Főoldal » Mit tartogat számunkra a LEGO Mario világa?

Mit tartogat számunkra a LEGO Mario világa?

A LEGO Mario világa sokkal több, mint azt elsőre gondolnánk. A LEGO már számtalanszor bebizonyította, hogy a kicsi, színes kockái sokkal többet rejtenek magunkba, mint csak az építés határtalan szabadságát és a képzelet szabad szárnyalását. A digitális világ térnyerése a LEGO tervezőit is megihlette, és úgy döntöttek, létrehoznak valamit, ami egyszerre adja át nekünk az építés örömét, a videojátékok világát és a közös játék élményét. Így született meg a LEGO Super Mario, ami lényegesen összetettebb, mint azt bárki is elsőre gondolta volna.

Sokakat meglepett, amikor a dán játékgyártó bejelentette, hogy összefogott a japán Nintendóval, hogy egy közös új terméket dobjanak piacra. A LEGO Super Mario készlet 2020. tavaszán debütált, azóta pedig már kiegészült számos szereplővel és készlettel, így már kooperatív módban is játszhatunk, de ne szaladjunk ennyire előre. Először is lássuk, hogy miért is mondjuk, hogy a LEGO Mario világa többről szól, mint csak az építésről?

Kezdjük az alapoknál: mit várhatunk a LEGO Mario alapkészlettől?

A LEGO és a Nintendó célja az volt, hogy megelevenítsék a klasszikus Super Mario játékot egy építhető formában. Ez elsőre furcsának hangzik, pedig a koncepció valójában zseniális. Mert miről is van szó? Lényegében arról, hogy az alapcsomagban találunk egy megépíthető Super Mario figurát, mely képernyőkkel és érzékelőkkel van felszerelve, illetve olyan pályaelemeket, melyek a klasszikus videojátékból ismerősek lehetnek, és amiknek a segítségével egy alap pályát rakhatunk ki. Kicsit olyan élmény lesz, mintha megelevenedne a Super Mario videojáték a nappalinkban vagy épp a gyerekszobában.

A játékhoz elengedhetetlen valamelyik kezdőkészlet beszerzése, melyből ma már három is van, de a teljes játék élményhez érdemes több szettet is beszerezni, melyből már 2020. augusztusában 12 kettő került piacra az addig megjelente három mellé, azóta pedig csak bővült a kínálat.

A LEGO Super Mario alapkészlettel kapcsolatban számos érdekességet figyelhetünk meg, ami túlmutat a megszokott LEGO élményen:

  1. Már maga a Mario figura is interaktív. Ez nemcsak azt jelenti, hogy képernyőkkel és érzékelőkkel van felszerelve, de azt is, hogy akár azt is képes tudatni a játékossal, hogy készen áll az indulásra, ugyanis, ahogyan kijön a kezdőcsőből, meg szólal: „Indulás!”
  2. A készletben interaktív elemek vannak, melyekre reagál a figuránk. Ezek jelenthetnek extra időt vagy érmét, melyekre reakciókat várhatunk tőle, a szemén, a hasán vagy épp a száján. Emellett természetesen a különböző színű pályaelemeket is érzékeli, a sárgát például homoknak, a pirosat lávának, és ezekre reakciót is ad.
  3. Mint a videojátékban, itt is gyűjtögethetünk érmeket, persze nem valós, kézzel fogható korongok formájában. A kihívásokkal digitális érmeket zsákmányolhatunk, ami teljessé teheti a videojátékos élményt.
  4. Öltöztethető figura! Nem csalás, nem ámítás, LEGO Mario ö szupererő csomagot szerezhet meg, ennek köszönhetően megváltozik a kinézete, sőt, még extra képességeket is kap.

Kész a LEGO Mario figura, kész a pálya, indulhat a játék!

Megvan a figuránk, ami most már biztosan mindenki számára egyértelmű, hogy nem egy hagyományos LEGO figura, már csak egy kihívásokkal teli pályát kell megépíteni, és kezdődheti is a játék. Ahogyan azt már említettük, az alapcsomagban is vannak pályaelemek, de érdemes legalább még 1-2 szettet beszerezni, hogy minél izgalmasabb legyen a kihívás Super Mario és persze a mi számunkra is. Az alapcsomagra mindenképp szükség van, nemcsak a Mario figura miatt, de azért is, mert ez a szett tartalmazza a pálya kezdetét és végét jelző elemeket is.

Beszerezhetjük a LEGO Mario Kreatív csomagot (5007061), de kiegészíthetjük már egy jégszinttel is a Fliprus havas kaland kiegészítő (71417) vagy a Mario és befagyott világ kiegészítő szett (71415) szettek segítségével.

Bár elsőre könnyűnek tűnhetnek a videojátékokat idéző pályák, akárcsak a képernyőn, a valóságban sem biztos, hogy első menni fog minden mozdulat és kihívás, tehát nem árt gyakorolni. Az élmény valószínűleg minden Mario rajongót magával fog ragadni, nemcsak a gyerekeket, de a felnőtteket is.

Peach kastélya kiegészítő szett (71408)

Már nemcsak LEGO Marioval játszhatunk!

Bár a LEGO Super Mario 2020-ban debütált, az azóta eltelt szűk három évben elképesztően kibővült. Már nemcsak LEGO Marioval játszhatunk, de LEGO Luigi segítségével akár kooperatív módban is. LEGO Luigi 2021-ben került piacra, vele együtt pedig ez az új játékmód is, azóta pedig már LEGO Peach is helyett kapott a termékcsaládban, tehát jelenleg háromféle kezdő szett vásárolható meg (71360, 71387 vagy 71403), de az ellenségek, kihívások és pályaelemek kínálata is kibővült, mint például a Boss Sumo Bro Toronydöntő kiegészítő (71388), a Reznor leütő kiegészítő szett (71390), a Lávahullám-lovaglás kiegészítő szett (71416), vagy a Peach kastélya kiegészítő szett (71408).

Mielőtt megvennénk az alapkészletet

A LEGO Super Mario szettek közelebb hozzák a digitális világot a kézzel fogható játékokhoz, ami hatalmas bravúr a Nintendo és a LEGO cégtől egyaránt. A LEGO Mario kezdő szettek 6 éves kortól ajánlottak, ám a kiegészítő szettek között 8 vagy 10 éves kor felett ajánlott készleteket is találunk, ami persze nem jelenti azt, hogy ne lehetne beszerezni, akár a gyerkőcnek, akár a szülőnek. Mert biztosak lehetünk benne, hogy a LEGO Mario világát a felnőttek legalább annyira élvezni fogják, mint a gyerekek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük