Főoldal » Repülhetünk a Lego Marvel Quinjetjével

Repülhetünk a Lego Marvel Quinjetjével

A Lego Marvel Quinjetje igazi kalandokat kínál, ez az egyik idei újdonság: a kilenc éves kor felett ajánlott és 795 elemből álló, A Bosszúállók Quinjetje (76248). Ez a Bosszúálló filmekből ismert részletgazdag repülő hatalmas élményeket kínál, az egész univerzumot be tudod járni ezzel a repülővel, fantasztikus kalandokat átélve.

A Lego Marvel Quinjet doboz tartalma

Nagyon részletgazdag és átalakítható szettről van szó, az űrhajó nyitható pilótafülkével rendelkezik, található benne utastér, egy hátsó rész, behúzható futómű és állítható szárnyak is. A szettben pedig több más kiegészítő is helyet kapott, ezen kívül pedig öt minifigura: Fekete Özvegy, Thor a pörölyével, Vasember, Amerika Kapitány a pajzsával és Loki a jogarával. Két választható matricaalapot is találsz a dobozban, így te magad döntheted el, hogy a Bosszúállók, vagy a S.H.I.E.L.D. jelvénnyel dekorálod-e ki a Quinjetet. Ha pedig extra élményre vágysz, érdemes telepítened a Lego Builder applikációt, mely megkönnyíti a munkát, és már az építés közben is megjeleníthető a modell, a nagyító és forgató eszközök pedig az építésben is igen nagy segítséget nyújtanak. A Quinjet kiengedett kerekekkel és behajtott szárnyakkal 14 centiméter magas, 34 centiméter hosszú és 35 centiméter széles. A modellhez pedig egy levehető bemutatóállvány is tartozik, így a polcon is igazán jól mutat.

Lego Marvel Quinjet – a múlt és a jelen

A Bosszúállók Quinjet nem az első Marvel Quinjet, amikor ugyanis 2012-ben elindult a Lego Marvel, megjelent egy sor, a Bosszúállókon alapuló készlet, köztük a 6869 Quinjet légi csapata. Ez volt az első Lego Quinjet, de nem ez lett az utolsó. Az ezt követő évtizedben ugyanis a Lego alkalmazkodott az új építési technikákhoz, elemekhez és pontossági szintekhez és ennek eredményeképp megjelent a legújabb Quinjet ebben az évben. És bár a két Quinjet megjelenése között tíz év is eltelt, a két modell megjelenése igen hasonló.

A méretük közel azonos és a minifigurák is arányos méretaránnyal illeszkednek a készletbe. A szárny fesztávolsága, a hosszúság és a magasság is hasonló, annak ellenére, hogy formára azért vannak különbségek. Ezek közül az egyik legnagyobb a színösszeállítás. Bár mindkettő, A Quinjet légicsata (6869) és A Bosszúállók Quinjetje is tartalmaz szürke és áttetsző kék színt, a 2012-es változatban többféle szürke, fekete és kék árnyalat jelenik meg, és ezek vizuálisan vonzóbbak, mint a 2023-as változat. A 2012-es Quinjet több játékfunkcióval rendelkezik, mozgó szárnyak, ferde pilótafülke és drón kilövő is a része, míg az új Quinjet esetében inkább a kiállításra, mint a játékra koncentráltak. Ezt bizonyítja az is, hogy az új Quinjetnek van egy bemutatóállványa, ami nem áll a belső tér útjába, addig a 2012-es esetében ilyen nem létezik. Itt a drónok irányítómechanizmusa a jármű belsejének egyharmadát el is foglalja, bár sokkal jobban díszíti a kisebb belső teret, mint az új változat esetében a kijelzők és a kartámaszok.

A 2012-es modell általánosságban jobban kihasználja a rendelkezésre álló helyet, még a pilótafülkében is. A 2023-as modellnek nagy előnye, hogy pontosabb és részletgazdagabb és hogy a bemutató állvány kiváló kiegészítője a készletnek.

A Lego Marvel Quinjet kiváló ajándék

Gyerekeknek és felnőtteknek is tökéletes ajándék lehet ez a készlet, ami nem hiányozhat a Marvel és Lego rajongók polcáról. Akár játszani szeretnél, akár kiállítási darabnak szánod, az egyediség itt is megjelenik. Hisz a már említett matricaalapok közül te magad választhatod ki, hogy milyen felirat díszítse a Quinjetet. A Marvel sorozatba is igazán jól illik. Amikor 2021-ben megjelent Az Őrzők hajója (76193), akkor az kiemelkedett a Marvel-modellek tömegéből, hisz ez volt az első, ami bemutatóállvánnyal érkezett. Ez pedig megkönnyítette a darab kiállítását. Akkoriban ez egyszeri alkalomnak, élménynek tűnt, mára viszont már igazi gyűjtemény lett belőle és ilyen bemutató állvány tartozik A Bosszúállók Quinjetjéhez is. Bár az új készlet egyszerűnek tűnhet, voltaképp minden, csak nem az.

A Quinjet valójában egy igen fejlett repülőgép, melyet a S.H.I.E.L.D. és a Bosszúállók használhatnak személyszállításra és légi harcra. 1995-ben Marvel kapitány és Nick Fury a Föld körül keringő Mar-Vell laboratóriumba tett utazásuk során a Quinjet egy korai változatát, a Quadjetet használták. A Chiraturi invázió során, Loki Földre érkezése és a Tesseract elfoglalása után a S.H.I.E.L.D. magas készültségi állapotba került, összegyűjtötte a Bosszúállóük különböző tagjait és elindította a Hellicarrier-t, melynek fedélzetén egy maroknyi Quinjet volt.

A Quinjetek különleges képességekkel rendelkeznek, egy Quinjet képes elérni a 2,1 Mach sebességet is, és mindegyik turbó hajtóművekkel van felszerelve, a továbbfejlesztett modellek pedig teljes lopakodó képességekkel rendelkeznek és teljesen észrevehetetlenek a szonárral, radarral vagy lézerrel szemben. A Lego Marvel Quinjettel igazi kalandokat élhetsz át és bár inkább kiállítási darabról van szó, az élmények így is garantáltak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük