Főoldal » LEGO DUPLO Pókember: szuperhősök emberközelből

LEGO DUPLO Pókember: szuperhősök emberközelből

A LEGO DUPLO Pókermber a Marvel hősök világát hozza közelebb a legkisebbekhez. A különleges képességekkel rendelkező főszereplők mindig is nagy érdeklődést váltottak ki a gyermekekből, és ez akár kétéves korban sincsen másként. A LEGO DUPLO által megálmodott készletek történetindítóként szolgálhatnak, ráadásul a szetteknek köszönhetően igazi szuperhős-birodalmat alakíthatnak ki a gyermekek.

LEGO DUPLO Pókember háza (10995)

A 25 építőelemből álló készlet 2 éves kor felett önfeledt játékot biztosít a kicsiknek. A hétköznapi fiúból lett hős házát a Disney+ sorozata ihlette. A fantáziadús játék az akciót sem nélkülözi, ugyanis Ghost-Spider is helyet kap a szettben. Pókember figurája mellett Bootsie, a macska sem hiányozhat. A készletben egy bővíthető szárral rendelkező növény is helyet kap, ami a természet szeretetére, és a növényekről való gondoskodás szépségeire irányítja a figyelmet.

Pókember háza nyitható ajtókkal és ablakokkal rendelkezik, melyek méretükből adódóan kiválóan alkalmasak arra, hogy az apró kezek felfedezhessék azokat, fejlesztve ezzel a finommotoros mozgásokat. A LEGO DUPLO Pókember készletek célja többek között ugyanis az, hogy játékos formában fejlesszenek, tanítsanak. A nélkülözhetetlen hálóelem sem hiányozhat a készletből, ami a lámpaoszlopra tekerhető.

Szuperhős labor (10921)

A Marvel szereplők már egészen fiatalon magukkal ragadják a gyermeki figyelmet. A kifejezetten számukra készült sorozatok közérthető formában mutatják be, miként születnek a szuperhősök, milyen képességekkel rendelkeznek, és hogyan állítják azokat a jó, vagy éppen a rossz szolgálatába. A titok talán éppen ebben a kettősségben rejlik, hiszen a készletek segítségével megtanulhatják a gyermekek, hogy mi a különbség a jó és a rossz tettek, motivációk között.

A LEGO DUPLO Pókermber készletek között a Szuperhős labor (10921) többféle népszerű szuperhőst is tartalmaz, így Pókembert, Vasembert, valamint Amerika Kapitányt. A jóért való küzdelemben azonban elromolhat ez-az, a Szuperhős laborban viszont megjavíthatják Amerika Kapitány motorját, vagy egyéb, korszerűsítési munkákat végezhetnek. A daru, a forgó korong, a csavarkulcs sem hiányozhatnak a laborból, ahonnan kalandos útra indulhatnak a szuperhősök. Persze ők is kedvelik a mókát, így például Amerika Kapitány motorja mögé köthetik Pókembert, aki így sajátos élményekkel gazdagodik- csakúgy, mint a kis játékosok.

A fantázia itt aztán szárnyalhat, hiszen ahol a főszereplők extra képességekkel rendelkeznek, ott bármi megtörténhet. A Bosszúállók c. filmek hőseinek népszerűsége ebben is rejlik.

Pókember főhadiszállása (10940)

Ha valahol, akkor itt aztán tényleg életre kelnek a figurák. Az izgalmas kiegészítő elemekkel és mókás csúszdával rendelkező Pókember főhadiszállása (10940) készlet 3 szuperhőst is tartalmaz. A figurák között Pókember, Miles Morales és Ghost Spider is megtalálható. A menő motorkerékpár, a csúszda és a kötélhinta a kedvencek aktív kikapcsolódását szolgálják, és közben számos történetnek ágyazhatnak meg. A Pókember formájú ház több mint 19 cm magas, 12 cm széles és 13 cm mély. A 36 építőelem felhasználásával elkészíthető házhoz gyermekbarát útmutató is társul, így szülői segítséggel, vagy akár nélküle is megalkotható az építmény.

Pókember autója és Doktor Oktopusz

Ha kissé nagyobbaknak keresed a megfelelő építőjátékot, akkor a 4 év felettieknek javasolt Pókember autója és Doktor Oktopusz (10789) remek választásnak bizonyulhat. Az ikonikus karakterek mellett egy menő, sötétben világító hálóelemmel rendelkező autó is megtalálható a szettben. Ez utóbbi Pókember tevékenységét segíti elő a gonosszal való küzdelemben. A LEGO DUPLO Pókember készletek mellett érdemes körülnézni a 4 éves kortól ajánlott szettek között is. A bővíthető játékhoz számos olyan szett is elérhető, amelyek nem feltétlenül a LEGO DUPLO világát gazdagítják, de a kicsit nagyobbaknak önfeledt szórakozást biztosítanak.

LEGO DUPLO Pókember: Nem mindegy a korosztály!

Amikor a LEGO játékok közötti választásról van szó, akkor érdemes elsőként a korosztályt figyelembe venni. Nemcsak az építőelemek száma, vagy a házak megalkotásának egyszerűsége indokolja ezt, hanem az elemek mérete is. Nem véletlen, hogy a LEGO DUPLO a legkisebbeket célozza, hiszen dupla akkora méretű elemek vannak az ilyen szettekben, mint a hagyományos típusokban. A finommotoros mozgás támogatása mellett a játszva tanulás is a készletek megálmodójának nem titkolt célja.

LEGO DUPLO Pókember: akció, kaland, és a jó győzedelmeskedése

A Marvel univerzum köré épült történetek és szereplők a mozi klasszikusokon túl a gyermekeknek készült mesék formájában is megjelennek. A számukra érthető, átlátható történetek izgalmas mókára invitálnak, a fantázia mozgalmas világát pedig a LEGO DUPLO Pókember szettek segítségével is átélhetik. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a híres szuperhősök minden gyermek szívéhez közel állnak, hiszen az akció lehetősége, az izgalmak, a kalandos történetek mellett a gonosz feletti győzelem szimbólumaként is tekintenek rájuk.

Itt kerül képbe a jó és a rossz megkülönböztetése, valamint a jó végső győzelmében való bizakodás. Gyermekként mindenki a jónak szurkol, és elképzelhetetlennek tartja, hogy végül a rossz kerekedhetne felül. Ezt a sajátos gondolkodásmódot lenne érdemes megőrizni magunkban, és felnőttként is pozitívabban tekinteni a világ dolgaira. Bár a szemléletmód a tapasztalatok által sokat változik az évtizedek alatt, de ha leülsz gyermekeddel játszani, újra átélheted azt a tisztaságot és bizakodást, ahogyan ők látják az életet.

Az építőelemekből összeállított házak, járművek, kiegészítők mellé a népszerű szuperhős figurák is társulnak. Akár egész birodalmat összeállíthatnak a kicsik a szettekből. A legjobb pedig az az egészben, hogy egymással remekül kombinálható elemek sorakoznak minden készletben. A LEGO DUPLO Pókember szettek szabadon engedik szárnyalni a fantáziát, és méretüknél fogva könnyen magukkal is vihetik a kicsik azokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük