Főoldal » Új Star Wars Lego diorámák a 2023-as évre

Új Star Wars Lego diorámák a 2023-as évre

A Star Wars Lego kínálatában új diorámák jelentek meg és jelennek még meg a 2023-as évben, így új tájak, helyszínek, jelenetek eleveníthetők meg, játszhatók újra. A dioráma makettek mellett klón sisakok és sok más újdonság is várja a Csillagok háborúja és a Lego rajongóit. Nem csak gyerekeknek, felnőtteknek is kreatív és jó időtöltés lehet egy-egy ilyen monstrumot megépíteni.

A világ egyik legnépszerűbb világa, a Star Wars univerzuma már 1977 óta egyet jelent az erővel, a Lego Star Wars készletekkel pedig a messzi-messzi galaxishoz is közelebb kerülhetünk. A jedi lovagokhoz vagy a sithekhez is csatlakozhatsz a Star Wars legókkal, és küzdhetsz az Erő világos és sötét oldalán is akár.

Star Wars Lego – újdonságok

A 2023-as újdonságok egyike a Boba Fett csillaghajó mikroharcos (75344 cikkszámon), ami már hatéves kortól ajánlott. Ez az ikonikus csillaghajó lego változata, ami két pöccintős rakétával is fel van szerelve az ellenséges csillaghajók elleni támadásokhoz, a szárnyai pedig állíthatók. Ezen kívül egy minifigurát is tartalmaz.

De ugyanígy újdonság az 501. klónkatonák harci csomag (75345 cikkszám), mellyel te is saját 501. klónkatonákat építhetsz, a csomag 119 építőelemből áll és a fiatal rajongók számára kínál kreatív, fantáziadús időtöltést.

De ugyanígy az újdonságok között találjuk a TIE bombázót (75347), ami kilencéves kortól ajánlott, a csomag a bombázón kívül négy karaktert is tartalmaz, és ha megépíted, te is eljátszhatod a Star Wars: A Birodalom visszavág című film jeleneteit. Több mint hatszáz építőelemből áll és ajándéknak sem utolsó.
Két új sisakkal is bővül a Star Wars univerzum lego-kínálata: Rex kapitány sisakja (75349) közel kilencszáz darabból építhető meg, míg Cody parancsnok sisakja (75350) 766 darabos.

Star Wars Lego – itt vannak az új diorámák

A Star Wars legók évtizedek óta ejtik ámulatba a rajongókat és az űrhajók, különböző figurák, fegyverek mellett ma már egész jeleneteket is felépíthetünk a még intenzívebb élményért. A makettek, a diorámák nem véletlenül örvendenek nagy népszerűségnek és a 2023-as év is bővelkedik újdonságokban.

A diorámák egyike a Halálcsillag trónterem dioráma, ami egy 807 darabos készlet, öt minifigurával (75352 cikkszám), aminek segítségével újraépíthető és -élhető a Halálcsillag párbaj jelenet. Ez a dioráma a hatodik filmben látott tróntermi jelenetet idézi fel, tartalmaz egy idézőcsempét, mint a korábbi diorámák és a már említett öt minifigurát. A második Halálcsillag fedélzetén a Luke Skywalker és a Darth Vader közti végső leszámolásból merít ihletet ez a készlet. Az idén megjelenő diorámák a Jedi visszatér köré épülnek a film megjelenésének 40. évfordulójának tisztelegve.

A másik új dioráma, a 75353 cikkszámon szereplő, ami szintén a hatodik Star Wars film alapján készült, és a jelenet, amit a lego segítségével megépíthetsz, a Halálcsillag 2-től nem messze, az Endor erdős holdján játszódik. A dioráma a Luke, Leia és a cserkészcsapatok közti üldözést ábrázolja. Az Endor Speeder Bikes Diorama készlet négy figurát tartalmaz és 608 darabból áll.

Star Wars Lego – ezeket a jeleneteket is megépítheted

Több Star Wars diorámát találunk már most is a webáruházakban, ezek egyike a Halálcsillag Árokfutam dioráma (75329), ami 665 építőelemből áll és 18 éves kor felett ajánlott. A készletből a Star Wars: Egy új remény felejthetetlen jelenetét építheted újra, de persze csak akkor, ha úgy összpontosítasz, mint egy Jedi.
A diorámák nagy előnye, hogy akár ki is állíthatod, hogy büszkén mondhasd el, hogy ezt te építetted. Ezeknek a diorámáknak a mindegyike valamilyen ikonikus pillanatot, jelenetet ábrázol és igaz ez a Halálcsillag árokfutam diorámára is. Komplex, izgalmas és kreatív élményt kínál, az építés minden pillanata remek szórakozás lehet.

Igaz ez egyébként a több dioráma esetében is, lépésről lépésre mutatja be a leírásuk vagy az építést segítő applikáció, hogy hogy is kell megépíteni a jelenetet. Ebben, és a többi lego összerakásában is nagy segítséget jelent egyébként a Lego Builder applikáció (a Lego Building Instruction utódja), ami megkönnyíti az építést, vizuális elemekkel segíti a szórakozást és még a csapatmunkára is lehetőséget kínál.

A Star Wars: Egy új remény drámai jelenetét te is újraalkothatod a Halálcsillag Szemétzúzó diorámával (75339), amit 18 éves kor felett ajánlanak és 802 elemből áll. igazán hiteles lesz a végeredmény, a szemétpréselő falai ugyanis mozognak, csakúgy, mint a filmben. A dekorációt pedig kiegészíti egy Han Solo idézetes plakett. A megépíthető modell több mint 21 centiméter széles, összerakása egy komplex, kreatív élményt kínál, a végeredménynek pedig a polcodon a helye.

Az újdonságok sorában vannak, melyek már meg is jelentek, azonban a hírek több új diorámáról is szólnak, melyeknek a megjelenésének pontos ideje még nem ismert. A tervek szerint 2023-ban jön ki a Jabba’s Palace dioráma, és több új cikkszámot is bejelentett a Lego, melyekkel kapcsolatban még nem ismert, hogy mit is rejtenek ezek a számok. Talán épp egy Star Wars Lego diorámát?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük