Főoldal » A legjobb Lego vonatkészletek

A legjobb Lego vonatkészletek

A legjobb Lego vonatok keresése közben érdemes több szempontot is figyelembe venni. Nem mindegy ugyanis, hogy egy Lego vonat milyen funkciókat képes betölteni, hogy mit is lehet vele csinálni és persze az sem, hogy milyen árban érhető el. Az is fontos, hogy milyen életkorban szeretnénk vele játszani, vannak olyan készletek, melyekkel már az egész kicsik is elboldogulnak, másokhoz pedig igazi gyakorlat és komplex gondolkodás szükséges. Gyakorlat teszi a mestert – tartja a mondás és igaz ez a legózásra is.

A legjobb Lego vonatok a kicsiknek

A legkisebbekre is gondolt a Lego, már kétéves kortól nagyszerű élményeket élhet át az a baba, aki kezébe veszi a Lego Duplo Tehervonatot (10875). 105 építőelemből áll ez a vonatkészlet, melynek része öt színes interaktív elem is, amiket a vasúti pályán kell elhelyezni. Klasszikus vonatozós élmények élhetők így át, hisz a tehervonat készlet tartalmaz kikötőt, hajót, kávézót, rakodóállomást két daruval, három Duplo figurát és egy állatfigurát is.

Színekkel és számokkal ismertet meg a Duplo számvonat (10954), amivel a tanulás is csupa móka és kacagás. A tolható vonat megismerteti a gyerekekkel a színeket és a számokat, a 23 darabos készlet már másfél éves kortól ajánlható. A szett tartalma egy mozgatható vonat 10 számkockával, két figura és sok más színes holmi.

A legjobb Lego vonat a nagyobbaknak

Csupa élményt kínál neked is a Lego City Expresszvonat (60337), ami 764 elemből áll és hétéves kor felett ajánlott. A vonat távirányítással vagy a Lego Powered Up applikációval is működtethető, és egy igen részletgazdag masina, állítható erejű fényszórókkal. Étkezőkocsival is fel van szerelve, ahol italokat és nassolnivalót is vásárolhatsz. Biciklivel és kerekesszékkel is megközelíthető, és a szett hat minifigurát és további kiegészítőket is tartalmaz. Születésnapra is kiváló ajándék a vonatokat és Legokat kedvelőknek.
Tizenkét éves kor felett ajánlott a Lego Exclusive – Téli ünnepi kisvasút szett (10254), ami összesen 734 elemből áll. Piros vonatkerekek, zöld mozdony és egy nagy füstkémény varázsol téged is karácsonyi hangulatba, ezt a hangulatot pedig csak fokozza a szeneskocsi, az ajándékok és játékok, valamint a fenyőfát szállító kocsi és egy piros fékezőkocsi.

Nyolcéves kor felettieknek ajánlja a Lego a Harry Potter Roxfort expresszt (75955), amivel te is a King’s Cross pályaudvaron, a 9 és ¾ vágány mellett találhatod magad. A történet egy meghatározó jelenetét tudod megeleveníteni ezzel a készlettel, a vasúti hidat az órával, és a mozgó téglafal bejáratot, valamint egy játékvonatot is kapsz, benne egy négyüléses kocsival. Öt minifigurát, egy dementort és Makeszt is megkapod a szetthez.

Hétéves kortól ajánlott a Lego City Tehervonat (60336), ami igazán kellemes kikapcsolódást és izgalmas élményeket kínál neked is. A készletben valósághű járműveket találsz, részletgazdag épületeket és szereplőket. A készlet segít, hogy a gyerekek jobban megismerjék a világot, olyan történeteken és helyzeteken át, melyek szórakoztatók és izgalmasak is egyben. A távirányítású vonat új élményeket kínál, a szettben van egy mozdony, egy teherkocsi két konténerrel, egy nyitott vasúti kocsi és egy kétszintes autószállító. Emellett 33 sínelemet is találunk, összesen 1153 alkatrészt.

Egy másik Lego City Tehervonat (60198) is elérhető a vasút iránt rajongóknak, ezt hat és tizenkét éves kor között ajánlja a Lego, és 1226 építőelemből áll. Egy 10 sebességfokozatú, Bluetooth távvezérléssel rendelkező gépesített motort is tartalmaz a készlet, hozzáférhető vezetőfülkét, és egy forgatható és hajlítható, kinyúló karral ellátott darus kocsit. Emellett a készletben találsz egy tehervagont két konténerrel és egy rönkszállító vagont is. És itt még nincs vége: 32 sín, vasúti kapcsoló, egy irányítóközpont, bankjegyek és aranyrudak és egy motoros szán is fokozza az élményt, csakúgy, mint a hat Lego minifigura.

907 építőelemből áll és hétéves kor felett ajánlott a Lego City vasútállomás (60335), ami egy kétemeletes állomás, vágányokkal, busszal, közúti és vasúti teherautóval, mobil vécével, átjáróval és a szett 6 minifigurát is tartalmaz. Egy igazán modern vasútállomás, ahol van jegypénztár, kávézó és irányítóterem is. Az átalakítható kosaras emelőgép pedig közúton és vasúton is tud közlekedni, a minifiguráknak pedig még egy mobilvécé is rendelkezésükre áll.

A Lego City Személyszállító vonat (60197) szett is hamar nagy kedvenccé válhat, a 677 elemből álló készletet hat éven felülieknek ajánlják. A személyszállító vonat szettben tíz sebességes, Bluetooth-on vezérelhető gépesített motort vár rád, nyitható ablakkal felszerelt vezetőfülke, két vagon eltávolítható tetővel, 16 kanyarodó és négy egyenes sín, valamint négy Lego minifigura.

A legjobb Lego vonat – kiegészítők

Ha egyszer már magával ragadott a Lego és a vonatok világa, nem meglepő, hogy a bővítésen töröd a fejed. Erre is kínál lehetőséget a Lego, a 60205-ös cikkszámon 20 darabos sínkészlettel is lehetőséged van erre. Ez a doboz 8 egyenes, 4 hajlított és 8 rugalmas sínt tartalmaz, és tökéletesen kiegészíti a már meglévő Lego City vonatos készleteket.

8 építőelemből áll a vasúti váltó szett (60238), ami négy hajlított sínből, egy jobbra és egy balra irányító vasúti váltóból áll és mint ahogy a sínkészlet, ez is kompatibilis a már meglévő Lego City vonatos készletekkel. A legjobb Lego vonat készleteket is ki tudod ezekkel a kiegészítőkkel bővíteni, a még jobb élményért.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük