Főoldal » Minden érdekes információ a hatalmas Lego Titanicról

Minden érdekes információ a hatalmas Lego Titanicról

A Lego Titanic (10294) igazi kuriózum a Lego univerzumban, ami 9090 építőelemből áll, a kész hajó magassága 44 centiméter, a szélessége 16 centiméter, a hosszúsága pedig 135 centiméter, tehát egy igen impozáns építmény. Az álomhajót te is megépítheted, a Lego Titanic készlete ugyanis hazánkban is elérhető.

Részletgazdag és különleges – ez a Lego Titanic

A Lego Titanic három részben mutatja be a belső tereket, igazi valósághű részletekkel teli a látvány. A különleges keresztmetszet is csupa élményt kínál, a hatalmas lépcsősor, a kazánház, a szivarszobák és a többi helyiség is láthatóvá válik. A kapitányi híd, a sétafedélzet és a medence is megépíthető, a valósághűen újraalkotott részletek valamennyi rajongót elvarázsolnak. A hajócsavarokat elforgatva az is a szemed elé tárul, hogy a motor belsejében hogy mozognak a dugattyúk. Ha a horgonyt felhúzod, ne felejtsd el az árbocok közti feszítőkötelet sem beállítani. Ahhoz, hogy méltóképp tudd kiállítani a polcodra, a csomag tartalmaz egy tartóállványt és névtáblát is.

A Lego Titanic szett tartalma

A Titanic 1912-es története máig sokakat magával ragad, és több film is napvilágot látott már a legendás hajóról. Most te is a polcodon köszöntheted a hajómonstrumot, ami egy méretarányos modell (1:2000 az arány), és három részből áll, melyek visszaadják az eredeti hajó részleteit. Remek szórakozást, kikapcsolódást és izgalmakat nyújt azoknak, akik szeretik a történelmet, a legókat vagy mindkettőt. Ajándéknak is kiváló, a gyűjtők biztosan örülnek egy ilyen választásnak. Ezt a modellkészletet olyan felnőtteknek tervezte a Lego, akik szeretik a lenyűgöző dizájnt, az aprólékos részleteket és az elegáns építészetet.

Lego Titanic – a kulisszák mögött

A Titanicot senkinek nem kell bemutatni, ez volt az a látszólag elsüllyeszthetetlen hajó, ami első útja során, miután jéghegynek ütközött, 1912. április 14-én az Atlanti-óceán jeges vizének mélyére süllyedt, így örökre bekerült a történelemkönyvekbe. Hogy mi történt pontosan, arról filmek, dokumentumfilmek, könyvek is beszélnek, a hajó előtt pedig a Lego is tiszteleg. A valaha gyártott legnagyobb Lego készlettel, ami 9090 darabjával a mások legnagyobb darabszámú készlet. Az első helyen e tekintetben a Világtérkép áll 11695 elemmel.

Egy ilyen méretű készlet megtervezése igazi mérnöki teljesítmény, és már az is nagyszerű, hogy megpróbálnak ilyet tervezni, a végeredmény pedig magáért beszél: egy olyan Lego-modell, ami hiteles és gyönyörű is egyben. A hatalmas doboz előlapján csodaszép hajót látunk, a doboz is stílusos, a belsejében pedig három kisebb doboz található. Mindhármon fekete színű és arany felirat van, a Lego hajó arany színű vázlatrajzával. Három használati utasítást találsz a dobozban, mindegyikben megtalálható a Titanic részletes története, valamint néhány érdekes tény a hajó különböző területeiről. Ezekhez gyönyörű archív fotók is tartoznak, melyek segítenek a helyszín megteremtésében, bemutatják a hajót, az utasokat és a legénységet, ahogyan 1912-ben volt minden. A Titanic egy grandiózus vállalkozás volt és ezt a legóról is el lehet mondani, a tervezésről és a megépítéséről is, ami igazi figyelmet és türelmet igényel, a végeredmény viszont magáért beszél.

A készlet tehát három részből áll, ezek végül egyetlen nagy modellben állnak össze: az orr és a kútfedélzet, a középső rész a tölcsérekkel és a tat. Az első rész magában foglalja az orrot, a horgonyokat, a rakodódarukat, rakománynyílásokat és az első árbocot. A Titanic orra az eleje felé szögletes, és ezen szögek eléréséhez egy nagyméretű vázat építettek, ami több, panelszerű részegységet köt össze. Ezután pedig csuklópántokat használtak a megfelelő helyzetbe való állításhoz. A lemezek, csempék és téglák rögzítése ezekhez a panelekhez nagyon nagy kihívást jelentő feladat.

Az pedig már első pillantásra látszik, hogy a Lego Titanic egy olyan készlet, ami tele van egyedi, érdekes, ötletes technikákkal. A csempék és a lemezek nagyobb részegységekben merevítőkkel vannak eltolva, ezek aztán a helyükre illeszkedve gondoskodnak a hajó felső oldalának stabilitásáról. A lemezeket eltolták, a híd körül a korlátokat egy csap segítségével lehet a helyükre forgatni – ez csak néhány apróság a sok-sok kreatív megoldásból.

Az építés során a mikroméretű építési technikák, amelyekkel az olyan elemeket lehet a helyükre tenni, mint a kis padok, a kikötői lyukak és a létrák is jelen vannak. Csakúgy, mint a nagyobb léptékben épített elemek, mint amilyen a gigantikus váz. Az építkezés pedig attól marad friss és izgalmas, hogy ezek az elemek állandóan keverednek egymással. Az egyik percben és egy nagyméretű részegységet helyezel el a hajótest körül, a következőben pedig már egy bonyolult mikroméretű horgonyt raksz össze. Érdekesség, hogy nemcsak a külső részek, hanem a belsők is megjelennek a hajóban, tehát a lépcsőházak, kazánházak, kabinok és még úszómedencék is. Igazán nagy kihívás tehát egy ilyen hajót megépíteni, ami tovább fokozza a Lego Titanic élményt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük