Főoldal » Végtelen fantáziájú építőjáték: A Lego Duplo farm az egész család kedvence lehet

Végtelen fantáziájú építőjáték: A Lego Duplo farm az egész család kedvence lehet

Egy hatalmas Lego Duplo farm megépítése az egész család számára szuper kikapcsolódást jelenthet, amellett, hogy remek közös program, az építés nagyon jó hatással van a kisgyermekek fejlődésére. Az építőelemek összeillesztése kiválóan fejleszti a legkisebbek finommotorikáját, amely az írástanuláshoz a későbbiek során elengedhetetlen lesz majd. Emellett a színes kockák által megtaníthatjuk a gyermekünk számára a színeket, a formákat, illetve azt, hogy melyik állatot, hogy hívják, és ezekből az építőelemekből klassz szerepjátékot tudunk kialakítani. A szerepjátéknak pedig bizonyítottan nagyon fontos szerepe van egy kisgyermek életében.

Építeni általában mindenki szeret, legyen szó kisebb, vagy nagyobb gyermekekről, vagy éppen a felnőttekről. Remek családi program lehet egy borongós napon közösen megépíteni egy hatalmas Lego Duplo farmot, melyen aztán saját kitalált történeteinket tudjuk a kedves állatfigurákkal eljátszani. A szerepjáték során beindul a gyermek beszédfejlődése, nő a szókincse, illetve segítségével a kicsik empátiát, együttérzést is tudnak tanulni.

Miért szeretnek a gyerekek építeni? Miért érdemes megvásárolni a Lego Duplo Farm szetteket?

A gyerekek 2 éves koruk körül elkezdenek építeni, ezáltal kinyílik előttük a világ, ugyanis saját maguk tudnak izgalmas építményeket létrehozni, ez pedig hatalmas sikerélmény lehet egy kisgyermek számára.
Míg korábban inkább az volt érdekes a kicsik számára, hogy anya, apa, vagy a tesó által felépített tornyot vagy építményt, hogyan tudná minél előbb lerombolni, viszont ebben a korszakban elkezdenek ismerkedni a különböző építőelemek iránt. Lego duploból pedig házat, hidat, farmot, barlangot, vagy akár hajót is lehet építeni. Így ez az építőjáték kiváló lehet a legkisebbek számára.

Miért éppen a Lego Duplo farm készletet válasszuk?

Mivel a kicsik ebben a korban már felismerik a háztáji állatok nagy részét, tudják, hogy melyik a tehén, vagy a malac, vagy a kacsa, garantáltan örülni fognak annak, ha ezek az állatok a közös játék során is megjelennek majd. A Lego Duplo farm megépítéséhez többféle szett közül is van lehetőségünk válogatni, ennek köszönhetően több készlet összeépítésével valóban hatalmas farmot tudunk megalkotni. A kockákkal való játék során fejlődik a gyermek tapintásos érzékelése, a kreativitása, a szem-kéz koordinációja, illetve a színfelismerése is. Amellett, hogy rengeteg mindent fejleszt, hatalmas előnye még, hogy egyedül, vagy a kortársaival együtt is elmélyülten tud játszani a Lego Duplo építőelemekkel egy kisgyerek.

Ha egy óriási LEGO Duplo Farmot szeretnénk megépíteni, ezeket a szetteket lehet érdemes megvásárolnunk

  • Városi kalandok- Pajta, traktor és állatgondozás a farmon (10952) készlet egy szórakoztató élményt nyújthat az egész családnak, a gyermek számára pedig rengeteg tanulási lehetőséget tud biztosítani ez a szett.Ideális fejlődést segítő játék lehet már 2 éves kortól, azoknak a kicsiknek, akik imádják a traktorokat és az állatokat is. A kézzel fogható, kellemes tapintású Lego Duplo Farm elemei számtalan tanulási lehetősége miatt játék közben folyamatosan fejleszti a gyermeket. A gyermek kedvére játszhat a traktorral, de a csomag tartalma még a kutya, malac, bárány, ló, tyúk, kakas, illetve a tehén figura is. A különböző farmbeli tevékenységek segíteni tudják a gyermekek finommotoros képességét, illetve a társas, és az érzelmi tudatosságukat egyaránt.
    Ezt a 97 építőelemből álló készletet pedig kedvünkre bővíthetjük még a Lego Duplo farm további készleteivel.
  • Ugyancsak kétéves kortól ajánlott a 27 építőelemből álló Farm traktor és állatgondozás névre hallgató szett (10950) is, amely tartalmaz vidám, színes virágokat, bárányokat, fát, egy piros traktort, két figurát, illetve pajtát, és eszközöket melyre egy farm fenntartásához a való életben is szükségünk lenne. Ezzel a készlettel könnyedén bevezethetjük a csemeténket a traktoros szórakozásba, és megismertethetjük vele az állatgondozás szépségét is. Ez a sokoldalú készlet rengeteg lehetőséget nyújt a kreatív, minőségi idő eltöltéséhez.A csomagban megtalálható traktor több mint 15 cm, a megépíthető fa pedig meghaladja a 11 cm magasságot. A szettel a gyermek számtalan módon játszhat, a Lego Duplo farm elemeknek köszönhetően hamar beindul a kisgyermek képzelőereje, és fantáziája.
  • Egy kisebb, 11 építőelemből álló készlet ideális választás lehet abban az esetben, ha a gyermekünk szereti a tanyasi állatokat, ugyanis ebben a kisebb szettben kapunk egy malacot, egy cicát, egy vadkacsát, illetve egy báránykát is, emellett a csomag tartalmaz pajtát, és szénabálát is. A 2+ korosztály oda lesz ezekért a színes elemekből álló készletért, melyet a gyártó kifejezetten az apró kezekhez álmodta meg. A mellékelt útmutató pedig egy kedves történettel tudja elvarázsolni a legkisebbeket.

A Lego Duplo Farm készletek egyaránt ideálisak lehetnek születésnap, karácsony, vagy hétköznapi ajándéknak, a gyerekek pedig imádni fogják, ahogy kedvükre kombinálhatják a még nagyobb móka kedvéért a különböző farmjátékokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük