Főoldal » LEGO DUPLO tűzoltóállomás

LEGO DUPLO tűzoltóállomás

A LEGO DUPLO tűzoltóállomás a fiúk hamisítatlan kedvencének számít. A tűzoltóautó és a fedélzetén utazó tűzoltók a gyermekek szemében hősök, akik megküzdenek a lángokkal, embereket mentenek. Persze a legkisebbek erről még vajmi keveset tudnak, ám a különleges jármű és annak feladata már 2 éves korban megmozgatja a gyermekek fantáziáját. A LEGO DUPLO számukra teszi lehetővé a legózás élményét, méghozzá a hagyományos építőelemek méretéhez képest dupla méretű típusokkal. A minden tekintetben biztonságos játékok a fiúk és a lányok körében is népszerűnek számítanak.

LEGO DUPLO Tűzoltóállomás (60320): látványos méret és számos kiegészítő

A LEGO DUPLO tűzoltóállomás (60320) 6 éves kor feletti gyermekeknek javasolt, hiszen 540 építőelemmel rendelkezik. Részletgazdag kialakítása a játékos tanulás, a fantázia megélésének örömét kínálja a kicsiknek. A 3 emeletes építmény irányítótermet, tűzoltó szállást, valamint recepciót és garázst is magába foglal. Természetesen nem hiányozhat az extra bevetésekre alkalmas helikopter sem, ami ráadásul vízelemeket kilövésére képes. A tűzoldóautó vízdárda elemekkel harcol a tűzzel szemben.

A készlethez 5 minifigura, valamint 1 kutya és 1 macska is tartozik. A 3 szintes Tűzoltóállomás több mint 30 cm magas, 34 cm széles és 32 cm mély. Nem hiányozhatnak az apró kiegészítők sem, mint a figuráknak biztonságot nyújtó sisakok, a kommunikációt szolgáló rádió adó-vevő, a tűzoltó fejsze, a bögre és a pizzásdoboz, valamint a funkcionális célokat biztosító poroltó.

LEGO DUPLO Tűzoltóállomás és tűzoltóautó (60375)

Ha a fiatalabbak részére keresel tűzoltóállomást, akkor a 60375 számon futó Tűzoltóállomás és tűzoltóautó készlet a legjobb választásnak bizonyul. A már 4 éves kor felett javasolt játék 153 építőelemből áll, így az előzővel szemben könnyebb felépítést és használatot tesz lehetővé. A 2 emeletes tűzoltóállomáson hálófülke, műhely és tűzoltócsúszda egyaránt megtalálható. Ez utóbbi különösen izgalmas a kicsiknek, akik kalandos, izgalmas bevetésre indulhatnak a LEGO DUPLO világában. Ehhez a tűzoltóállomás 22 cm magas, 18 cm széles és 19 cm mély méretével ideálisnak bizonyul.

A tűzoltóállomás és a tűzoltóautó megépítése mellett pattogatott kukoricás kocsi, LEGO lángok, 1 árus és 2 tűzoltó minifigura is társulnak. A tűzoltóautó sajátossága, hogy rugalmas tömlővel és felemelhető létrával is rendelkezik, ezzel még inkább interaktívvá téve a játékot.

Szórakoztató építési élmény már 4 éves kortól

A LEGO DUPLO tűzoltóállomás kiválasztásakor mindenképp érdemes szem előtt tartani a gyermek korát. A készletben található elemszám és a játék jellege kapcsán sem elhanyagolható ez. A LEGO szakemberei úgy állítják össze a szetteket, hogy azok a megadott korosztály igényeinek megfeleljenek. Nem mindegy, hogy egy felfedező négyévesként tekintenek a gyermekek a világra, vagy akár már az óvodát is maguk mögött hagyva, a komolyabb készletek iránt érdeklődnek. A LEGO DUPLO a játékos tanulás élményét kínálja a tűzoltóállomás szettekkel is, amelyek között a kisebbek és a nagyobbak részére egyaránt megtalálható a megfelelő.

Az építés folyamata mindig egyfajta próbatétel. Bár a gyermekbarát építési útmutató jelentősen megkönnyíti a feladatot, de kétségtelen, hogy a sikerhez vezető út lépcsőit is végig járják a kicsik azzal, ha egy méretes építményt maguk tudnak megalkotni a rendelkezésre álló alapanyagokból, építőkockákból. A LEGO DUPLO tűzoltóállomás szettek egyébként mindig tartalmaznak minifigurákat, állatkákat, apró kiegészítőket is, amelyek szoros kapcsolatba hozhatók a témával.

LEGO DUPLO tűzoltóállomás: a játszva tanulás öröme

A LEGO kicsiknek tervezett DUPLO játékai a célirányos tervezésnek köszönhetően maximálisan eleget tesznek a feléjük támasztott követelményeknek. A játékkészletek témákban, karaktereit illetően közel állnak a kisgyermekek fejlettségéhez, és támogatják a játékos tanulás folyamatát. A népszerűség titka ebben is rejlik. A LEGO DUPLO tűzoltóállomás a formák és a színek sajátos összhangjával örömteli elfoglaltságot biztosít, de ugyanakkor a finommotoros mozgásokat és az érzelmi, kommunikációs fejlődést is támogatja. Az egyedül, vagy a kis barátokkal történő játék során a fantázia kel életre, a szülők pedig mesés formában ismertethetik meg a gyermekkel az őt körülvevő világot – ezúttal a tűzoltóság munkáját, a segítségnyújtás feladatát.

Szolidaritás és embertársi odafigyelés

Ez utóbbi különös jelentőséggel bír, hiszen rajta keresztül elsajátíthatja a gyermek azt az értékrendet, amely az emberek közötti szolidaritáson alapul. A jövő generációja ebben nagy előrelépést tehet, de ehhez a szülői felkészítésre és ilyen irányú gondolkodásra is kiemelt szükség van.

Hygge életérzés már gyermekkortól

Ahhoz, hogy másokra oda tudjunk figyelni, és meglássuk, kinek van szüksége segítségre, nélkülözhetetlen a kiegyensúlyozottság. A LEGO DUPLO játékok ennek megteremtésében segítenek már egészen kicsi korban. Az első néhány év központi jelentőséggel bír a személyiség alakulásában. Az ekkor begyűjtött információk, és a megélt biztonság akár a felnőttkorra is hatással lehetnek. Nem véletlen, hogy a LEGO olyan játékokkal jelentkezik időről-időre, amelyek a jól ismert dán hygge életérzést közvetítik. A meghittség, a szeretetteljes légkör az, amire a leginkább érdemes szülőként odafigyelni az első években. A biztonság sajátos közege olyan lelki folyamatokban játszik szerepet, amelyek egy életen át meghatározhatják a személyiség gyökereit.

A gyermekkori játékok kiválasztásakor érdemes szem előtt tartani a korosztályt, a minőséget, és persze a kialakítás sem elhanyagolható. Az alapanyag érintése, színe, és a benne rejlő tanulási lehetőségek egyaránt befolyásolják, milyen emlékek és fejlettségi szint társulnak a gyerkőc korosztályához. Fedezd fel a LEGO DUPLO tűzoltóállomás kínálta lehetőségeket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük