Főoldal » LEGO Bonsai (10281): Hozd közelebb a természetet a LEGO tolmácsolásában!

LEGO Bonsai (10281): Hozd közelebb a természetet a LEGO tolmácsolásában!

A LEGO Bonsai a Botanical Collection méltán népszerű modellje. A készlet 878 elemet tartalmaz, melyekből 18 cm magas, 21 cm hosszú és 20 cm széles bonsai fát építhetsz, méghozzá cserélhető lombkoronával. A természet, a növények szerelmesei éppen úgy rajonganak a készletért, mint azok, akik gondozásmentes és elképesztő látványt nyújtó elemmel szeretnék irodájukat, otthonukat gazdagítani.

Stílusos dekoráció felnőtteknek

A fekete, 18+ design erre a dobozra is jellemző, ám az enyhe zöldes árnyalat kifejezetten jól mutat a modell megjelenéséhez. A felnőtteknek készült szett talapzaton áll, ízléses cserépben. 6 db számozott zacskó található meg a dobozban, és egy 77 oldalas építési útmutató. Ebben helyet kap a bonsai fa eredete, és némi háttérinformációhoz is hozzájuthatunk a készletről, a zöld alkatrészekről.

A LEGO csapatának kreativitására tökéletes példa, hogy az útmutatóban különféle elemekből alkotott bonsai fák is helyet kapnak, ezek egészen elképesztő látványt nyújtanak, ám ha a hagyományos megjelenéssel bíró típus iránt rajongsz, akkor a LEGO Bonsai (10281) a megfelelő döntés Számodra.

Tudtad, hogy a bonsai tulajdonképpen nemcsak a cserépben nevelt apró fácskát jelenti, hanem a tálas kertészkedést is? A tálkákban nevelt növények közül persze a leginkább ismert a formára metszett fa, ami folyamatos gondoskodással akár hosszú évtizedekig társunk lehet. Ha nem bajlódnál a rendszeres gondozással, akkor a LEGO Bonsai lesz a tökéletes választás, ráadásul egészen különleges „növénykét” kaphatsz esetében.

Fenntarthatóság és újszerű megközelítés

A növényi alapanyagból készült levelek hűen tükrözik a LEGO által előnyben részesített irányvonalat. A cél ugyanis nem más, mint az ökológiai lábnyom csökkentése. Igaz ez az alapanyagokra, a csomagolásra, sőt, a gyáraknak a felvevő piachoz történő legközelebbi elhelyezésére is. A LEGO Bonsai levélrészei fenntartható forrásból származó cukornádból készültek.

LEGO Bonsai: az építés folyamata

A készletben sokak örömére alátét is megtalálható. Egy basic megoldásról van szó, ám éppen ez a letisztult ázsiai-japán stílus passzol a bonsaihoz. A fekete cserép csúszásbiztosan csatlakozik a talapzathoz, így biztosan nem fordulhat elő, hogy a ténylegesen nem rögzített alkatrészek kiborulnának. Tény ugyanis, hogy ilyenekből is akad bőven, ugyanis a földet tulajdonképpen úgy oldotta meg a LEGO, hogy az apró kis elemeket a cserébe kell ömleszteni. A 150 csempelem 4 féle színben szolgálja a virágföld funkciót.

A LEGO Bonsai építésekor a fa törzse kétféle barna színből áll össze. A lombozat zöld színe kétféle árnyalatból áll, de ez cserélhető. A faágak egyetlen mozdulattal eltávolíthatók, és ha az évszak vagy hangulatunk úgy kívánja, akkor érkezhet a tavaszi virágzás. A bimbókat un. békás módszerrel oldotta meg a LEGO, az apró kis lények viszont együttesen tökéletesen virágba borult bonsai lombozatot alkotnak. A pink színű békák kifejezetten vicces hatást keltenek, ha azokra koncentrál az ember. A brand ezúttal is tanúbizonyságát tette annak, hogy kreativitásból nincs hiány nála.

Egyedi ajándék az építőjáték szerelmeseinek

A felnőtteknek szánt készletek egyértelműen kiállítási darabok. Bár sokszor játékfunkciókkal is rendelkeznek, de a legtöbbet elsősorban az otthon vagy az iroda dekorálására használnak a rajongók. A méretes szettek mellett a kisebb, ám annál különlegesebb megoldások is figyelmet érdemelnek. A bonsai művészete évszázadok óta megragadja a természet és a fák kedvelőinek fantáziáját. Ezúttal egészen egyedi módon lehetséges a saját kis bonsai fa kialakítása. A LEGO egyrészt már ismert elemekkel dolgozott, de azok újszerű felhasználási módja is középpontba került – például a már említett béka-elemekkel.

Ha ajándékozásról van szó, akkor a különleges megoldások a leginkább népszerűek manapság. Adni jó, és különösen az, ha valóban sikerül a megajándékozni kívánt érdeklődési körének, személyiségének megfelelő darab mellett letenni a voksot. A tapasztalatok azt mutatják, hogy még azok is érdeklődéssel szemlélik a LEGO Bonsai kínálta lehetőségeket, akik korábban talán nem is érdeklődtek az építőjáték iránt. A gyermekkorból szép emlékekkel szolgáló LEGO felnőttként is sokakat ragad magával, sőt, előfordulhat, hogy az ember felnőtt fejjel fedezi fel a kreatív alkotásban rejlő élményt.

LEGO Bonsai a természet szerelmeseinek

A bonsai művészet, a különleges növényekről való gondoskodás egyébként magában hordozza a fenntarthatóság és a természet szeretetének gondolatiságát is. Ha nem globális méretekben gondolkodunk, hanem saját mindennapjaink szintjén, akkor is sokat tehetünk az életminőségünk javításának érdekében. A bonsai akár az élettér szerves részét képezheti, a növényekkel való foglalatoskodás pedig a stressz oldásában, a harmónia megteremtésében jut kiemelt szerephez. Valahol ezt is célként tűzte ki a LEGO a Bonsai fa megalkotásával. A kreatív alkotási folyamat éppen azt a befelé figyelést és kikapcsolódást teszi lehetővé, amit a növényekről való gondoskodás is magában rejt.

LEGO Bonsai: ahol a japán természetszeretet és a szórakozás találkozik

A LEGO elkötelezett híve a szórakoztatás és az alkotás kettősének. Az izgalmas részletek a felnőtt szettek esetében is visszahozzák azt a gyermekkori izgalmat, amit egy hasonló játéknál éreztünk. Nem véletlen, hogy a kifejezetten felnőtteknek szánt modellek iránt nagy érdeklődés mutatkozik. A rendszerint fekete dobozos csomagolásról már messziről felismerhető készletek akár játékfunkciókat is magukban rejthetnek, de sok esetben a Bonsai fához hasonlóan az építési élmény és a kiállítási funkció kerül középpontba.

A készlet egyfajta szimbolikát is magában hordoz, ugyanis az élet és a természet jelentőségét éppen úgy felidézi, mint a japán kultúrának elmaradhatatlan részét képező türelmet és békét. Mindezekre nagy szüksége van a mai kor emberének, méghozzá társadalmi berendezkedéstől, kulturális sajátosságoktól függetlenül. A LEGO Bonsai megalkotásakor ezeket is szem előtt tartották a LEGO csoport kreatív szakemberei.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük