Főoldal » Az utóbbi 20 év legjobb Harry Potter Lego készletei

Az utóbbi 20 év legjobb Harry Potter Lego készletei

A Harry Potter Lego készletek több mint húsz évvel ezelőtt jelentek meg, és azóta is folyamatosan bővül a kínálat. Egyre másra újabb és újabb figurák, helyszínek, ikonikus jelenetek elevenedhetnek meg lego kockákból, és bizony sokszor tanácstalan az ember, hogy az igen széles választékból melyeket érdemes mihamarabb beszerezni.

Harry Potter Lego – a legjobbak

A HollyOnFilm szubjektív összeállításnak huszadik helyén a Roxfort Varázslósakk (76392) készlet áll, ami 876 darabos és tíz éven felülieknek ajánlott. A készlettel a Harry Potter és a bölcsek köve egyik emlékezetes jelenetét építheted újra, a szett tartalma 32 megépíthető sakkfigura és 4 minifigura is: Harry Potter, Hermione Granger, Ron Weasley és egy aranyszínű Perselus Piton.

Ugyanígy különleges élményeket kínál a Roxfort kastélyudvar: Sirius megmentése (76401) készlet, ami 345 elemből áll és nyolc éves kor felett ajánlott. Ez is egy ikonikus jelenetet mutat be, amivel a Harry Potter és az azkabani fogoly klasszikus jeleneteit lehet újrajátszani, vagy akár saját mágikus történeteket alkotni.
Az elmúlt húsz év legjobbjai közé tartozik az ikonikus Roxfort kastély (4842), ami 1290 darabból áll és a 8-14 éves korosztálynak ajánlják. Ez az első lego kastély volt a Harry Potter történetében, könyvtárral, étkezővel és csupa különlegességgel, aminek azóta már megjelent az utódja is, egy részeltgazdagabb, monumentálisabb építmény képében.

A varázslótanoncok kalandjainak eljátszáshoz hozzátartozik Az Odú (4840), ami egy 569 darabos készlet és hat minifigurát is tartalmaz, a 7-14 éves kor közöttieknek ajánlják, ezt a terméket is az előzőhöz hasonlóan már nem lehet kapni. Aki viszont valahogy hozzájut, nagyszerű élményeket élhet át, különleges izgalmakat és kalandokat.

És ugyan mi lehetne kalandosabb, mint egy Kóbor Grimbuszon utazni (75957), így ez is bekerült a az elmúlt húsz év legjobbjai közé. A lila háromemeletes buszra fel tudnak szállni a minifigurák, a csuklós oldalpanel segítségével könnyedén hozzá lehet férni a belső térhez, a levehető tetővel pedig a felső szintet lehet felfedezni, a Kóbor Grimbusz 16 centiméter magas, 16 centiméter hosszú és 6 centiméter széles, a csomagban pedig három minifigura is található.

A Roxfort kastély ikonikus bejárata, a Roxforti óratorony (75948) is egy legendás lego készlet. A toronyórán az idő állítható, és egy igen részletgazdag torony, 922 elemből áll, a készlethez több minifigura is jár.

Hagrid mindig is sokak kedvence volt, különösen mióta a filmben őt alakító színész elhunyt, táplálnak a rajongók különlegesen mély érzelmeket az óriás iránt. A Hagrid kunyhója: Csikócsőr megmentése (75947) egy különleges élményt kínáló készlet, ami 496 elemből áll és nyolc éven felülieknek ajánlott.

Harry Potter Lego – húsz év legjobbjai

A húsz év legjobbjai között több, már kivezetett terméket is találhatunk, ilyen például a Roxfort expressz (4758) egy korai, 2004-es verziója. Vagy itt van a 2001-ben megjelent Tiltott folyosó (4706), a legendás háromfejű Bolyhoskával, ami szintén nagy kedvenc volt megjelenése idején.

A Szörnyek könyve (30628) is az elmúlt évek legnagyobb kedvencei közé tartozik, a 320 darabos készletet tíz éven felülieknek ajánlják. Egy könyv szemekkel és fogakkal, könyv létére elég félelmetes. Vagy itt van a Titkok kamrája (4730), ami szintén nagy kedvenc volt megjelenése idején, mint ahogy a legnépszerűbbek közé tartozik A Durmstrang hajó (4768) is, ami 568 darabból áll.

A rajongók odáig voltak az Abszol útért, mint ahogy a kezdetek kezdete, a Privet drive 4. (75968) is a nagy kedvencek közé tartozik. Nem véletlen, hisz ez a nyolc éven felülieknek ajánlott és 797 építőelemből álló készlet a történet elejére, a Dursley család házába vezeti vissza a varázslótanoncokokat. A felejthetetlen szereplők, a repülő autó és a sok-sok részletgazdag szoba mind klassz élményt kínál a használónak. A szett része persze Harry, Ron Weasley, és a Dursley család, de ott találjuk Dobbyt, a házimanót is.

Kalandok a Lego Harry Potter készletekkel

Igazán különleges pillanatokat kínál a Támadás az Odú ellen (75980) készlet, ami 1047 elemből áll és a kilenc éves korosztályon felülieknek ajánlja a Lego. Nyolc minifigura, rengeteg elem, funkció és kiegészítő van a szettben.

A kalandoknak azonban itt még nincs vége, sőt, csak most kezdődik, amikor Harry Potter felszáll a Roxfort Expresszre (75955), ez a 801 építőelemből álló vonat 8 éven felülieknek ajánlott.

A két évtized nagyszerű készletei közé tartozik a Roxfort Százfűlé-főzet szett is (76386), ami hétéves kor felett ajánlott és 217 elemből áll, és a Harry Potter és a Titkok Kamrája legendás jeleneteit eleveníti fel, az arany színű Harry Potter figura pedig a Lego Harry Potter 20 éve előtt tiszteleg.

Persze ez az egész mit sem ér egy hatalmas kastély nélkül, a Roxfort kastély (71043) igazán lenyűgöző a maga 6020 elemével, egy igazi rajongó polcáról nem hiányozhat.

Mint ahogy az Abszol út sem (75978), ami 5544 építőelemből áll és tizenhat éven felülieknek ajánlott. Ez az eddigi legrészletesebb Abszol út készlet, igazán izgalmas pillanatokat és belső tereket kínál. Négy különböző módon építhető fel, akár úgy is, hogy egy valódi kis utcát építünk. Ráadásul ez a Lego Harry Potter készlet kompatibilis a Lego Moduláris épületek sorozattal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük