Főoldal » Repülj a Lego Buzz Lightyear űrhajójával!

Repülj a Lego Buzz Lightyear űrhajójával!

A Lego Buzz Lightyear űrhajó intergalaktikus kalandra hívja építőit. A Disney és a Pixar filmje, a Lightyear 2022-ben jelent meg, ez az animációs családi és kalandfilm igazi izgalmakat tartogat. A mese voltaképp a Toy Story-filmek előzménytörténete, a Buzz Lightyear valójában meghatározó eredettörténet. Az űrhajós a történetben intergalaktikus kalandra indul egy csapat becsvágyó újonccal, és Sox-szal, a robotmacskával.
Ha pedig ezeket a kalandokat építőkockákkal szeretnéd átélni, akkor a Lego erre is kínál sokféle készletet, köztük az XL-15 űrhajót, de itt van Zurg csatája, vagy a Küklopsz üldözése is, melyeket mind megépítheted most.

Lego Buzz Lightyear űrhajó – 497 elemből

A Lego Buzz Lightyear űrhajó, az XL-15 (76832) nyolc éven felülieknek ajánlott és 497 építőelemből áll. Egy igen részletgazdag szett, harci eszközök egész arzenáljával, mint például a rakétakilövő és a szigonypuska. Az Űrcsapathoz több karakter is csatlakozik, így a megbízható robotmacska, Sox is. A pilótafülkét úgy tervezték meg, hogy Buzz is bele tudjon ülni, hisz kell valaki, aki irányítja az űrhajót.

Lego Buzz Lightyear űrhajó – ihletet nyújtanak az animációs filmek

A Lego gyakran merít ihletet az animációs filmekből, és ezek a készletek rendre elnyerik a fiatal építők tetszését. Ez egyáltalán nem meglepő, az XL-15 űrhajó esetében azonban rendhagyó építési technikákat alkalmaztak és igen alapos lett a végeredmény is. Egy lenyűgöző modell, ahol a szokásosnál is jobban összpontosítottak a megjelenésre. Az űrhajóhoz éppen ezért egy bemutatóállvány is tartozik és néhány minifigura is kíséri a dobozt.

A minifigurák között természetesen megtaláljuk Buzz Lightyeart, aki itt nem öltönyt, hanem narancssárga öltözetet visel, ami a korabeli űrhajósokéra emlékeztet, kiegészülve egy vállpáncél elemmel, melyen a Csillagkommandó szimbóluma látható. A figura részletesen kidolgozott, a narancssárga-világoskék színösszeállítás pedig igazi harmóniát kínál.

És ez a részletgazdagság, ezek a különlegességek a készlet valamennyi darabjában megjelennek. A tartozékok között például találsz egy fehér lézerfegyvert és egy nyomtatott üzemanyagcellát is, amely mindkét oldalán egy energiakristályt jelenít meg, mintha ez a kristály a tégla belsejében lenne. Ugyanez a kristály megjelenik Buzz matricázott laptopjának képernyőjén is.

A kis kedvenc, Sox is megjelenik a készletben és igazán imádnivaló lett ez a kis figura. Sárgás-narancs színben tündököl, és Sox azonosítónyakörvét is viseli. A csapatot a Csillagkommandó két másik tagja kíséri, Darby Steel és Mo Morrison. Darby ipari páncélban nyomul, baljós sisakkal, mely alatt apró vörös szemei villognak. Mellkas- és vállpáncélja sötétzöld. Mo Morrison is ugyanazt a sisakot és sötétbarna ruhát viseli, homokkék páncéllal. Ne ijedj meg, ha karcolásokat látsz, ezek gyárilag ilyenek, igazán valósághűnek tűnnek. Mindketten fegyvert viselnek, Darby egy rakétavetőt, Mo pedig egy sárga szigonyvetőt.

Így néz ki felépítve a Lego Buzz Lightyear űrhajó

Szögletes kialakítású űrhajó lesz a végeredmény, ami szokatlan a Lego járművek között, de igazán lenyűgöző lett a végeredmény. Az űrhajót egy Technic bemutatóállványhoz is tudod csatlakoztatni, ami úgy mutatja be a modellt, mintha repülés közben dőlne. Az állvány stabilan megtámasztja az űrhajót, és a hozzá tartozó Csillagkommandó emblémával díszített tábla tökéletesen kiegészíti a készletet.

Ha nem teszed állványra, az XL-15 űrhajó a törzs alján és a szárnyak csúcsain fekszik fel és nincs futóműve. A mérete is impozáns, hisz 27 centiméter hosszú, megfelelően tapintható és kényelmes méret ez a játékhoz is. Az űrhajó végső formája áramvonalas, fokozatosan keskenyedik és tökéletesen kihasználja a rétegelt éklemezeket az eleje felé. Nagyon jól mutat a fehér és a sötét azúrkék szín, a sárga tető pedig ezeket a színeket tökéletesen kiegészíti. Ezt a színkavalkádot fokozzák az elszórt fekete, piros és szürke részek. Az űrhajó nem pontos mása a filmbélinek, ez különösen a szárnyak körül látszik, melyek az animációs filmben keskenyebbek. A szárnyon lévő matricák a veszélyességet mutatják és a Csillagkommandó szimbólum is megjelenik itt, az azonosító XL-15 kód mellett. Vörös és zöld navigációs lámpák segítik a közlekedést, a szögletes hajtóműveket igazán ötletes módon erősítették a törzshöz és szárnyakhoz.

A pilótafülkét úgy tervezték meg, hogy beleférjen a pilóta, nyilván Buzz Lightyear, aki még terjedelmes páncéljában is kényelmesen elfér itt. A pilóta mögött még épp annyi hely van, hogy Sox, a robotmacska is be tud kucorodni. A csomagban kezelőszerveket is találsz, például egy nyomtatott navigációs kijelzőt.
Összességében ez az űrhajó lebilincselő élményt kínál a nyolc éven felül Disney és Pixar rajongóknak. Egy olyan modell, amit élmény összeszerelni, és kihívásokkal is szembesülhet az, aki nekivág a kalandnak. A kreativitásnak is igen nagy teret ad, rajongóként repülhetsz is az űrhajóval, eljátszhatod azt is, ahogy a földi személyzet előkészíti az űrhajót a repülésre és számos űrbéli csatára is lehetőség kínálkozik a Lego Buzz Lightyear űrhajóval.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük