Főoldal » Új, 2023-as Lego Harry Potter készletek

Új, 2023-as Lego Harry Potter készletek

A Lego Harry Potter készletek sorában hat új szett várható idén. Sokan már tűkön ülnek, hogy melyek is lesznek majd az új készletek, hogy milyen kalandokat élhetünk át a varázslóiskolában. Nos, a Lego már be is jelentette ezeket.

Lego Harry Potter készletek – irány a Griffendél!

Az újdonságok egyike A Griffendél ház címere (76409), melyet kilenc éves kor felett ajánlanak és 285 építőelemből áll. A szett egy Griffendél-címert ábrázoló lapocskát és akasztóelemet is tartalmaz. A címert ki is lehet nyitni, így fel tudod fedezni, hogy milyen is a Griffendél ház klubhelyisége, ami olyan autentikus részleteket is tartalmaz, mint a kandalló, az ülőhelyek és egy sakktábla, és a hátlap a mozgás és a lépcső mélységének illúzióját kelti és a trófeán az 1. vagy a 4. helyezés olvasható. A hátlap becsúsztatható és lentikuláris, háromdimenziós hatást kelt, rajta pedig egy Sirius Black kép is látható, és egy trófea. Ez egy gyűjthető készlet egy darabja, hisz mind a négy Roxfort-ház címere elérhető, érdemes ezt is a gyűjteménybe megszerezni.

A szetthez minifigurák is tartoznak, Harry Potter, Angelina Johnson és Neville Longbottom, valamint egy aranycikesz és a Griffendél kardja is a szett része. Ennek a szettnek a felépítésénél is érdemes használni a Lego Builder applikációt a még jobb élményért. Maga a címer összezárva 20 centiméter magas, 13 centiméter széles és 3 centiméter mély, így a Harry Potter-rajongók bárhová magukkal vihetik. A többi címert is érdemes megemlíteni, hogy teljes legyen a kép: A Mardekár ház címere (76410) a Hollóhát ház címere (76411) és A Hugrabug ház címere (76412) is elérhető tehát.

Lego Harry Potter készletek – A Mardekár ház címere

Kilenc éves kor felett ajánlható és 349 építőelemből áll A Mardekár ház címere (76410), ami szintén egy legoból megépíthető címer. A szett része három karakter is, a legendás Draco Malfoy, valamint Pansy Parkinson és Blaise Zabini minifigurái, ezen kívül Mardekár medálja és egy kígyóelem is. Igazán részletgazdag szett, a klubhelyiségben van egy asztal, kanapé, két lámpa, lépcső és szekrény is, amiben ráadásul egy titkos üzenet is olvasható. csakúgy, mint a Griffendél esetében, a lentikuláris hátlap mozgó képeket ábrázol, a víz alatti Fekete-tóról, a kandallóban pislákoló tűzről és Mardekár Malazár komoly, vagy épp mosolygós arcáról. A címer összezárva 20 centiméter magas, 13 centiméter széles és 3 centiméter mély, egy hátizsákban is kényelmesen elfér.

A Hollóhát ház címere

A sorban pedig A Hollóhát ház címere (76411) a következő, ezt kilencéves kortól ajánlják szintén és 305 elemből áll. Három diákot is kapsz a csomagban, minifiguraként Cho Chang, Luna Lovegood és Michael Corner figuráját, ezen kívül egy tündérmanó és egy pálcaelemek is a szett része. Az építhető címerben olyan autentikus részletek jelennek meg, mint egy megépíthető asztal, két ülőhellyel, két lámpa és a Hollóhát diadémja. A lentikuláris hátlap itt is varázslatos háromdimenziós hatást nyújt, a mélység illúzióját kelti a Hollóháti Hedvig képen, ahol mozgó felhőket és pislákoló lángokat is láthatsz a kandallóban. Méretben a többi címerhez illeszkedik.

Érkezik a Hugrabug címere is

Márciusban érkezik A Hugrabug ház címere is (76412), ami 313 elemből áll és szintén kilenc éves kor felett ajánlják. Három figurát kapsz ezzel a dobozzal is, Cedric Diggory, Susan Bones és Hannah Abbott figuráját, a kiegészítő elemek között pedig van egy metszőolló, egy locsolókanna, evőeszközök és a Hugrabug serlege is. A klubhelyiségben pedig egy megépíthető láda, tök és válogatott ételek is található. A lentikuláris hátlap pedig háromdimenziós hatást rejt, mozgó felhőkkel, egy ablakban előbukkanó mandragórával és egy Orrontó Furkásszal, aki érméket lop egy hordó mögött. A mérete ugyanakkora, mint a többi címeré.

Lego Harry Potter készletek – a Roxfort Szükség szobája és a Trimágus Tusa

Szintén márciusban érkezik a Roxfort: Szükség szobája (76413), ami 587 elemből áll és nyolc éves kor felett ajánlják. A Harry Potter és a Halál ereklyéi második részének menekülő jelenetét élheted újra az öt minifigura segítségével, a szettben megtalálod Harry Pottert, Herminone Grangert, Draco Malfoyt, Blaise Zabinit és a Szürke Hölgyet is, valamint egy tündérmanó figurát és egy megépíthető Táltostűz figurát, amit át lehet építeni tűzkígyóvá. Olyan részletek is megjelennek itt, mint egy levehető, felső szinti szoba a Szürke Hölgynek, a Szükség szobája pedig tele van megépíthető tárgyakkal és egy diadémelemmel. A készlet 39 centiméter magas, 17 centiméter széles és 7 centiméter mély.

A márciusban megjelenő új készletek között pedig a Trimágus Tusa: a Fekete-tó (76420) a hatodik , ezt nyolc éves kor felett a ajánlják és 349 elemből áll. Segítségével a Harry Potter és a Tűz serlege élhető újra, öt lego minifigura is jár a készlethez: Harry Potter és az uszonyelemei, Victor Krumm és cápafejeleme, Hermione és Ron, valamint egy sellő minifigura és sok-sok más kiegészítő. A Lego Harry Potter készlet egy megépíthető víz alatti helyet tartalmaz egy boltívorommal, két barlanggal és mindenféle kalanddal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük