Főoldal » LEGO TIE Fighter gyűjtőknek és játékosoknak

LEGO TIE Fighter gyűjtőknek és játékosoknak

A LEGO TIE Fighter a népszerű Star Wars modellek között előkelő helyet foglal el. Nem csak méreteiből adódóan van ez így, hanem a gyűjtők számára képviselt értéknél fogva is. A Star Wars világának számos csatajelenetében látható monumentális jármű tökéletes kiegészítője a filmes történethez kapcsolódó gyűjteménynek. A méltán híres Birodalmi TIE Vadász nem csak gyűjtői példányként érhető el, hanem már 8 éves kortól ajánlott verzióban szintén. A LEGO csoport már 1999 óta alkot Star Wars vadászgépeket, járműveket, szereplőket és ikonikus helyszíneket.

LEGO TIE Fighter (75095)

A 2015-ben megjelent USC Tie Fighter ma már főként másodkézből beszerezhető, de még így is találhatsz bontatlan készletet. A csomagoláson a Tie Fighter látható, háttérben a halálcsillaggal. Az 1685 darabos UCS Edition kialakításhoz méltón, egy részletgazdag megoldásokkal rendelkezik, elnyerve ezzel a gyűjtők rokonszenvét. A 47 cm magas, 30 cm széles űrjármű 18 különféle méretű zacskóban található elemekből állítható össze. A vadászgép összeállításához egy 164 oldalas összeállítási útmutató is rendelkezésre áll, amiben – a LEGO-tól megszokottan -, izgalmas információkkal is találkozhatsz. A filmes háttértörténetek a filmrajongók számára igazi kuriózumnak számítanak.

LEGO TIE Fighter érdekességek

A Star Wars filmek kedvelőinek valószínűleg nem újdonság, hogy a TIE vadász a Galaxis legelterjedtebb csillagvadásza, s egyúttal a Galaktikus Birodalom hatalmának jelképe is. Az viszont már talán az újdonság erejével hathat, hogy Ben Burtt, a Csillagok háborúja-filmek hangtechnikusa miként alkotta meg a TIE-vadászok hangját. Ehhez elefántbőgést kevert össze nagy sebességgel, esős aszfalton közlekedő autók hangjával. Nem semmi, igaz?

A LEGO TIE Fighter (75095) összeállítása nem különösebben nehéz, de még a pro LEGO-őrülteknek is szükségük lesz hozzá 4 órára. Egy pisztollyal felszerelt pilóta minifigurát találhatsz a készletben, ráadásul egy talapzatra helyezhető a jármű. Mint minden UCS verzióhoz, így ehhez is jár egy plakett, amelyen megtalálhatsz minden információt a TIE Fighterről.

Az építés során külön a középső magot, és külön a két szárnyat kell megépíteniük a vállalkozó kedvű rajongóknak. A szürkés-fekete árnyalatokat magán viselő modell nyitható ajtóval rendelkezik, itt kerül bele a minifigura. Néhány matrica is tartozik a szetthez, ezzel emelve annak kidolgozottságát és minőségét. Az egyéni printelt elemek még inkább hozzák a UCS Edition által képviselt színvonalat.

LEGO TIE Fighter (75300) 8 éves kortól

A jelenleg is elérhető Star Wars készletek között a 75300-as számmal rendelkező 8 éves kortól javasolt. A 432 építőelemből álló modell nyitható fülkével, 2 minifigurával kap helyet a csomagban. A TIE vadászpilóta romboló pisztollyal, és egy rombolóval felszerelt rohamosztagos, továbbá egy NI-L8 protokoll droid is megtalálható a szett részeként. A figurák remek alapot képeznek a kreatív történetekhez és a szerepjátékokhoz.

A több mint 17 cm magas, 14 cm hosszú és 15 cm széles készlet kitűnő választásnak bizonyul a Star Wars világának felfedezéséhez, a gyermekek akciódús játékához. A gyerekszobában dekorációként szintén megállja a helyét, látványos eredménye pedig még a felnőtteket is magával ragadja.

TIE bombázó (75347)

A Star Wars kedvelői jól tudják, hogy soha nem lehet elég a speciális űrjárművekből. A LEGO TIE Fighter modellek mellett mindenképpen szót érdemel cikkünkben a TIE bombázó. A 9 éves kor felett ajánlott készlet 625 elemmel rendelkezik, és 4 minifigurát is tartalmaz. A Star Wars: A Birodalom visszavág című fim küldetéseit középpontba állító eszköz nyitható pilótafülkét, torpedóledobó funkciót, valamint 2 korongvetőt is kínál a gyermekeknek. A digitális útmutató, a LEGO Builder app segítségével lépésről-lépésre követheted végig az építés folyamatát, így már az alkotás is igazi élmény lesz. A TIE bombázó 10 cm magas, 16 cm hosszú és 20 cm széles.

A minifigurák között 3 harci eszközökkel rendelkező típus található meg, 1 Gonk droid, valamint Darth Vadert fénykarddal, Sloane admirális és egy TIE bombázó pilóta, akik lézerpisztolyokkal vannak felszerelve. A torpedók szállítását egy LEGO vezető figurának megfelelő kocsi végzi, amelyek 2 hely van kialakítva a torpedóknak.

2023 a Star Wars éve!

A LEGO Star Wars az építőkészletek egyik legnépszerűbb témakörének számít. Az aprólékosan kidolgozott minifiguráktól kezdve az akár 1 méter hosszúságú modellig többféle eszközzel, karakterrel, ikonikus sisakokkal, és természetesen A Mandalóri témakörét felölelő készletekkel találkozhatsz a kínálatban. A felnőtt rajongók kiállítható modellekkel varázsolhatják a Star Wars világát a 4 fal közé, de a gyerkőcök igényeinek megfelelő szettek is szép számmal jelen vannak az online kínálatban. A májusi hónap már csak azért is emlékezetes a rajongók számára, mert olyan exkluzív kiadások jelentkeznek, mint például a visszatérő X-szárnyú vadászgép (75355).

TIE Fighter másodkézből? Miért is ne?

A LEGO készletek kifejezetten felnőtteknek szánt típusai gyakran igen borsos áron elérhetők. Nem véletlen, hogy egyre többen érdeklődnek a másodkézből történő beszerzés iránt. Ez egyébként már csak azért is hasznos, mert számos készlet másként már nem elérhető. Arra készülj fel, hogy ha bontatlan példányra kívánsz szert tenni, és egy kiállítói darabról van szó, akkor akár az egykori árnál magasabb összegért tudsz csak majd hozzájutni ahhoz. Meglepődni kár, hiszen a LEGO készletek ma már egyfajta befektetési formát is jelentenek. A LEGO TIE Fighter (75095) tipikusan ilyennek számít. A látványos, izgalmas részletekkel rendelkező, már nem gyártott készlethez az internetes hirdetések útján juthatsz hozzá. Érdemes körülnézni közöttük a gyermekeknek szánt modellek apropóján is, hiszen ez utóbbiakra kevésbé igaz a magasabb költség.

A LEGO TIE Fighter többféle verzióban is elérhető, így a népszerű filmes birodalmat idéző készletek a gyermekek és a felnőttek igényeinek megfelelő kialakítással egyaránt beszerezhetők.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük