Főoldal » Melyek a legjobb LEGO boltok Budapesten?

Melyek a legjobb LEGO boltok Budapesten?

Sok LEGO rajongó nem is tudja, hogy vannak kifejezetten LEGO Boltok Budapesten, tehát olyan játéküzletek, ahol lényegében csak LEGO-t kapni. Persze érdekes kérdés, hogy meg lehet-e élni csak a LEGO-k eladásából, és talán sokakat lep meg a válasz: IGEN! A LEGO egy dán játékmárka, amit nincs olyan felnőtt és gyerek, aki ne ismerne. A LEGO apró kis kockáival, és hitetetlen változatosságával hódította meg a világot, és 1932 óta világhírnévre tett szert. Lassan száz éve létező cég persze nagy utat tett meg a világhírnévig, a fajátékoktól a műanyag építő kockákig.

Mára már számos márkaboltjuk van szerte a világon, és rengeteg üzlet és játékbolt értékesíti a termékeiket. És igen, vannak kifejezetten olyan üzletek, melyek csak a LEGO-k értékesítésével foglalkoznak, természetesen Budapesten is van belőlük jó néhány. Persze nem feltétlen kell egészen Budapestig mennünk a legújabb LEGO készletekért, hiszen a hipermarketek és különböző játékkereskedések kínálatában is megtalálhatóak ezek a méltán híres építőjátékok, ugyanakkor mégis csak szélesebb kínálatból válogathatunk egy olyan üzletben, ahol csak LEGO kapható.

LEGO boltok Budapesten: a LEGO Store boltoktól a Kockashopig

A LEGO boltok Budapesten több bevásárlóközpontban is megtalálhatók. A LEGO Store boltok a LEGO úgymond hivatalos márkaboltjai, melyek üzlethelyiségeiben is a jellegzetes sárga-piros szín uralkodik.

Ezekből a boltokból Budapesten három is van:

  • LEGO Store Allee: az Allee bevásárlóközpont második emeletén kapott helyet ez a bolt, mely a vásárlók véleményei alapján igazán vásárlóbarát a kiszolgálás és a választék tekintetében is. (1117 Budapest, Október 23. utca 8-10.)
  • LEGO Store Árkád: az Árkád bevásárlóközpont első emeltén található, ahol kedves kiszolgálást és hihetetlen kínálatot találhatunk. (1106 Budapest, Örs vezér tere 25.)
  • LEGO Store Westend: a WestEnd bevásárlóközpont aluljáró szintjén találjuk Magyarország harmadik hivatalos LEGO boltját, és már látogatóként sem utolsó élmény, hiszen számos vitrint találhatunk, melyekben különböző LEGO szetteket állítanak ki. (1062 Budapest, Váci út 3)

Természetesen számos más LEGO bolt található Budapesten, melyeket szintén érdemes meglátogatni, ha LEGO rajongók vagyunk. Ilyen boltok a Kockajáték LEGO Bolt (1024 Budapest, Keleti Károly u. 15/c), a Kockashop (1119 Budapest, Tétényi út 63) vagy a KockaVilág.hu LEGO termékek szaküzlete (1013 Budapest, Attila út 47.)

A használt LEGO boltok Budapesten

A fenti üzletek, ahogy a szinte minden hipermarket és játékbolt természetesen új készleteket árul, viszont léteznek olyan boltok is, melyek használt készletek értékesítésével is foglalkoznak. A LEGO Store boltokban ugyan lehetőség van csak elemeket vásárolni, de régi, már kifutott készletek beszerezésére ritkán van lehetőség. Akadnak azonban olyan LEGO boltok is, melyek gyerekkorunk készleteit (már ha nagyjából hiánytalanul megvan) felvásárolják, majd értékesítik. Ez jó lehetőség azok számára, akik régi szetteket szeretnének a gyűjteményükbe.

Használt LEGO felvásárlására persze nem mindegyik, LEGO-t árusító boltban van lehetőség, de például a Kockabirodalom, vagy a Mindörökkejáték igen. Akad persze olyan eset is, ahol csak használt LEGO eladására és megvételére van lehetőség, mint mondjuk a Kocka Corner esetében. Ha valamilyen ritka készletet keresünk, ezeket a boltokat mindenképp érdemes felkeresni.
LEGO boltok Budapesten túl

Ha kifejezetten LEGO boltot keresünk, akkor a helyez az, hogy Magyarországon Budapesten túl nem igazán fogunk ilyet találni. Persze LEGO sok helyen beszerezhető, a Tescoban, Intersparban, néha a LIDL vagy az ALDI kínálatában, de bármelyik játékboltban is. A LEGO annyira elterjedt játék, hogy talán nincs is olyan, játékokat is értékesítő bolt, aki nem árusítana legalább egy-két kisebb készletet ebből a világhírű építőjátékból. A nagyobb, drágább, esetleg ritka készleteket viszont nem biztos, hogy ezeken a helyeken is megtaláljuk.

Ha nincs a közelünkben LEGO bolt

Nem mindenki él a fővárosban, vagy olyan nagyvárosban, ahol vannak kifejezetten LEGO boltok. Persze, ahogy az már említésre került, LEGO-t sok helyen lehet vásárolni, a játékboltoktól a hipermarketekig, viszont a ritka vagy különleges készleteket, esetleg régi, kifutott szériákat már nem fogunk tudni itt beszerezni. Szerencsére a legnagyobb budapesti és vidéki LEGO boltoknak is van már weboldala, webshopja, ahol csemegézhetünk az újdonságok között, de néma még kifutott szériákat is találhatunk, mint a mindorokkejatek.hu, akik ugyebár használt készletek felvásárlásával is foglalkoznak.

Persze akkor is érdemes az online lehetőségeket igénybe venni, ha történetesen olyan készletet keresünk, ami a legtöbb helyen kapható, mert az árak meglehetősen széles skálán mozognak, és ha több készletet veszünk, akkor még a postaköltség árával megterhelve is jobban járunk az online rendeléssel, mintha besétálnánk egy játékboltba. Természetesen, ha épp a fővárosban járunk, és nagy LEGO rajongók vagyunk, érdemes a legjobb LEGO boltok Budapesten, és csemegézni a kínálatból.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük