Főoldal » Vajon miért imádják ennyire a gyerekek a LEGO traktorokat?

Vajon miért imádják ennyire a gyerekek a LEGO traktorokat?

A kisfiúk túlnyomó többsége oda van a nagy járművekért és a mezőgazdasági gépekért, éppen emiatt a LEGO traktorok az egyik legnépszerűbb készleteknek számít a LEGO kínálatában. A hatalmas kerekek és az élethű, aprólékos megjelenés azonnal magával ragadja a kicsiket és nagyokat, a szórakoztató építkezésbe pedig a fiúk nagyon rövid idő alatt bele tudnak merülni.

Építőkockák által egész világok, és családok élete tud megelevenedni a gyerekszobában, a LEGO építőelemeknek köszönhetően pedig játék során azonnal beindul a gyerekek fantáziája, és kreativitása egyaránt. Ezek a korszakalkotó játékok azonban nem csak a gyermek szórakoztatására kerülnek ki a boltok polcaira, ugyanis a legozás, a kis elemek összeillesztésének pszichológiai szempontból nagyon nagy hatást tud gyakorolni egy kisgyermek fejlődésére.

Milyen hatással van az építés a gyermekek fejlődésére?

Ha pedig csemeténk éppen a traktorokért rajong, garantáltan örülni fog egy olyan készletnek, amelyben saját LEGO traktorját tudja megépíteni. A készletekhez mellékelt útmutató segítségével a gyermek könnyedén, és magabiztosan állhat neki az építésnek, ha pedig elakad, akkor sem kell csüggednie, ugyanis apa, vagy anya biztosan szívesen besegít neki. Érdemes azonban olyan készletet választani a gyermekünknek, ami a korosztályának megfelel, hiszen azokat odafigyeléssel egymaga is meg fog tudni majd építeni, így a végén hatalmas sikerélmény lesz számára, ha a saját kezével összerakott LEGO traktorral játszhat egy hatalmasat.

A Legozás hamar beindítja a kicsik képzelőerejét, a megépített járművekből, épületekből, és mini figurákból pedig a gyerekek nagyon gyorsan elkezdik a szerepjátékokat. Bizonyított tény, hogy a Lego segít azoknak a gyermekeknek is, akik nehezen nyitnak társaik felé, és nehezen megy nekik a társas viselkedés. A közös játék és szórakozás, illetve az alkotás öröme azonban hamar ledönti a gyermekben kialakult gátlásokat is.

A LEGO traktorok talán egy kisfiú szobájából sem hiányozhatnak

Persze nem szeretnénk általánosítani, vannak olyan kislányok is, akik oda vannak a LEGO járművekért, de ezek a készletek általában a kisfiúk számára tartogat hatalmas izgalmakat.

A legkisebbek számára ideális választás lehet a LEGO DUPLO gyümölcs és zöldségtraktor (10982) amely szórakoztató lehet már egy 1-2 éves gyerkőc számára. A 19 építőelemből álló készlet segítségével a gyerekek megismerkedhetnek a gyümölcsökkel, és a zöldségekkel, kedvükre vezethetik a piros traktort, amihez három utánfutó is tartozik. Játék közben a gyermek rengeteg dolgot megtanulhat, a csomag például számos színpárosító játékot is tartogathat számukra. Egy 2 éves gyermek ugyanis már gond nélkül össze fogja tudni párosítani az ugyanolyan színű zöldségeket, és gyümölcsöket, amelyeket aztán a színazonos utánfutóra tudnak felpakolni. a LEGO DUPLO készletek fejlesztik a kisgyermekek finommotoros készségeit, illetve megismerteti velük az egészséges étkezés alapjait, miközben tesókkal, vagy szülőkkel együtt közösen szüreteljük le a megérett gyümölcsöket.

Valósághű LEGO Traktorok az 5+ korosztály számára

Maradva a piros színnél, a már az 5 éves korosztálynak szánt LEGO Traktor (60287) biztosan hatalmas örömet fog szerezni egy olyan gyermek számára, aki rajong a hatalmas négykerekükért. Ez a készlet közel 150 darab építőelemből áll, így az építés akár egy közös családi program is lehet. A gyerekeket izgalmas, farmbeli kalandok várják ezzel a szettel, megismerkedhetnek az ikonikus piros traktor szuper funkcióival. Ez a Lego traktor valósághű funkciókkal látta meg a napvilágot, ennek köszönhetően a gyermekek még jobban bele tudják élni magukat a játékba. A Kreatív elemek, és funkciók pedig a gyerekeket szerepjátékra inspirálják, így tudja ez a készlet fejleszteni a gyerekek készségeit, és önbizalmát egyaránt. Az ikonikus piros traktor tartalmaz egy billenő rakodókanalat, illetve egy felemelhető gémet is. A készlethez tartozó digitális építési útmutató segítségével az 5+ korosztály számára még izgalmasabb építés vár. A csomag tartalmazza a traktort, két figurát: egy farmert, és a lányát, illetve egy nyuszit, és minden olyan kiegészítőt, amely elengedhetetlen a farmbéli kalandokhoz.

A 86 építőelemből álló LEGO City Kerti Traktor (60390) már zöld színben pompázik, a készlet pedig ugyancsak az 5 éves, vagy annál idősebb gyerekek számára lett gyártva. Ezzel a szettel a gyerekek megismerhetik egy kertész feladatait, a készlet fát, facsemetéket, és kertészeti eszközöket is tartalmaz. Remek ajándék ötlet lehet egy kisfiú számára, akár születésnapra, névnapra vagy más alkalomra. A gyermek imádni fogja az élethű, vaskos kerekű, zöld színű LEGO traktort, amellyel izgalmas kalandokba vehet részt. A csomagban megtalálható egy kertész minifigura, egy kis mókus, illetve egy katica is.

A Lego a John Deere együttműködésével alkotta meg ezt a LEGO Traktort

Mivel a mezőgazdasági gépek között talán legtöbben a John Deere márkájú gépeket ismerik, nem hiányozhat ez a traktor egyetlen LEGO rajongó polcáról sem. Ez a LEGO Technic John Deere 9620R 4WD Tractor (42136) összesen 390 építőelemből áll, és a 8 vagy annál idősebb korosztály számára lehet ideális választás.

A hatalmas Lego traktor kerekei minden felületen képesek haladni, emellett tartozik hozzá egy extra csuklópántos vontatórúd is, melynek segítségével ez a masszív járgány probléma nélkül beveszi a dombokat és a völgyeket is. Ez a készlet remek bevezetés lehet a mérnöki tudományba, ez az építőmodell készlet olyan valósághű, mozgatható modellekkel lett ellátva, mely realisztikus módon tudja bevezetni a fiatalokat a műszaki tudomány rejtelmeibe.Ez az élethű LEGO Traktor természetesen a John Deere együttműködésével látta meg a napvilágot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük