Főoldal » Száguld a kék süni a LEGO világában is, avagy a LEGO Sonic Green Hill Zone játékáról

Száguld a kék süni a LEGO világában is, avagy a LEGO Sonic Green Hill Zone játékáról

Sonic 30 évvel ezelőtt rabolta el először a gamerek szívét, és mivel sikere azóta is töretlen, nem csoda, hogy a LEGO is elkészítette belőle a saját változatát, létrehozva a LEGO Sonic the Hedgehog – Green Hill Zone (21331) készletet. Sonic egy elképesztően szerethető figura, nem csoda, hogy annyi mindent megihletett, könyveket, képregényeket, TV-sorozatokokat, sőt nem is olyan régen élőszereplős filmet is kapott, melynek tavaly került moziba a második része. Ezen felbuzdulva a LEGO nem is késlekedett, és nem sokkal első film megjelenése után piacra dobta az első LEGO Sonic készletet.

A LEGO Sonic szett megalkotása Viv Grannell nevéhez fűződik, aki a kis kék süni nagy rajongója, és úgy gondolta, hogy ez a figura képes lesz több generációt is megérinteni, hiszen valamilyen formában szinte mindenki ismeri. A felnőttek leginkább a régi videojáték alapján, míg a fiatalabb generáció az újabb játékszériák és az élőszereplős film kapcsán. Sonic 1991-ben debütált, a Green Hill Zone pedig a történelem egyik leghíresebb játékszintjévé vált. Ezt a szintet eleveníti meg a LEGO az Ideas készletek között.

Sonic világa, már ha van olyan, aki nem ismeri

A 90-es években Sonic szinte az egész világot meghódította, így Magyarországon sem volt ismeretlen ez a játék. A mára már ikonikus hurkok a játék védjegyévé váltak, de a kijelzőkön nemcsak ezeket ragadták meg a tekintetünket. Először is ott volt maga Sonic, a süni, akik sem színében, sem pedig sebességében nem hasonlított arra az állatra, amiről mintázták. A tervezők a tájat Kaliforniáról mintázták, hiszen ez a vidék ragyogó színéről és napfényes tájairól híres. Persze Green Hillben sem mindig móka és kacagás az élet, ugyanis a tüskék képesek Sonic gyűrűit kiütni a kék süni kezéből, ezzel megkárosítva őt, és a vele játszó gamert.

És persze ott van még Sonic fő ellensége, Dr. Eggman, akit a filmekből Dr. Robotnikként ismerhetünk. De vissza a játékra, melynek a lényeg igazából annyi, hogy Sonic szalad a pályán elképesztő sebességgel, sokszor a gravitációt is meghazudtolva (a hurkok segítségével ugyebár), gyűjtögeti az arany gyűrűket, végül pedig visszatér Green Hillbe ünnepelni.

A LEGO Sonic készlettel életre kel a legendás játékszint

Bár Sonic sok médiumot megihletett már, ahogyan erre már utaltunk is, a LEGO viszont úgy döntött, hogy visszatér az alapokhoz, és a régi, 1991-es játékot eleveníti meg a LEGO Sonic the Hedgehog – Green Hill Zone (21331), mely hangulatában és kialakításában is teljesen átadja a 90-es évek videojátékos érzetét. Bár a készlet teljes mértékben az első videojátékon alapszik, lehetőségünk van a saját pályánkat megépíteni a különböző modulok segítségével, ahol hét gyűrűt tudunk összegyűjteni, és persze a hét káoszsmaragdot.

Aki játszott a játékkal, biztosan emlékszik, hogy a fő feladat ezeknek a káoszsmaragdoknak az összegyűjtése volt, erre a LEGO Sonic készletben is van lehetőség, melyeket végül ki is állíthatunk egy ékköves állványon. A pálya elemek is ismerősek lesznek a gamereknek, még rugós platform is helyet kapott a készletben, ahogyan maga Sonic minifiguraként, de egy Motoros Bogár, Rákhús és a bosszúálló Dr. Eggman is megépíthető.

A készlet 18 éves kor felett ajánlott, és 1125 elemből épül fel. Természetesen a kisebb korosztály számára is izgalmakat tartogathat a szettel való játék. A megépített pálya 17 cm magas, 36 cm széles és 6 cm mély, amelyet természetesen át lehet rendezni, de akár más LEGO készletekkel is lehet kombinálni.

Sonic a LEGO Sonic készleteken túl

A 90-es évek óta Sonic sok változáson ment keresztül, modernebb megjelenést kapott ő, és persze a játéka is. Eredetileg 8 hónapig tervezték, mire a mára már ikonikussá vált játék elnyerte a végleges verzióját. Érdekesség, hogy Viv Grannellnek is hosszú időre volt szüksége, mire az ötletéből LEGO készlet lehetett, nagyjából két évre.

Jelenleg Sonic számos játékot, könyvet, képregényt, sorozatot tudhat a magáénak, és a már említett élőszereplős film két részét. Azt, hogy lesz-e újabb Sonic készlet, nem lehet tudni, de a Sonic rajongók biztos nem utasítanának el egy film alapú készletet.

Milyen készleteket ihlettek meg a videojátékok a LEGO Sonicon kívül?

Természetesen a Sonic nem az első videojáték, ami megihlette a LEGO tervezőit. Nem is kell messzire mennünk, elég csak a Super Mariora gondolni, ami 2020-ban kapott saját, interaktív készletet a LEGO és Nintendo összefogásának eredményeként. Az elmúlt szűk 2-3 évben a LEGO Mario készletek elképesztően kibővülte, ráadásul túlmutatnak a kockaépítés keretein.

Bár a LEGO Sonic készlet is a videojáték hangulatot hivatott átadni a rajongóknak, a LEGO Marioval a dán játékgyártó ezt egy új szintre emelte, ugyanis az interaktív figura és a megépíthető pályaelemek segítségével a valóságban is megelevenedhet a videojáték élménye. Bár kicsi rá az esély, hogy Sonic ilyen magasságokba jut, és interaktív készletben él tovább, de a rajongók biztosan örülnének neki. A LEGO Sonic készlet remek ajándék mindazoknak, akik valaha játszottak a kék sünivel, mindegy, hogy a 90-es évekbe vagy napjainkban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük