Főoldal » LEGO Stranger Things világa, avagy ha a hellyel lefelét is megépítenénk

LEGO Stranger Things világa, avagy ha a hellyel lefelét is megépítenénk

A Netflix egyik legnézettebb sorozata a Stranger Things, ez pedig természetesen megihlette a LEGO tervezőit is, így jöhetettek létre a LEGO Stranger Things készletek. Természetesen ez egyáltalán nem új keletű dolgot, a LEGO mindig is figyelemmel kíséri az éppen aktuális film és sorozatrendeket, és a legnépszerűbbek saját készletet is kaphatnak. A Stranger Things jelenleg az 4 évadot élt már meg, és a hírek szerint 2023 tavaszától már készül a sorozat 5., befejező évada. A sorozat 2016-ban indult, és gyorsan hatalmas népszerűségre tett szert.

Aki nem ismerné a Duffer testvérek sorozatát, azoknak gyorsan elmondjuk, hogy egy misztikus, sci-fi horror sorozatról van szó, mely a 80-as évek Amerikájában játszódik, egy Hawkins nevű fiktív kisvárosban, de kicsi rá az esély, hogy lenne olyan, aki még ennyit sem tud sorozatról. Bővebben nem mennénk bele a cselekménybe, de annyit azért elmondanánk, hogy a történet középpontjában négy tizenéves fiú és egy pszichikus képességekkel bíró lány áll, akiknek a világuk alatt meghúzódó alternatív dimenzió lényével is szembe kell nézniük. Akik persze nézője, sőt rajongója a sorozatnak, ezt mondani sem kell, ahogy azt sem, hogy kis is az az Upside Down, magyarul hellyel lefelé, amit már meg is tudunk építeni legóból.

A LEGO Stranger Things The Upside Down szettjéről

A LEGO Stranger Things The Upside Down (75810) egy 16 éves, illetve ennél idősebbek számára készült, de a sorozat is ezt a korosztályt célozza meg. Persze az építés közben nem kell annyi izgalomra számítani, mint a sorozat nézése közben, például amikor kimászik egy domgorgon a falból, de a hangulat, a helyszínek és az ikonikus szereplők egytől egyig felismerhetőek lesznek. A The Upside Down (75810) készlet mindkét világot magában hordozza, mi pedig kedvünkre válogathatunk, hogy épp melyik „kerekedjen fölénk”.

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v80), quality = 82

A Stranger Things rajongó biztosan nagy élvezetet találnak majd Hawkins és a Hellyel lefelé megépítésében. A készlet 2287 darabból áll, melynek segítségével egy ház „mindkét változatát” megépíthetjük, de Hopper seriff jellegzetes autóját is ki tudjuk rakni a kockákból. A LEGO Stranger Things világa sok apró részletet rejt, mely a sorozat jellegzetességeit rejti, nemcsak a seriff autója, de a nappali világítása, Will hálószobája is, amely teljes mértékben visszaidézi a sorozat hangulatát, olyannyira, hogy építés közben biztos sokaknak kedve támad újranézni az összes évadot.

Milyen szereplők léteznek LEGO-ból is, avagy a LEGO Stranger Things figurákról

Persze nemcsak kockákat találunk a készletben, hanem figurákat is, hiszen milyen üres is lenne a LEGO Stranger Things világa, hanem népesítenék be a Stranger Things szereplői. A készlet a 8 minifigurával lesz teljes, akik a sorozat főbb karaktereit formálják meg, így tehát Tizenegy, Mike, Dustin, Lukas, Will, Joyce és Hopper karaktereit. És persze az első évad fő „ellensége”, szörnye sem hiányozhat a dobozból, így a Demogorgon is felbukkan, persze közel sem akkora mértben, mint a sorozatban.

A készlet természetesen az első évadot idézi meg, ezért a többi éved karaktere nem kapott LEGO formát, így Max Mayfieldet vagy Eddie Munsont ne keressük a csomagban.

Ha magunkkal vinnénk egy demogorgont

Persze akadnak, akik nem vennék meg az egész készletet, de egy LEGO Demogorgont magukénak tudnának. Jó hír a számukra, hogy erre bizony már van lehetőség, ugyanis ez az ikonikus Stranger Things szörnyeteg kulcstartó formájában beszerezhető. A Demogorgon kulcstartó (854197) kulcstartóként és táskadíszként is használható, és vicces, egyszersmind találó ajándék lehet a sorozat rajongói számára. Sok film és sorozatszereplő kapott már LEGO kulcstartó formát, így a Demogorgon sem lehetett kivétel.

A figura a kulcskarikáról nem levehető, így ha játszanánk is vele, kénytelenek vagyunk azt a karikával együtt tenni. Persze ha ez zavar minket, ott a The Upside Down szett, amelyben lapul egy demogorgon is, természetesen nem kulcstartós formában.

LEGO Stranger Things szett a BrickHeadz termékcsaládból

A The Upside Down készlet mellett létezik egy másik LEGO StrangerThings készlet is, méghozzá a BrickHeadz termékcsaládból. A LEGO® BrickHeadz™ Demogorgon és Eleven (40549) készlettel úgyszintén a Demogorgont építhetjük meg, de mellett még a sorozat jellegzetes szereplőét Elevent, vagyis Tizenegyet is összerakhatjuk az apró kockákból. Miután kiraktuk őket, kikerülhetnek a polcra is díszként, egy vérbeli Stranger Things rajongó nem is kívánhatna többet. A készlet 16 évesnél nagyobbak számára készült, tehát kamaszok és felnőttek is nagy örömet találhatnak a megépítésében.

A figurák több mint 9 cm magasak, külön alappal is rendelkeznek, mondhatni, már eleve arra tervezték, hogy ki lehessen őket állítani. Eleven és a Demogorgon összesen 192 színes kis kockából építhető meg, tehát nem mondható túl bonyolultnak az építés. A LEGO Stranger Things készletek minden ST sorozatrajongónak tökéletes ajándék lehet, legyen szó egy kulcstartóról, vagy akár magáról a Hellyel lefeléről.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük