Főoldal » Szórakozás a Lego Jazz Clubban

Szórakozás a Lego Jazz Clubban

A Lego nemrégiben mutatta be a város legmenőbb új zenés szórakozóhelyét, a Lego Jazz Clubot. Ez a Moduláris Épületek gyűjtemény egyik lenyűgöző kiegészítője, ami elsőként jelenít meg zenei témát ebben a kollekcióban. Kívül és belül egyaránt dekoratív, és öt fő darabból áll, van benne jazz klub, pizzéria, vezetői iroda, egy szabóműhely, egy öltöző és egy tetőtéri üvegház is. A készlet tartalmaz ezen felül nyolc minifigurát is: egy jazzénekest, egy basszusgitárost, egy dobost, egy pizzaséfet, egy pizzafutárt, egy klubigazgatót, egy szabót és egy bűvészt.

Lego Jazz Club – így nyilatkozott róla a tervezője

A BrickSet még decemberben készített interjút Andersen Ward Grubbal, a Jazz Club (10312) tervezőjével, akinek a nevéhez fűződik a Boutique Hotel (10297) tervezése is. Mint a tervező elmondta, nem jazz klubnak indult a projekt, bár valami zenei dolgot szerettek volna létrehozni. Ettől többet azonban egyelőre nem gondoltak, hogy milyen is lehetne a mérete vagy hogy hogy is nézne ki.

Amikor az első vázlatokat elkezdte készíteni, akkor még egy bevásárlóutcában gondolkodtak, ahol az elrendezés teljesen más lett volna, egy középen végigfutó folyosóval. Ez azonban nem igazán működött, részben azért, mert túl sok mindent próbáltak egy térben elhelyezni és fizikailag egy épületbe belehelyezni, egy utcát és egy második épületet is, ami már túl sok volt. Így visszatértek a zenével kapcsolatos szórakozóhely ötletéhez. Itt az volt az alapötlet, hogy az operaházak, koncerttermek általában nagy épületekben vannak, így jött képbe a jazz klub, ami voltaképp intim volt, kisebb térben is elfér.

Ilyen a Lego Jazz Club felépítése

Andersen Ward Grub abba is beavatta az olvasókat, hogy hogy is néz ki belülről ez a varázslatosan hangulatos jazz klub. A fő jazz klub bal oldalán található egy kis jegypénztár elöl. Az egész épületben megjelenik a 45 fokos motívum, a színpad esetében is. A földszinten a lépcső alatt egy apró mosdó is helyet kapott, és egy átjáró a szomszédos pizzériába.

A konyhában egy téglából épített kőkemence található, és egy ajtó, ami a következő szintre vezető lépcsőhöz vezet. A tervező úgy emlékszik, hogy ez az első olyan alkalom, hogy olyan lépcsőházat csináltak, amelyhez az épület külső oldaláról lehet feljutni. Az emeleten aztán megtaláljuk a klubvezető irodáját íróasztallal és székekkel, a sarokban pedig van egy gramofon, az erkély pedig a színpadra néz. A pizzéria mögött szabóműhely kapott helyet szövettekercsekkel, próbababával és egy vintage varrógéppel.

A főépület legfelső emeletén kapott helyet egy öltöző egy kanapéval és egy sminkasztallal, amin egy ezüst csempe jelképezi a tükröt és egy kottaállvány is hozzájárul az összképhez. A falon absztrakt művészi alkotás, a folyosóról pedig lépcsők vezetnek a tetőre, ahol egy üvegház található.
Mint azt a tervező elmondta, sokat gondolkodtak az épület történetén, sokan ugyanis a jazz fénykorát, az 1940-es éveket a szesztilalommal, a gengszterekkel és hasonlóan sötét történésekkel hozzák összefüggésbe, ezt azonban szerették volna elkerülni.

Így lett néhány dolog vidám, például egy világgossárga fal, melyet korábban még nem használtak moduláris épületeken. Mint ahogy ólomüveg ablakokat sem korábban, ez az első ilyen a moduláris épületek között. Ezzel egy kis változatosságot szerettek volna vinni az élménybe, ezért is próbálnak mindig újdonságokat belevinni. A tervező azt is elárulta, hogy egy moduláris épület kifejlesztése körülbelül fél évet vesz igénybe.

Ezt kínálja a Lego Jazz Club – méretek, adatok, érdekességek

A 10312-es cikkszámon elérhető Lego Jazz Klub 2899 elemből áll és bonyolultságából kifolyólag 18 éves kor felett ajánlott, a csomag 8 minifigurát is tartalmaz. A méretek is magukért beszélnek, a 30 centiméteres magasság és a 25 centiméteres szélesség mellé 26 centiméteres mélység társul. Igazán menőnek érezheted magad egy ilyen jazz klub birtokosaként, amit azért összerakni se semmi.

A 45 fokos bejárat lehetőséget nyújt az új építési technikára, a belső teret és a homlokzatot is magadnak tudod megépíteni, a zenekar tagjai pedig már alig várják, hogy beléphessenek a szentélybe. A csomagban őket is megkapod: jazzénekes, nagybőgős és dobos is van a szettben. Olyan részletgazdag újdonságok is helyet kaptak ebben a klubban, mint a tetőkert, az üvegház, ahol minden megterem, amire a konyhának szüksége lehet. A koncert után pedig már nincs más hátra, mint megenni egy finom pizzát, vagy meginni egy kávét a közeli kávézóban.

Ez a Jazz Club a Moduláris épületek gyűjtemény legújabb darabja, ami különleges történetekkel és szereplőkkel vár. A jazz aranykora elevenedhet meg a szemed előtt, igazi élmény a megépítése, akár egyedül, akár társaságban.

Nagy előnye a készletnek, hogy a Moduláris épületek gyűjtemény része, tehát az oldalán található modulcsatlakozókkal más épületekkel is össze lehet illeszteni, így te is könnyedén ki tudod bővíteni a saját Lego világodat. Az építésben pedig igen nagy segítséget tud nyújtani a Digitális építési útmutató, melyet a Lego Builder applikáción keresztül érhetsz el, így te is könnyebben meg tudod építeni a Lego Jazz Clubot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük