Főoldal » Új vonat a Lego városban

Új vonat a Lego városban

A Lego City csodálatos világába új vonat érkezett: a Lego város Expresszvonata (60337), amit hét éven felülieknek ajánl a gyártó és 764 építőkockából áll. A Lego City valamennyi darabja izgalmas és játékos élményt kínál mindenkinek. Igaz ez az expresszvonatra is, ami egy prémium minőségű készlet. Szabályozható fényszóróval, étkezőkocsival és utaskocsival és a peron is elengedhetetlen része.

A Lego városba új vonat érkezett

Az Expresszvonat egy távirányítású sebesvonat, ami működő és szabályozható fényszórót is magában foglal, amit a Lego Powered Up technológiával készítettek. Ezen kívül étkezőkocsi, utaskocsi, vasúti vágány is a készlet része, utóbbi 24 sínelemmel rendelkezik. A hat minifigurával pedig te is órákig el tudsz majd játszani.

Úgy tervezték meg, hogy a vonatrajongó gyerekeknek izgalmas pillanatokat, kalandokat, élményeket nyújtson. A doboz tartalma egy könnyen követhető építési útmutató is, és azt is eldöntheted, hogy egyedül, vagy barátaiddal szeretnél-e játszani. A készlet, mint ahogy a Lego City többi darabja is, részletgazdag, valósághű, inspiráló szereplők és különleges épületek segítik a világ megismerését. Szórakoztató és egyben izgalmas.

Az Expresszvonat csomag tartalma

A dobozban mindent megtalálsz, ami egy sebesvonat megépítéshez szükséges, és ennek része egy működő, szabályozható erősségű fényszóró is, valamint az étkezőkocsi, utaskocsi és a már említett vágányok és minifigurák. A fényszórókat egyébként távirányítóval és okoseszközzel, a Lego Powered Up alkalmazáson keresztül is lehet működtetni. Igazán jó ajándék lehet egy ilyen készlet, születésnapra, karácsonyra, vagy bármilyen nevezetes alkalomra. Maga a megépített vonat 10 centiméter magas, 86 centiméter hosszú és 5 centiméter széles. A készlet egy minifigurának szánt laptopot, telefont, biciklit, kerekesszéket, bőröndöt, hátizsákot és hot dogot is tartalmaz, csupa hétköznapi holmit, ami még izgalmasabbá teszi a játékot.

Lego város – az új Expresszvonat kiváló minőségű

Mint minden Lego elem, az Expresszvonat elemei is megfelelnek a szigorú iparági szabványoknak, garantált a minőség, hisz fontos, hogy az építőelemek egységesek és kompatibilisek legyenek egymással. A Lego City szerteágazó világában ugyanis mindennek passzolnia kell.

A dobozban találsz négy füzetnyi utasítást, egyet a peronhoz, egyet a mozdonyhoz és egyet minden kocsihoz. Az utasítások és a matricák egy külön lezárt tasakban érkeznek. A matricás íven pedig a vonatszettekhez szokásos matricákat találod meg. A készlet 763 alkatrésze hét számozott zacskóban található, míg a Powered Up alkatrészek és a speciális vonatalkatrészek két perforált zacskóban vannak. A sínszakaszok és a mozdony alváza pedig a doboz alján kapott helyet. Az Expresszvonat alapszíne élénk sárgászöld, az ilyen színű alkatrészek eddig csak kiegészítőként jelentek meg.

A minifigurák között van két vasúti alkalmazott, akiknek a sötéttürkiz egyenruhája újdonság a 2022-es évhez képest és ebben a készletben jelent meg először egy tinédzser laptoppal, egy kerékpáros, egy kerekesszékes fiatalember és egy nő aktatáskával és okostelefonnal.

A vonatra visszatérve pedig az első zsákban a peron alkatrészeit találjuk, a második és harmadik tasakban az Expresszvonat mozdonyának alkatrészeit, a 4. és 5. zsákban a kávézót és a mozgássérültek kocsiját, míg a 6. és 7. zsákban a kerékpártárolóval ellátott kocsi építőelemeit.

A peron is igen részletgazdag, rámpás feljáró vezet hozzá, így egy kerékpáros is könnyen fel tud hajtani rá. Csupa aprólékosság jellemzi ezt a vonatot, amin azt is láthatod, hogy a vonat 303 km/órás (188 mérföld/óra) sebességgel halad.

Lego városban minden lehetséges

A Lego City készletek már hosszú évek óta nagy sikernek örvendenek, ami nem véletlen. Születésnapra, vagy más ünnepekre is kiváló ajándék a Lego város egy-egy darabja. A Lego City egy igazi város, rendőrséggel és tűzoltósággal. Olyan építményeket is beszerezhetsz, mint a pizzéria vagy a hot dogos stand.

A Lego City elődje a Lego Town még 1978-ban jelent meg, amikor új épületeket és járműveket tervezett meg a Lego, bár a városi épületek és járművek már az 1960-as évek vége óta mindennaposak voltak. A minifigurák előfutárát 1975-ben mutatták be, mozgó alkatrészek nélkül. Az 1970-es évek közepén a városi készletek inkább makettként funkcionáltak, a figurák nem tudtak például a járműveken utazni.

A Lego Townt 1999-ben váltotta fel a Lego City, aminek része ma már több mint száz készlet. Mint amilyen a rendőrségi tréning akadémia, de a mentő járművek központját is felépítheted. A városban tűzvédelmi teherautó is közlekedhet, mint ahogy az egyedi autók szerelőműhelye is a tiéd lehet. A járművek sorában egy szelektív kukásautónak is nagy hasznát veheted, de ugyanígy elengedhetetlen a tűzoltóállomás és a tűzoltóautó, ha pedig egy rendőrségi hajsza izgalmas pillanatait szeretnéd átélni, a Lego városban erre is lehetőséged van. És olyan különlegességek is épülhetnek, mint egy holdbéli kutatóbázis, egy rakétakilövő központ és mind minden városban, Lego cityben is van kórház, amit te is megépíthetsz. A Lego város igazi élményeket kínál az 5-12 éves korosztálynak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük