Főoldal » Lego Duplo farm: állatgondozás a legkisebbeknek

Lego Duplo farm: állatgondozás a legkisebbeknek

A LEGO DUPLO farm (10952) a természet és az állatok szeretetére tanít. A márka által képviseltekkel összhangban a legkisebbek értékrendje alakítható. A farm azt a világot hozza közelebb gyerkőcökhöz, amiben sokan tulajdonképen benne élnek. A vidéki élet, az állatok közelsége, és pajta, a traktor egyaránt azt mutatja meg, hogy ezek az élet szerves részét képezik, beleértve a természetes közeg jelentette boldogságot.

LEGO DUPLO farm: játékos tanulás természetes környezettel

A 97 építőelemből álló készlet már 2 éves kor felett tökéletes játékélményt biztosít. A LEGO DUPLO farm a játékos tanulás lehetőségét rejti magában. Nemcsak a ház körül élő állatokról tudhatnak meg többet a gyermekek, hanem gondozásuk is megismerhető a LEGO elemeknek köszönhetően. A farmépülethez olyan állatok társulnak, mint a bárány, a malac, a kutya, a ló, a tyúk, a kakas és a tehén. Az állatok és a velük való bánásmód érzelmi tudatosságra nevel, erre pedig nagy szükség van a mai világban.

Mit tartalmaz a LEGO DUPLO farm (10952)?

Pajta, traktor és állatgondozás a farmon – ezzel röviden össze is foglalhatnánk, hogy miért örvend olyan nagy népszerűségnek a DUPLO márka készlete. A csomagban egy traktor, malac, bárány, ló, kutya, tyúk, kakas, két tehén és 4 DUPLO figura található. A pajtát a kis játékosok építhetik meg, a szénabála, valamint a menő kiegészítők pedig a valódi vidéki hangulatot és az állatok jelentette izgalmas élményt csempészik a gyermekszobába. A pajta 23 cm magas, 20 cm széles és 11 cm hosszú.

Farmjátékok a LEGO DUPLO tolmácsolásában

A LEGO DUPLO farm egyik nagy előnye, hogy kiegészíthető az összes többi farmjátékkal. Ha túl kevésnek bizonyulna az állatfigura, vagy bővíteni szeretné a kis farmer a szettjét, akkor A Biokert, a Gyümölcs-, és zöldségtraktor, vagy például A méhkaptár is remek választásnak bizonyulnak.

A Biokert közelebb hozza a gyermekekhez azokat a növényeket, amelyek nap mint nap az asztalra kerülnek. Egyfajta összegzése ez mindazoknak a körülményeknek, amik szükségesek a jó terméshez. A játékos tanulást ösztönözve elsajátíthatják a kicsik, hogy a napfény és az eső egyaránt kell, de az öntözésről, a talajban élő állatokról és a fenséges zöldségekről is többet megtudhatnak a gyermekek. A már másfél éves kor felett ajánlott, 43 építőelemből álló LEGO DUPLO farm játék megismerteti a kicsikkel az ökoszisztéma fogalmát. A fantáziát és a tényleges tudást megmozgató készlet paradicsomot, répát, dinnyét, esőfelhőt, szivárványt, fákat, virágokat, katicát, méheket, méhkast és locsolókannát egyaránt tartalmaz. A felnőtt segítséggel és a témához kapcsolódó információkkal a gyerkőcök megismerhetik, miként működik a világ legegyszerűbb dolga, ami mégis gondoskodik az emberi lét alapjairól. A téma már csak azért is figyelmet érdemel, mert a mai kor gyermekei közül egyre kevesebben vannak, akik tényleges információkkal rendelkeznek a zöldségek termesztéséről és az ehhez szükséges körülményekről.

A Sárgarépa –ültetés (10981) egyébként külön készletben is beszerezhető. Az összesen 11 elemből álló szett másfél éves kortól ajánlott. A legkisebbek már ekkor megtanulhatják, hogy az önfenntartó életmód a növényekről – ezúttal a répáról- való gondoskodásban rejlik. A szórakozást és tanulást egyaránt elősegítő játékban a répa a napfény és a víz hatására növekszik, ezt pedig az egymásra pakolt kockákkal ábrázolhatják. A 22 cm magas, 8 cm széles és 8 cm mély répás játék ideális választásnak bizonyul az apró kezekhez. A LEGO DUPLO jelentette biztonság a tanulás és a világ felfedezésének élményével kapcsolódik.

LEGO DUPLO farm: fel a Gyümölcs és zöldségtraktor (10982) fedélzetére!

A LEGO Gyümölcs és zöldségtraktor a DUPLO készletektől megszokott részletgazdag kialakítással áll a gyermekek rendelkezésére. A másfél éves kor felettieknek javasolt készlet 19 építőelemével tanít, szórakoztat. A jármű már önmagában sok izgalmat kínál ebben az életkorban. A vezethető traktor, a 3 különböző színű utánfutó mellett a tányérról jól ismert brokkoli, paradicsom is megtalálható a készletben. Az ananász és a farmer figura csak további előnynek számít, főleg, hogy ez utóbbi a vezetőfülkébe, a brokkoli, a paradicsom és az ananász pedig a szállítófelületre kerülhetnek.

LEGO DUPLO farm: Bolhapiac (10983)

S ha már a Gyümölcs és zöldségtraktort felpakolta a gyerkőc, akkor kezdődhet a vásár a Bolhapiacon. A 40 elemből álló készlet szintén másfél éves kor felettieknek bizonyul jó választásnak. A LEGO DUPLO farm Bolhapiac (10983) a termelői piacot mutatja be a kicsiknek. A téma kapcsán megismerkedhetnek azzal a folyamattal, amikor az alapanyagok gazdát cserélnek, lemérik a zöldségeket a mérlegen, majd érmékkel lesz kifizetve a textiltáskába kerülő holmi. Az apró részletek kiemelt figyelmet érdemelnek, hiszen így a gyermekek már a témával való első találkozásuk alkalmával a fenntarthatóság irányvonalába pillanthatnak be. A nejlonszatyrok ideje lejárt, napjainkban már érdemes előre készülni a vásárlásra, és textil szatyrot magunkkal vinni.

A készlet dinnyét, citromot, retket és epret tartalmaz. A finomságok különféle arckifejezésekkel lettek ellátva, ami szintén a tanulás lehetőségét rejti magában. A mérlegek és érmék mellé szövettáska is társul. A piaci pult mérete 20 cm magas, 15 cm széles és 15 cm mély.

Kerülj közelebb a természethez!

A természet megismerése, az abban lezajló folyamatok és az állatok szeretete nem véletlen népszerű témák. Felelős szülőként érdemes felkészíteni a gyermekeket arra is, amire talán az iskola kevésbé nevel. Nem más ez, mint a természethez való hozzáállás, az állatokról való gondoskodás feladata, és persze az a biológiai körfortás, ami nap mint nap a szemünk előtt zajlik. A mai kor embere hajlamos elfeledkezni minderről, ugyanakkor az új generáció feladata lesz, hogy még inkább környezettudatosan élje életét. A szokások, az információk a kisgyermekkorban meglepően mélyen rögzülnek, s éppen ezért rendkívül hasznos már ilyenkor elkezdeni a tanítás folyamatát. A LEGO DUPLO farm játékok ehhez nyújtanak ideális segítséget.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük