővé teszi, hogy az építők kinagyítsák az autók 3D-s változatát, forgassák, megfigyeljenek minden részletet építés közben, de még arra is van lehetőség, hogy elmentsék a haladásukat. A LEGO egy innovatív cég, amely felismerte a gyerekek digitális világ felé irányuló érdeklődését, és ötvözte az építés élményével, melynek ez az új LEGO McLaren szett is jó példája.

A LEGO McLaren Formula 1 versenyautóról

Ha a LEGO McLaren autókról van szó, akkor mindenképp meg kell említenünk a McLaren Formula 1 versenyautót (42141), amely a LEGO Technic termékcsaládba tartozik. Ez a LEGO versenyautó az igazi McLaren versenyautóval együtt készült, míg a McLaren mérnökei a valós versenypályára álmodták meg ezt a technikai remekművet, addig a LEGO tervezői kicsiben, megépíthető kockaformában tették ugyanezt. Az autentikus márkajelzés is egy olyan apró mozzanat, amely meggyőzhet minket arról, hogy ez az autó a lehető legpontosabban igyekszik visszaadni az eredetit. Részleteiben és vonalaiban is egy olyan remekmű, mely kiállításon is megállná a helyét, ahogy minden McLaren rajongó polcán is.

A készlet 18 éves kor felett ajánlott, összesen 1434 darabból áll, és igazi kihívás azok számára, akik meg szeretnék építeni. És ha már a McLaren Forma 1-es autóknál tartunk, mindenképp meg kell említenünk a LEGO Speed Champions – McLaren Mercedes boksz (75911) készletet is, mely a kisebbeknek, a 7-14 év közötti gyermekeknek teszi lehetővé egy F1-es McLaren versenyautó megépítését, de emellett a bokszutca is megelevenedhet az apró kezek között.

McLaren autó a LEGO Technic világából: McLaren Senna GTR (42123)

A LEGO Technic készletek természetesen nemcsak a felnőttek számára rejtenek kihívást, hanem a gyermekek számára. Lehet, hogy autórajongó gyerek még nem áll készen egy McLaren Formula 1 versenyautó kirakására, de egy LEGO McLaren Senna GTR (42123) megépítésére már igen. Ez a készlet 10 éves kor felett javasolt, és összesen 830 elemből áll. A McLaren Senna GTR egy igazi versenyautó ikon, mely annyira megihlette a LEGO tervezőit, hogy a lehető legpontosabban igyekeztek „kockaformába” önteni, hogy a legórajongók számára is megépíthető legyen.

Számos valósághű jellemzővel bír, ennek köszönhetően kiállítani is érdemes, de arra is alkalmas, hogy a gyerekek játék közben megidézzék a versenyautók izgalmát. Megfigyelhetjük, ahogyan az apró részletek összeállnak, és megelevenedhet számunkra ez az autócsoda. A V8-as motorban mozgó dugattyúk vagy a jellegzetes pillangóajtók mind azt a célt szolgálják, hogy átadhassák a LEGO rajongóknak az igazi McLaren Senna GTR élményt. A LEGO McLaren autók egyik legkedveltebb darabja ez a legendás autó.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük