Főoldal » LEGO kiállítás Kazincbarcika? Ha nem jutottál el, más legós lehetőségek is várnak!

LEGO kiállítás Kazincbarcika? Ha nem jutottál el, más legós lehetőségek is várnak!

A sokak által várt LEGO kiállítás Kazincbarcika területén 2023. április 12-15-ig került megrendezésre. A Mezey István Művészeti Központ 500 négyzetméteres kiállítótérben adott helyet a rendezvénynek, ahol játszóház és különleges vásár is várta az oda látogatókat. A program a Kockabarátok építő, kiállítói és programszervezői közösség szervezésében vált elérhetővé. A 20 fős hobbicsoport tulajdonképpen nem csinál mást, csak legózik, és a szabadidős elfoglaltságból nőtte ki magát a dolog addig, hogy különleges egyéni építmények, ritka LEGO szettek és elemek kerültek a terepasztalokra.

LEGO kiállítás Kazincbarcika: ezúttal is a Kockabarátok szervezték!

Iberpaker Péter, a Kockabarátok egyik vezetője arról tájékoztatta a nagyérdeműt, hogy a nyári legós táborok, a játszóházak, a céges családi napok és Mikulás ünnepségek iránt is nagy érdeklődés mutatkozik, de saját tapasztalata alapján már esküvői dekorációt is készítettek az építőelemek felhasználásával. Nem véletlen, hiszen a népszerű brand tulajdonképpen minden korosztály körében kedvelt. A sok szakmát, témát, területet felölelő készletek mellett a saját fantáziára hagyatkozva is elképesztő alkotások születhetnek meg, melyek ráadásul akár a művészi értéket sem hiányolják. Az elmúlt 7 évben 150 feletti legós rendezvényt szerveztek a Kockabarátok. A LEGO kiállítás Kazincbarcika városában 5 év után volt ismét látható, és várhatóan a jövőben is előfordul majd még hasonló. Addig is érdemes figyelemmel követni az aktuális kiállításokat, és ha nem tudtál betelni a Kazincbarcikán megrendezettel, vagy újra átélnéd az élményt, akkor egy kis utazással talán ismét részese lehetsz annak.

LEGO kiállítás Kazincbarcika: cél az interaktivitás!

A kiállítások kapcsán sokan az érinthetetlen tárgyakra asszociálnak. De miért pont a LEGO világa lenne unalmas? A LEGO kiállítás Kazincbarcika városában is az interaktivitást helyezte középpontjába, és ami körül nem volt kordon, vagy nincs vitrinben, ahhoz bátran hozzányúlhattak a résztvevők. Az építőfalak, az irányítható vasútkörök mellett a Ninjago versenypályák és a legós rajzlehetőségek is nagy népszerűségnek örvendtek.

Campona KockaPark az állandó kiállítások kedvelőinek

A LEGO kiállítás Kazincbarcika térségében ugyan nem tartott hosszú ideig, de az oda érkezők számára garantáltan nagy élményt jelentett. Ha lemaradtál, vagy további izgalmakra vágysz a LEGO világában, akkor a Campona KockaPark tökéletes választásnak bizonyulhat. Az állandó kiállítás lenyűgöző kreációkkal varázsolja el a gyermekeket és a felnőtteket egyaránt. Hiba lenne ugyanis azt gondolni, hogy kizárólag a gyerkőcök rajonganak az építőelemekből megalkothatók iránt. A felnőttek újra gyereknek érezhetik magukat az építőjáték közelében, s ebben a KockaPark igazi társ. A Camponában levő helyszínen minden generáció talál a kedvére való látnivalót. A mesék világa elsősorban a gyerkőcök kedvenceinek számítanak, de a filmes alkotásokat is szívesen nézegetik. A fantasy és a történelmi alkotások mellett olyan népszerű jelenetekkel is találkozhatnak az érdeklődők, mint a Harry Potter, a Star Wars vagy a Gyűrűk Ura életképei.

Kövesd figyelemmel az újdonságokat!

A LEGO online katalógusaiban felfedezheted a világmárka újdonságait, amelyek között kifejezetten gyűjtői példányok is megtalálhatók minden alkalommal. Szívesen megnéznéd, hogyan néznek ezek ki a valóságban? Az Allee-ben megtalálható LEGO Store elképesztő választékkal és izgalmas lehetőségekkel várja a kicsiket és a nagyokat. A jól ismert fekete dobozos, felnőtteknek javasolt készletek mellett a LEGO Duplo kicsiknek szánt készletei is szép számmal megtalálhatók. A helyszínen játékra is lehetőség nyílik, sőt, a gyermekek maguk állíthatják össze új figuráikat.

Ajándékba szánnál egy egyedi figurát? Elvarázsolt a LEGO kiállítás Kazincbarcika városában, és újra feléledt benned a vágy a legózásra? Akár felnőttként is egyedi darabokkal gazdagíthatod gyűjteményed, hiszen magad választhatod ki, hogy milyen minták, feliratok, grafika kerüljön egyedi figurádra, amit a helyszínen el is készítenek Neked.

LEGO kiállítás Kazincbarcika: nem ez az egyetlen lehetőség!

Az ország másik feléről nem utaztál el Kazincbarcikára, de mégsem mondanál le a LEGO kiállítások kínálta élményekről? A már említett állandó kiállításon túl a hazai legnagyobb LEGO Store is várja az építőkockák világának szerelmeseit a fővárosban. Az online rendelés kényelmét kihasználva otthonod nyugalmából szerezheted be új kedvenc készleteid, de ha a személyes vásárlás híve vagy, akkor egy KockaPark-látogatással egybekötve vásárolhatsz, vagy gurulhatsz el az Allee-hoz, ahol a LEGO Store-ban a felépített újdonságokkal találkozhatsz.

A legózás sokunk gyermekkorának szerves részét képezte. A manapság elérhető kínálat már sokkal szélesebb, és a felölelt témakörök kapcsán szintén rendkívül gazdag a választék. A gyűjtők elképesztő modelleket alkothatnak meg, de a művészet is megjelenik a LEGO-építészet birodalmában. A LEGO Csoport azon dolgozik, hogy a fenntartható forrásból származó alapanyagokat minél inkább sikerüljön beépíteni készleteibe, ezzel az ökológiai lábnyom csökkentésének érdekében téve. A kiállítások a városi szintektől indulva az országos látványosságokon keresztül világszerte is nagy érdeklődésre tartanak számot. A The Art of the Brick névre hallgató művészeti kiállítás sajátos elegye a LEGO építőelemek felhasználásának és a művészeti alkotásnak. A már hazánkban is járt tárlat megmutatta, hogy a legókból tényleg bármit létre lehet hozni, és csak a fantázia szabhat határt az alkotási folyamatnak.

A másodkézből beszerzett készletekkel, vagy az akár ömlesztett formában elérhető legókkal nagy örömet szerezhetsz a gyerkőcnek. Ha különleges, bontatlan, kereskedelmi forgalomban már nem elérhető példányokról van szó, akkor a magasabb árakra számíthatsz. Nem véletlen, hiszen a LEGO ma már egy kifizetődő befektetési forma, ami a gyűjtői példányok esetében különösen igaz. A LEGO kiállítás Kazincbarcika városában ezúttal is hozta a vártakat, ha pedig inspirációt gyűjtenél, és lemaradtál a térségi programról, akkor a fővárosban állandó jelleggel találhatsz legós lehetőségeket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük