Főoldal » Ez a 10 legdrágább LEGO készlet a Vatera.hu oldalán!

Ez a 10 legdrágább LEGO készlet a Vatera.hu oldalán!

A LEGO játék, gyűjtőszenvedély, a játszva tanulás eszköze, de akár befektetési formaként is ismert. Az építőjáték történetének kezdete egészen 1932-ig nyúlik vissza, amikor egy dán asztalos mester, Ole Kirk Christiansen megalapította vállalkozását. Eleinte fából készítette az elemeket, ám annak költségessége miatt váltott műanyagra. Bár eleinte kétkedve fogadták a vásárlók, de nem kellett sok idő hozzá, hogy rendkívüli népszerűségre tegyenek szert az egymásba illeszthető építőkockák.

Duplótól a gyűjtői példányokig

Míg évtizedekkel korábban ritkaságszámba ment, ha több készlet is helyet kapott a gyerekszobában, mára viszont hatalmas népszerűségnek örvendenek a korosztályonként, témánként csoportosítható játékok. A könnyen összepattinthatóO elemek szigorú minőségbiztosítási folyamaton mennek keresztül, így mind az időtállóság tekintetében, mind a gyerekjátékok biztonságára vonatkozóan megállják a helyüket. A legkisebbek a LEGO DUPLO készletekkel ismerkedhetnek meg a játékos tanulás lehetőségével, de a felnőtt LEGO-rajongókra is gondol a cég. A gyűjtőknek, az akár limitált példányszámban kiadott készletek az irodák és nappalik előkelő elemei lehetnek.

A LEGO mint befektetés?

A LEGO építőjátékokra ma már akár befektetés gyanánt is gondolni szoktak. Nem véletlen, hiszen egy, a kereskedelmi forgalomban már nem kapható készlet különös értékkel bírhat a játék szerelmeseinek. Az évekkel ezelőtt még viszonylag olcsón beszerzett szettek idővel felértékelődnek. Különösen igaz ez a bontatlan példányokra. A vásárlókat ugyanakkor nemcsak a különlegesség vonzza, hanem- valljuk be, a korrekt árak is. A gyereknek keresett LEGO készletek a Vaterán is elérhetők, és akár kedvezőbb áron beszerezhetők, mint akkor, ha a játékboltok kínálatában nézelődnénk. A másodkézből történő beszerzés tehát mindenképpen megfontolandó. Nézzük, jelenleg melyek a legdrágább LEGO szettek a Vatera oldalán. Cikkünket az aktuális információk tükrében írjuk, így könnyen lehet, hogy idővel alakul a sorrend, gazdára lelnek készletek, vagy újakat hirdetnek meg.

  1. Lego Star Wars 75243-75258-75259-75261-75262-40333-40362-30384-30461-30624

A Star Wars rajongók számára igazi csemege lehet a jelenleg legdrágábban kínált készlet a Vaterán. A LEGO Star Wars 20. évfordulós sorozatának 10 eleme egyben eladó, méghozzá bontatlan, eredeti csomagolásban. A különlegességek 250 ezer forintos fix áron elvihetők, csomagban. Visszaszámolva a darabárat már nem is olyan drágák ezek a készletek. Gyermeknek, lélekben gyermekeknek és a Star Wars filmek hűséges rajongóinak egyaránt remek választás lehet az ajánlat.

  1. LEGO Friends – Heartlake City Játszótér (41325)
LEGO Friends – Heartlake City Játszótér (41325)

Közel 80 ezer forintos fix áron kínálják a LEGO Friends kollekció 41325 modelljét, a Heartlake City Játszóteret. A bontatlan csomagolásban levő készlet gyűjtői darab, igazi ritkaságnak számít a LEGO Friends kedvelői számára. Mia és Sienna Pippa kutyus társaságában remek szórakozást kínál a gyermekeknek.

  1. LEGO IDEAS 21338 Alpesi ház

Szintén bontatlan csomagolásban szerezhető meg az Alpesi ház (21338). Az elsősorban gyűjtőknek javasolt példány 2082 építőelemből áll, és 4 minifigura is társul hozzá. A részletgazdag kidolgozás olyan különleges elemekkel társul, mint a gitár, a kenu, a színes fákból összeállítható sziget, vagy például a 11 állatfigura. Ez utóbbiak között békák, madarak, bájos vidra, molylepkék, pillangók, pók és mókus is megtalálhatók.

A kiegészítőkkel teli házikó teteje levehető, így könnyedén hozzá lehet férni a belső terekhez és azok részleteihez. A kiállítható dekoráció 24 cm magas, 21 cm széles és 22 cm mély.

  1. Gyűjthető minifigurák (71037) kartonosan

A LEGO minifigurák 24. sorozata 12 db, 5 éves kor felettieknek javasolt készletként várja új tulajdonosát. A 2023 januárjában megjelenő karakterek ideális választásnak bizonyulnak a figurák gyűjtéséhez. A kartonosan kínált játékok, vagy akár dekorációs elemként is használható karakterek egész kartonját szerezhetik be a rajongók, vagy az értékesíteni kívánók. Az 54 880 forintos fix áron megvásárolható kartonnyi minifigura 36 készletet tartalmaz, bontatlan, teljesen új állapotban.

Minden készlet a következőket tartalmazza: T-Rex jelmezes rajongó, Rokokó arisztokrata, Robotharcos, Potter, Újságosfiú, Ork, Futballbíró, Solymász, Természetvédő, Sárgarépa jelmezes fiú, Brown űrhajós és űrbaba, valamint Hintalovas.

  1. LEGO Creator Hétvégi kiruccanás (31052)

A Vatera kínálatában közel 50 ezer forintos fix árért szerezhető be a LEGO Creator Hétvégi kiruccanás készlet. A lakókocsit és a hozzá tartozó izgalmas kiegészítőket, járművet, minifigurákat egyaránt tartalmazó készlet gyűjtőknek vagy akár gyermekeknek is remek választásnak bizonyul.

  1. LEGO Star Wars The Justifier (75323)

Közel 45 ezer forintos fix áron keresi új tulajdonosát a LEGO Star Wars The Justifier készlete. A 1022 elemből álló szettben felhajtható hátsó modorral, futóművel, speciális börtöncellával, valamint 5 minifigurával rendelkezik. A fejvadász, Cad Bane csillaghajójának, a Justifiernek LEGO építőelemekből történő megvalósítása a Star Wars: The Bad Batch történeteit eleveníti meg. A minifigurák között Cad Bane-t, Omegát, Fennec Shandet és Huntert találhatjuk meg.

  1. 5,3 kg LEGO csomag ömlesztve

Aki kreatív és megfizethető áron szeretné a gyerkőc gyűjteményét gazdagítani, annak nem érdemes kihagyni az ömlesztve beszerezhető LEGO csomagot. Azt mondják, kreativitással és a megfelelő számú, formájú építőelemekkel szinte bármit meg lehet építeni legóból. Itt a remek alkalom, hogy ezt korosztálytól függetlenül kipróbáljuk. A jó állapotúnak hirdetett csomag kellemes meglepetéseket szerezhet a gyűjtőknek, építőjátékokat kedvelőknek és persze a gyerkőcöknek egyaránt.

  1. LEGO NINJAGO Kai (71723)

A LEGO Ninjago Kai készlet a rajongók nagy kedvence lehet. Fix áron közel 29 ezer forintért azonnal megvásárolható a bontatlan, eredeti csomagolásban levő szett. A Ninjago készletek nagy népszerűségnek örvendenek mind a hozzájuk kapcsolódó mesék, a történet néha szövevényes szálai, mind az akciókat kínáló építőkészletek jelentette izgalmak apropóján.

  1. LEGO STAR WARS, DARTH VADER SW0004A

A különleges minifigurák gyűjteménye évről-évre gyarapodik. A LEGO Darth Vader minifigurája szürke fejjel rendelkezik, igazi különlegességnek számít. A 14 ezer forintos fix áron megvásárolható figura a Star Wars kedvelőinek szívét garantáltan megdobogtatja. A jó állapotúnak hirdetett figurával egy nagyobb gyűjteményt gazdagíthat a vásárló, vagy az aukció nyertese.

  1. Lego CREATOR Madárház (31143)

A hirdető kifejezetten gyűjtőknek ajánlja a Madárházat. A 10480 forintos fix áron azonnal vihető készlet gyári, bontatlan állapotban van. A 476 legóelemből álló szett mellé egy kaptár méhecskékel, és egy süni-mókus találkozás is társul. A Crator3in1 szériában kijött készlet rajongóknak, gyermekeknek, gyűjtőknek egyaránt kitűnő döntés.

LEGO vásárlás a Vaterán – Megéri?

A világháló egyik hatalmas előnye, hogy elég néhányat kattintanod az árak összehasonlításához. Eközben arra is fény derülhet, hogy bizonyos készleteket már kivontak a forgalomból és lehetetlenség hozzájuk jutni kereskedelmi forgalomban. Az ilyen szettek rendszerint egyre növekvő áron beszerezhetők, hiszen egyfajta különlegességnek számítanak, amikre a gyűjtők előszeretettel csapnak le.

El is érkeztünk a cikkünk elején már említett befektetési célú LEGO vásárláshoz. Nem ritka, hogy az apróhirdetési oldalakon belefuthatunk igencsak magas áron kínált, ám kétségkívül ritkaságszámba menő készletekkel. A LEGO folyamatosan bővíti kínálatát, ám ezzel egyidejűleg a korábbi kiadások sorra kerülnek ki a forgalomból. Gyűjtőként ezek a szettek évek, évtizedek múltán akár sokszoros árat is megérnek.

Mi a helyzet, ha gyermeknek vásárolnál?

A LEGO építőkészletek kapcsán leginkább a gyerekjátékok jutnak eszünkbe. A webshopokban és játékboltokban nézelődve meglepetten tapasztalhatjuk, hogy a LEGO bizony nem a legolcsóbb márka. Sőt! Néha egészan kicsi készletekért is komoly összegeket kell kifizetni. Ennek hátterében az időtálló minőség, a márka által képviselt színvonal, és persze az aktualitás állnak. A jelenleg népszerű mesék, filmek főhőseit, az ott történő eseményeket idéző készletek mindig is a gyermekek kívánságlistájának élén szerepeltek. A LEGO gyűjteményt gazdagítva azonban a használt piacon is megéri körülnézni. A tapasztalatok azt mutatják, hogy akár komoly készleteket, ömlesztett LEGO játékokat is beszerezhetünk elérhető áron.

Miben rejlik a LEGO népszerűsége?

A kérdésre részben már megadtuk a választ a korábbiakban. A korosztálynak és érdeklődési körnek megfelelően megválasztott készletek a játszva tanulás élményét kínálják a legkisebbeknek, a szerepjátékok izgalmát a nagyobbaknak, a gyűjtögetés és az építés csodáját a felnőtteknek. Nem véletlen, hogy a nagyra nőtt „gyerekek” is szívesen sertepertélnek a gyerekszoba központi játékainak környékén. A LEGO felidézi a saját gyermekkort, kreativitásra ösztönöz, és akár sok év múltán is a jól ismert és megszokott minőséget nyújtják az építőelemek.

Az aktualitások jegyében érdemes a Friends, az örök kedvenc Star Wars, vagy a Ninjago világában körülnézni. Disney, Batman, Harry Potter, Minecraft, Super Mario, a Marvel-univerzum – sokáig sorolhatnánk azokat a témákat, amelyeket a LEGO újra és újra körüljár, prémium kategóriás készletekkel megjelenve a piacon. A másodkézből történő vásárlás egyfajta költséghatékony opciót kínál, de a készlet jellegétől függően akár a gyűjtőszenvedélyhez található kuriózumokkal is találkozhatsz a Vatera oldalán.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük