Főoldal » Ezek a legdrágább LEGO készletek Jofogas.hu apróhirdetési oldalon!

Ezek a legdrágább LEGO készletek Jofogas.hu apróhirdetési oldalon!

A LEGO márkanév korosztálytól függetlenül ismerősen cseng mindenkinek. Sokan saját gyermekkorukban is megtapasztalták az építőkockák kínálta lehetőségeket, mások gyermeküknek vásárolnak alkalmanként menő készleteket.

A LEGO DUPLO a legkisebbeket célozza, méretben ezek a hagyományos építőelemek kétszeresét képviselik. Az ok nyilvánvaló, a biztonságra való törekvés, valamint a finommotoros készségek javítása. Az évek múlásával egyre bonyolultabb, több építőlemből álló készletek kaphatnak helyet a gyermekszobákban, de a gyártó a felnőtt rajongókra is gondol. Az akár limitált kiadásban elérhető gyűjtői készletek magasabb árkategóriát képviselnek, de ezért cserébe az iroda vagy a nappali előkelő építménye születhet.

Nemcsak a végeredmény fontos, hanem maga az építési folyamat is. A gyermekek számára a játszva tanulás, a sikerélmény, majd a kreatív elfoglaltság szól a legók mellett, a felnőttek pedig inkább a kihívás és a szenvedélyük tárgyát képező témakör kapcsán döntenek a gyűjtői példányok mellett.

Kevesen tudják, pedig ma már hazánkban is elterjedt a LEGO befektetési formaként. A már kereskedelmi forgalomban nem kapható készletek a rajongóknak sokat érnek, így folyamatos kereslet mutatkozik irántuk. Különösen magas árat lehet elkérni a bontatlan dobozért, ami kiemelt értéket képvisel a LEGO modelleket gyűjtők, a játékot felnőttként is szenvedélyesen szeretők számára.

Hol érdemes vásárolni?

Legyen szó a gyerkőcnek keresett, használt LEGO készletekről, vagy akár a gyűjtői példányokról, az apróhirdetési oldalak kitűnő választásnak bizonyulnak. Pláne így van ez azért, mert sok esetben már csak másodkézből lehet hozzájutni a kiszemelt modellekhez. Cikkünkben most a Jofogas.hu legdrágább készleteit vesszük górcső alá. Készülj fel, az igazán menő példányokért mélyen a zsebedbe kell nyúlni!

3 milliós készlet a csúcstartó!

Kezdjük azonnal azzal a csomaggal, amit meglepőnek tűnhet a laikusoknak az árkategóriát illetően. Aki azonban kicsit is otthonosan mozog a LEGO gyűjtői modellek világában, és ismeri a témát annak befektetési oldaláról, valószínűleg nem fog meglepődni azon, hogy a jelenleg legdrágábban kínált szett közel 3 millió forintért van meghirdetve. Ebben azonban 17 db, bontatlan készlet található meg, nem is akármilyen készletekkel.

A Harry Potter rajongói számára igazi különlegességnek számít a Roxfort Expressz (76405) limitált kiadású modell. A készlet jelenleg 200 ezer forint környéki áron mozog. Hasonlóan prémium kategóriás darab az AT-AT (75313), ami már csak a maga 62 cm magas, 69 cm hosszú és 24 cm széles méreteivel is figyelmet érdemel. A Star Wars ritkaság mellett a világ híres építményeit, járműveit felsorakoztató kollekció tagja, a Titanic (10294) szintén helyet kap a gyűjteményben. A 9090 építőelemből álló, kifejezetten felnőtteknek ajánlott modell részletgazdag külső és belső kialakítással, valamint 135 cm hosszú, 44 cm magas és 16 cm széles méretekkel rendelkezik. A jelenleg bolti áron 285 ezer forint környékén elérhető modell is részét képezi az exkluzív, bontatlan készletnek. Már csak az árkategóriánál fogva is elmondható, hogy nagy valószínűséggel egy gyűjtői példányok iránt rajongó személynél landolnak majd a meghirdetett készletek.

LEGO Technic Bell Boeing V-22 Osprey (42113)

Lego Technic – Bell Boeing V-22 Osprey (42113)

A részletgazdag kidolgozással rendelkező repülőgépes játékkészletből egészen pontosan 3 db-ot is kínál az eladó, méghozzá 1 400 000 forintos áron. A bontatlan készletek barna LEGO kartonban találhatók, éppen ezért egyben szeretne az eladó túladni a készleteken. A LEGO Technik építőkészletek az új kihívásokat keresők számára ideálisnak bizonyulnak. A gyermekek és a gyűjtők egyaránt rajonganak az ilyen, ténylegesen életre kelő modellek iránt. A repülőgép valósághű, motorizált változata kvintesszenciája annak, amiért oly sokan szeretik a LEGO nyújtotta prémium kategóriát.

LEGO Star Wars Star Destroyer (10030)

Lego Star Wars – Star Destroyer (10030)

A LEGO Star Wars UCS Imperial Star Destroyer gyűjtői darab, kifutott termék, ami 2006-ban látott napvilágot. A klasszikus Star Wars LEGO készletek rajongóinak kifejezetten ajánlott a Jofogas.hu-n hirdetett készlet. A bontatlan szett 800 ezer forintos áron került meghirdetésre. A 3096 elemből álló építőjáték elsősorban a Star Wars-univerzum felnőtt rajongóit célozza.

LEGO Green Grocer (10185)

Lego Green Grocer (10185)

760 ezer forintért juthatnak hozzá az érdeklődők a 10185-ös számú modellhez. Az eladó bontatlan állapotban kínálja a 2328 alkatészből és 4 minifigurából álló készletet. Felhívja a figyelmet arra, hogy a doboz hátsó részén sérülések találhatók, valamint deformálódott, de a készlet teljes, hibátlan. A minimálisan alkuképesnek hirdetett modell gyűjtőknek és a téma rajongóinak remek befektetés lehet.

Halálcsillag (75159)

Alapvetően a legdrágább LEGO készletek listáján is szerepel a Star Wars Halálcsillag (75159). Ezúttal 380 ezer forintos áron lehet új, bontatlan csomagolásban hozzájutni. A 4016 építőelemből álló készlet számos minifigurát, valamint a Halálcsillag részletgazdag külső és belső kialakítású modelljét tartalmazza. Bár a gyerkőcöknek is önfeledt kikapcsolódást biztosít, de ára és ritkasága miatt leginkább a felnőtt gyűjtők érdeklődnek iránta. Egyébként ugyanezt a készletet, szintén bontatlan csomagolásban kínálják 360 ezer forintos áron is.

Lego Star Wars Death Star (75159)

S hogy ne csak a Star Wars építményekről essen szó, nézzük most a minifigurák képviselte világot. 337 ezer forintért az I.-II. széria figurái egyben eladók. Az eladó felhívja a figyelmet arra, hogy a dobozok változó állapotban vannak, és már alapvetően használtan vásárolta a készletek egy részét. A 75110 figura közül csak 2 törött, a többi jó állapotú. A gyűjtőknek még így is rendkívül jó vásárnak bizonyulnak a figurák. Ez az ajánlat is arra hívja fel a figyelmet, hogy a teljes szettek akár használtan is kifejezetten sokat érhetnek, érdemes tehát a LEGO játékokra egyfajta befektetési formaként is gondolni.

LEGO Szellemirtók Tűzoltó Kapitányság (75827)

Lego Ghostbusters Tűzoltó Kapitányság (75827)

Szintén bontatlan dobozban juthatnak hozzá a gyűjtők a Szellemirtók filmet idéző LEGO készlethez. A kereskedelmi forgalomban már nem kapható, kifutott modell közel 300 ezer forintért meghirdetett. A kinyitható, részletgazdag belső kialakítással rendelkező Szellemirtók Tűzoltó Kapitánysághoz természetesen minifigurák is társulnak. A film rajongói számára garantáltan kuriózumnak számít a készlet.

LEGO Star Wars – UCS Millennium Falcon (75192)

Lego Star Wars Millenium Falcon (75192)

7541 elemszám társul az igazi klasszikus LEGO készlethez. Han Solo koréliai űrhajója lézerágyúkkal, 7 kitámasztó lábbal, leengedhető rámpával és a pilótafülkébe ültethető 4 minifigurával remek választás az igazi rajongóknak. A külső panelek leemelésével a belső terek is láthatóvá válnak. A közel 260 ezres áron hirdetett, sérülésmentes, új készlet méretes modell, amihez a személyes átvételt javasolja az eladó. A világszinten is az egyik legnépszerűbbként számon tartott készlet tuti befutó a Star Wars-univerzum szerelmesei számára.

Használtan újat?

A felsoroltak is tökéletes mintapéldáját jelentik annak, hogy megéri az apróhirdetési oldalakon nézelődni. Számos bontatlan csomagolásban elérhető LEGO készlet közül válogathatnak az érdeklődők, akár már a kereskedelmi forgalomból kivont példányokat előnyben részesítve. A nagy LEGO-bizniszben rejlő lehetőségek tökéletesen megmutatkoznak, ha ár szerint csökkenő sorrendben tekinted meg a hirdetéseket. Nem ritka, hogy akár milliós nagyságrendben kínálják a különleges, gyűjtői példányokat. A dolog nem egyfajta magyar sajátosság, hiszen világszerte megkérik az árukat a régebb, kifogástalan állapotban levő, vagy akár egyenesen bontatlan csomagolású készleteknek.

A Star Wars örök befutó, és a klasszikusnak számító járművek szinte biztosan helyet kapnak a toplistás helyeken. Érdemes egyébként akkor is körülnézni az apróhirdetési oldalon, ha a gyerkőcnek keresel korosztályának és érdeklődési körének megfelelő készletet. A LEGO időtálló minőségének köszönhetően akár a már használt játékelemek is kiváló állapotban lehetnek, és egy tisztító átmosást követően kezdődhet is a nagy építkezés. A gyűjtők természetesen a bontatlan csomagolásnak örülnek, és ezért hajlandóak mélyen a zsebükbe nyúlni. A világ népszerű épületei, a LEGO Technik különleges modelljei éppen úgy nagy népszerűségnek örvendenek, mint a már említett Star Wars és a Harry Potter készletek, figurák.

Hasonlítsuk össze az árakat!

Nem ritka, hogy egy készletet két különböző áron is megtalálhatsz az apróhirdetések között. Ilyenkor célszerű megnézni, hogy mi a különbség. Ha mindössze néhány ezer forintról van szó, de az egyik esetben bontatlan, a másiknál már bontott csomag szerepel a kínálatban, akkor a bontatlan jobban megérheti, főleg akkor, ha gyűjtői példányról van szó. A tapasztalatok egyébként azt mutatják, hogy a forgalomból már kivont készletek iránt meglepően nagy az érdeklődés, akár befektetési céllal is. Hazánkban mind többen felismerik, hogy a népszerű témák és készletek jó befektetésnek bizonyulnak, és néhány év alatt többszörösre növekedhet értékük.

A Jofogas.hu méltán tartozik a legnépszerűbb apróhirdetési portálok közé. A tapasztalatok azt mutatják, hogy legyen szó bármilyen termékcsoportról, a másodkézből történő beszerzés minden korábbinál nagyobb népszerűségnek örvend. Az akár több százezres összeget kóstáló LEGO készletek esetében az eladók rendszerint előnyben részesítik a személyes átadást-átvételt, néha éppen a szettek méretéből és értékéből adódóan.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük