Főoldal » Hogyan építhetsz Lego várost vékony pénztárcával!

Hogyan építhetsz Lego várost vékony pénztárcával!

A legózás az a hobbi és játék, amire aztán valóban végtelen mennyiségű pénzt el lehet költeni, de mi a helyzet, ha kis költségvetés áll rendelkezésedre és mégis szeretnéd elkezdeni saját Lego városod építését? Nem kell kétségbe esned, számos apró trükköt bevethetsz, hogy olcsón legyen saját Lego városod.

Sokak álma a saját Lego város

Több száz terméket találhatunk, ha saját Lego városunkat szeretnénk bővíteni, felépíteni. Azonban sokan nem engedhetik meg maguknak, hogy valamennyit megvásárolják, de a saját Lego város már egész kis összegből elkezdhető és aztán szépen lassan lehet bővíteni a várost, mint ahogy egy város is tud fejlődni, bővülni, így ezt a saját városunkkal is megtudjuk tenni. De hogy mik az alapok és hogy lehet mindezt költséghatékonyan megoldani?

Saját Lego város olcsón, tippek az építkezéshez

Az első tipp, hogy kezdd te is kicsiben. Nem lehet mindent elsőre és egyszerre megvásárolni, de ha nincs is sok mindened, attól még elkezdheted az építkezést. Azért is jobb, ha így teszel, mert így egy-egy új elem, építmény, jármű beszerzése sokkal nagyobb örömet fog okozni, mintha egyszerre megkapnál vagy megvennél mindent. Úgyhogy ne keseredj el, ha a közösségi média felületeken csodaszép, hatalmas vársokat látsz, ők is elkezdték valahol. A kezdéshez pedig nem kell más, mint egy épület és egy út. És persze az akarat, hogy saját Lego várost szeretnél. Kezdd tehát te is kicsiben és egy idő után már csak azt veszed észre, hogy a városod egyre fejlődik és már eléri azt, amiről az elején még csak álmodni sem mertél.

A második tipp, hogy használd azokat az építőelemeket, melyek rendelkezésedre állnak. Ha még csak most kezded a saját Lego városod megépítését, nem árt, ha rendelkezel egy költségvetéssel, tehát szépen írd össze, hogy mit szeretnél most és a későbbiekben megvásárolni. És ugyan mi lehet a költségvetésben a legjobb? A nulla forintos tétel – ez pedig nem csak álom. Elég az hozzá, hogy azokat a dolgokat használod, melyek már megvannak. Hisz pont ez a legóban az egyik legnagyszerűbb dolog, hogy az apró darabok végtelen formában testre szabhatók, variálhatók. A már összeszerelt készleteket újraalkothatod, mivel ezek kompatibilisek egymással, a határok végtelenek, éld hát te is ki kreativitásod bátran.

A Lego város készletek sokfélesége

A modern, újabb Lego város készletek ellen sokszor felmerül a panasz, hogy az elmúlt néhány évben ezek a készletek kisebbek és drágábbak lettek, azonban ha más készletekből pótlod ezek hiányosságait, azzal nagyon sokat tehetsz a saját városod városképéért. Ez azt jelenti, hogy a hiányzó darabokat az egyéb készletekből is pótolhatod, vagy az új szettek építésénél is végezhetsz módosításokat, így lesz az eredmény is a saját alkotásod, egy kicsit más, mint ami a leírásokban szerepel. Például az autófelhajtónál a járda és a felhajtó közé miért ne telepíthetnél egy kiskertet, vagy egy extra falat. A legokészletek önálló egységekből állnak, és annak tényleg csak a fantázia szab határt, hogy ezekből a darabokból milyen egységes várost állítasz össze.

Légy kreatív az építőelemek vásárlásakor is. Ha belegondolsz abba, hogy mennyi pénzt is költesz legóra, és amikor összeszerelsz, felépítesz egy egész várost, akkor a legótéglák fele nem is látszódik, akkor adódik a megoldás: légy kreatív tehát azzal kapcsolatban, hogy hogy szerzed be az elemeket és hogy használt építőelemeket vásárolsz újak helyett. Ezzel rengeteget lehet spórolni, ráadásul ha sérült vagy kopott alkatrészeket veszel, vagy csak egyszerűen látszik rajtuk a használat, ez a legtöbb esetben nem fog számítani, mert szemmel nem látható helyre teheted ezeket.

Ha csak a szebb téglákat rakod a látható részekre, akkor máris sokat tettél azért, hogy ugyanolyan szép, viszont olcsóbb legóvárosod legyen. Nem árt szétnézni a baráti körben sem, vagy családban, hogy kinek mit rejtenek a hatalmas legós dobozai. A cserére is alkalmad nyílhat így, nem beszélve arról, hogy mókának sem utolsó ezekben a nagy dobozokban kincsekre lelni.

Végezetül pedig érdemes lehet más, alternatív márkák használatát is megfontolni, bár ettől sokan ódzkodnak, de ha olcsón szeretnéd saját Lego városodat felépíteni, akkor bizony ettől sem kell feltétlenül elzárkózni.

Azonban akkor is nagyon jól járhatsz, ha nyitott szemmel jársz és figyeled az akciókat, leárazásokat. Ezeken az akciókon is rengeteget lehet spórolni, és akár egy elv is lehet, hogy a városod mindig azzal a dologgal bővíted, amihez éppen olcsóbban hozzá tudsz jutni. A Lego város végtelen lehetőségeket kínál szinte minden korosztálynak.

Nem véletlen, hogy ennyi rajongója van, és ha már a rajongásnál tartunk, ha belépsz egy-egy rajongói csoportba, az is igen nagy hasznodra lehet hosszú távon. Hisz sok esetben akár itt is rátalálhatsz egy olyan építőelemre vagy teljes készletre, amire már régóta vágysz. Vagy épp fel tudsz ajánlani egy olyat, ami neked már nem kell, másnak viszont nagyon jól jön. A Lego város építésénél tehát a cserélgetés is egy igen jó megoldás.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük