Főoldal » LEGO akció – beszerzési tippek, kedvező ajánlatok, különlegességek

LEGO akció – beszerzési tippek, kedvező ajánlatok, különlegességek

A LEGO akció mindig remek kereteket teremt ahhoz, hogy sikerüljön beszerezni az új kedvencet. A vásárlási szokásokat természetesen az aktuális gazdasági környezet, az elérhető modellek és persze az is meghatározza, hogy kinek szeretnénk beszerezni a kiszemelt készletet. A gyűjtői példányok egészen elképesztő látványt kínálnak, de természetesen a gyermekek számára alkalmas játékfunkciókkal teli, kifejezetten korosztályuknak megfelelő szettek is szép számmal megtalálhatók a LEGO hatalmas kínálatában.

A LEGO, mint befektetési forma

A cég világszerte jelen van kreatív építőjátékaival, és a folyamatosan bővülő választékban mindenki rátalálhat a korosztályának, érdeklődési körének megfelelőre. Az igazi rajongók a régi, kereskedelmi forgalomban már nem kapható példányokat is előszeretettel keresik, és akár az eredeti bolti árnál jelentősen magasabb összeget is hajlandók értük kifizetni. Ebben rejlik a LEGO befektetési jellege. Igen. Ez ma már nem újdonság, hogy a készletekre egyfajta befektetési formaként is sokan gondolnak. Az alapos minőségellenőrzési folyamaton áteső építőelemek időtálló minőséget képviselnek, és akár a már használt, de minden részletét tartalmazó készletek iránt is nagy érdeklődés mutatkozik. Persze az igazi befutók a még bontatlan gyűjtői példányok, hiszen ezek megadják azt az élményt, mintha újonnan juthatnál hozzá az egyébként már nem kapható modellekhez.

LEGO akció személyesen és online

Még mindig sokan rajonganak a LEGO üzletek személyes felkereséséért. A polcokon egymás mellé pakolt, számos kreatív lehetőséget magukban rejtő készletek látványa már önmagában elvarázsolja az érdeklőket. Mások inkább élnek az online vásárlás kényelmével, hiszen így könnyen összehasonlíthatják a webshopok árait, a kínálat elemeit, vagy éppen górcső alá vehetik a témák szerinti csoportokba gyűjtött készleteket. A legkönnyebben ugyanis ilyen módon választhatod ki, hogy milyen téma érdekel. A gyűjtői és a kifejezetten játék célokat szolgáló készletek egyaránt megtalálhatók a népszerű LEGO webáruházak ajánlatai között, de a részletes leírásokról sem kell lemondani.

Ha szemfüles vagy, akkor LEGO akció keretein belül bármely témakör kedvenceire rábukkanhatsz. A filmek és mesék világa mindig is hatalmas érdeklődésre tartott számot. A Ninjago, a Minions, a Harry Potter, vagy éppen a Disney meséket idéző készletek főként a gyerkőcök kedvenc játékszettjeinek számítanak. A Marvel figurák és a köréjük épülő világ az Avatarhoz hasonlóan sokakat vonzanak. A LEGO Technic készletek élethű járművek építési élményét kínálják azoknak, akik szívesen bíbelődnek a működő sebességváltók, kerekek és tengelyek megalkotásával. A legkisebbek a Duplo készletekkel nemcsak korosztályukhoz passzoló játékokat kaphatnak, hanem a világ felfedezésének izgalmát és minden szépségét is. A nagyobb méretű elemeknek köszönhetően fejlődik a finommotoros készség, és a játék is biztonságossá tehető.

Építészet és LEGO Ideas a kreativitás jegyében

Természetesen vannak olyan örökérvényű kedvencek, amelyek soha nem mennek ki a divatból. Saját gyermekkorodból is jól ismerheted a Super Mario játékokat, amik egykor a non plus ultrának számítottak. Ahogyan akkor meghódították a szíveket, úgy ma is reneszánszát éli, és akár LEGO akció keretein belül is hozzájuthatsz az egykori főhősökhöz, vagy éppen a rájuk leselkedő veszélyeket tartogató környezethez. Kicsik és nagyok egyaránt rajonganak a Star Wars birodalmáért, s ebben a gyűjtői példányok szerelmesei is rátalálhatnak a nappali vagy az iroda központi elemeire. Hasonló a helyzet a Creator Expert témakörébe tartozó készletekkel. Ikonikus épületek, építmények elevenedhetnek meg előtted a Titanictól (10294) a Colosseumon át (10276) egészen A NASA Discovery űrsiklójáig (10283).

Az építészet szerelmesei a LEGO Architecture-készletek személyében találják meg leginkább számításukat. Egyiptom varázslatos világa tárulhat eléd A gízai nagy piramissal (21058), de a Taj Mahal (21056), London, Párizs és New York tájképe is magával ragadhat LEGO elemekből összeállítva.

LEGO akció? Akár a LEGO Ideas készletek is beszerezhetők kedvező áron! A rajongók alkotásai által ihletett modellek között olyan látványos típusok kapnak helyet, mint a különleges, Motorizált világítótorony (21335), vagy a LEGO alapító atyja által használt írógép valósághű modellje. A nagy népszerűségnek örvendő Földgömb (21332) és a Vincent van Gogh – Csillagos éj című művének LEGO másolata (21333) kifejezetten a gyűjtőket célozzák meg. Micimackó és a Disney mesék szerelmesei a kedves mackó házát is otthonuk részének tudhatják, méghozzá kedves minifigurákkal társítva.

Fedezd fel a LEGO akció lehetőségeit!

A cél természetesen minden vásárlásnál az, hogy a kedvező árak és a keresett modellek valahol egymásra találjanak. Ez nem lehetetlen, főleg akkor nem, ha az online rendelés mellett teszed le a voksod. A LEGO készletek forgalmazásával foglalkozó webáruházak akár hírlevélben is rendszeresen tájékoztatnak arról, hogy milyen kedvezményes lehetőségek várnak LEGO akció keretein belül. Ugyanakkor érdemes tudnod, hogy az árak rendszerint hasonló színvonalon mozognak. Aligha várhatod el, hogy egy több százezres modellhez jelentősen olcsóbban juthass hozzá. A tapasztalatok azt mutatják, hogy ilyenkor néhány ezer forintos árkülönbség is számíthat. Nem ritka, hogy más modellek árából kedvezményt kapsz egy-egy készlet beszerzésekor.

LEGO szettek ömlesztve?

A másodkézből történő beszerzés is lehet megfizethető. Bár így nem feltétlenül teljes készletet kapsz, de néha meglepően jó áron juthatsz hozzá tetemes mennyiségű építőanyaghoz. Ezekkel aztán szabadon engedheti a gyerkőc fantáziáját, sőt, akár Te is beszállhatsz az építkezésbe. Elvégre a LEGO Ideas is azokból a rajongói ötletekből táplálkozik, amiket valamikor valaki megálmodott, megépített, és beküldte szavazásra bocsátva azt.

A használt, gyakran már nem az eredeti csomagolásban elérhető, ömlesztett LEGO elemeknek köszönhetően jelentősen gyarapíthatod az otthoni gyűjteményt, ezzel izgalmas és a fantáziát megmozgató elfoglaltságot kínálva a gyerkőcnek. Megéri körülnézni a neves apróhirdetési oldalakon, ahol számos LEGO akció várja az érdeklődőket. Lehetőség szerint ne utalj előre, és inkább a személyes átvétel mellett tedd le a voksod.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük