Főoldal » LEGO Star Wars Millenium Falcon – Minden Star Wars rajongónak kötelező!

LEGO Star Wars Millenium Falcon – Minden Star Wars rajongónak kötelező!

A galaxis leghíresebb csillaghajója a LEGO Star Wars Millenium Falcon, ami természetesen az építőjátékok királyának számító cég kreatív szakembereit is megihlette. Így született meg minden idők legnagyobb és leglátványosabb alkotása, a 7541 építőelemből álló Millenium Falcon (75192). Segítségével átélheted a Star Wars birodalmában zajló izgalmakat, a hajótest részeinek eltávolításával pedig bepillantást nyerhetsz a modell belsejébe.

LEGO Star Wars Millenium Falcon (75192)

Han Solo koréliai űrhajója részletgazdag megjelenéssel, szuper játékfunkciókkal, bonyolult hajótörzzsel áll a rajongók rendelkezésére. A gyűjtői darab parabolaantennával, felső és alsó négyes lézerágyúkkal felszerelt. A beszálló rámpa leengedhető, rejtett ágyúi pedig biztosítják, hogy az Erő valóban veled legyen. A pilótafülke 4 minifigurának is helyet ad, a fő rakodótérben pedig még több elfér. A hátsó fülkében figyelemmel követheted a hiper-hajtóművet, sőt, egy rejtett pilótafülkét is találhatsz 2 menekülőgondola számára alkalmas nyílással.

LEGO Star Wars Millenium Falcon UCS verzióban

A jelenleg a világ legnagyobb Star Wars-os készlete egy méretes dobozban kap helyet, és becsomagolva 13 kg-ot nyom. Az Ultimate Collector Series modell dobozán a 7 minifigurával és az építmény leendő méreteivel is találkozhatunk. 84 cm hosszú, 56 cm széles és 21cm magas építményt kaphatunk végül, ami már így is elég elképesztően hangzik. Bár játékfunkciókkal rendelkezik, de alapvetően egy kiállítási modellről van szó esetében, ami kifejezetten gyűjtőknek javasolt.

A LEGO Star Wars Millenium Falcon kibontásakor figyeljünk arra, hogy melyik oldalról nyitjuk ki, erre a dobozon is felhívja a gyártó a figyelmet. A méretből adódóan is elképesztő hosszúságú és kidolgozottságú összerakási útmutatóval találkozhatunk. A 456 oldal nemcsak a konkrét útmutatókat tartalmazza, hanem számos információval is találkozhatunk a Millenium Falconról. A film rajongói bepillanthatnak a kulisszák mögé, és persze a készlet tervezéséről is plusz tudnivalókra lelhetsz. A készlet 2017-ben jelent meg, de előtte természetesen már találkozhattunk a híres csillaghajóval a LEGO készletek között. A 2000-es évek elejétől már elindult a Millenium Falcon LEGO tolmácsolásában történő feldolgozása, sőt, 2007-ben már egy találkozhattunk egy UCS verzióval. A minifigurák megtervezéséről is informálódhatsz az útmutató elején.

A készlet dobozában kisebb dobozok sorakozónak fiók-szerűen. A 4 fakk grafikája különösen figyelmet érdemel. 66 számozott és számozatlan zacskóval találkozhatsz összesen, ami egy gigantikus építési folyamatot előlegez meg. Érdemes az építési szakaszra időt hagyni, hiszen felnőttként elképesztő élményt kínál.

LEGO Star Wars Millenium Falcon: menő látvány, részletes kidolgozottság

Tudtad, hogy a jármű egy átalakított Corellian YT-1300 típusú könnyű teherűrhajó? Han Solo által lett a történetben csempészész céljára átalakítva, s egyúttal persze a birodalmi erők kijátszása is nem titkolt célnak számított. A Millenium Falcon a fénysebesség 1,5-szeresével képes haladni a filmben. A jármű egyébként megnövelt teljesítménnyel rendelkezik, ez az energiakristályoknak köszönhető, amelyekkel egyetlen lövés elég ahhoz, hogy egy TIE-vadász megsemmisíthető legyen.

Nem csak ebben különbözik azonban a Millenium Falcon a többi, hasonló járműtől, hanem a repülésirányító rendszert, a navigációs érzékelőket, a vonósugár generátort, a kommunikációs eszközöket és a gravitációs kiegyenlítőt illetően is.

S akkor lássuk, mi mindent tud a modell! A régi és az új trilógiás minifigurák közül egyaránt találkozhatunk néhánnyal a minifigurák között. Han Solo, Leia, Chewbacca és C-3PO, majd az idős Han Soloval, Rey-jel, Finn-nel és BB-8-tel egyaránt felszerelt a készletünk. Egy fiatalabb és egy idősebb Han Solo tehát egyaránt megtalálható a készletben. A szokásos táblát is tartalmazza a készlet, amin minden fontos információ megtalálható a csillaghajóról.

Eredetileg lábakon áll az űrhajó, de menő állványt is készíthetünk hozzá, amivel a részletes kidolgozottsággal rendelkező alsó rész is jól látható. A LEGO Star Wars Millenium Falcon tökéletesen úgy néz ki, mint ahogy a filmekből emlékezünk rá. Az eredeti trilógiában levő kerek antenna lecserélhető szögletesre, az orron található kiegészítők eltávolításával pedig az új trilógiás verzió állítható össze.

Hogy néz ki belülről a LEGO Star Wars Millenium Falcon?

A háromdimenziós hatást keltő alkatrészek elképesztő részletességgel kapcsolódnak egymáshoz, egyedileg épített ventilátorok és printelt alkatrészek egyaránt helyet kapnak a készletben. Az egyedi alkatrészeknek köszönhetően élethűen adja vissza a készlet a pilótafülkét, itt 4 minifigura tökéletesen elfér. A mozgatható alkatrészeket ugyan nevezhetjük játékfunkciónak, de alapvetően érdemes tudni, hogy ez inkább kiállítási darab.

A modell nemcsak kívül, hanem belül is látványos kialakítással rendelkezik. A belső terek a strapabíró kialakítást is szolgálják, főként a hasánál érdemes megfogni a modellt, ha fel szeretnénk emelni. Ahhoz, hogy a belső részt meg tudjuk nézni, a szükséges alkatrészeket kell eltávolítani. A panelek alatt a tartószerkezetet láthatjuk, az egyik részben fotelek, 3D-s hatású folyosó-matricák sorakoznak, a hátsó részbe érkezve pedig a rakteret lehet megnézni. A matricák itt is megtalálhatók, de a menekülési útvonal is itt található meg. A padló eltávolításával egy figura elrejthető. A középső rész eltávolítása után egy fotel található, amelyből egy ágyú irányítható.

LEGO Star Wars Millenium Falcon (75257)

A már 9 éves kor felettieknek ajánlott építőjáték 1353 építőelemből áll, méreteit tekintve pedig a csillaghajó 14 cm magas, 44 cm hosszú és 32 cm széles. A csomagban 7 szereplő található meg, ezek a következők: Finn, Chewbacca, C-3PO, Lando Calrissian és Boolio, valamint R2-D2 és D-O LEGO droid figurái. Külső részei között a forgó felső rész és az alsó lövegtornyok mellett 2 rugós kilövő, egy lehajtható rámpa, valamint egy nyitható pilótafülke találhatók meg. Ez utóbbiban 2 minifigura fér el, a lövegtornyokban szintén 2.

A belső részben 2 konténerrel rendelkező raktér, számítógép forgószékkel, kanapé, konyha, hálóhelyiség, egy rejtett csempészfülke, valamint az elmaradhatatlan hiperhajtómű szerszámokkal is helyet kap. A koréliai teherűrhajóval a Star Wars: Skywalker kora című film legendás jelenetei játszhatók el, tehát a modell esetében kifejezetten egy a gyermekek által is használható járműről van szó, ellenben az előzőekben részletezett, 75192-es modellel.

2019 októberében jelent meg a készlet. A csomagoláson a játékfunkciók és részletképek egyaránt helyet kapnak. 12 számozott zacskó kap helyet a csomagban, a matricák és a 266 oldalas összerakási útmutató nyújtanak segítséget a tökéletes összeállításhoz. Természetesen nem hiányozhatnak olyan információk sem, amelyek a filmbéli űrhajó sajátosságaira hívja fel a figyelmet. George Lucast egy félig megevett hamburger és egy olajbogyó ihlette meg a jelenlegi Millenium Falcon külsejének megvalósítására. A végleges tervek Joe Johnston kezei között születtek meg egy hét alatt. Többek között Boba Fett páncélzatát is neki köszönhetjük, de a későbbiekben nem kisebb film-klasszisok rendezése köthető nevéhez, mint a Jurassic Park 3, vagy az Amerika kapitány: Az első bosszúálló.

A LEGO Star Wars Millenium Falkon tehát már több szériát megért, de a leginkább monumentális kétségkívül a 75192-es modell, ami ma is sok gyűjtő álmai között szerepel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük