Főoldal » Új, 2023-as Lego Marvel Mechek

Új, 2023-as Lego Marvel Mechek

2023-ban több új Lego Marvel Mech is érkezik, három új készletet is bemutatott a Lego. A legújabb Lego Marvel robotok már kaphatók, újabb karakterek kerültek a kínálatba, nézzük is meg sorban, hogy mit tartogat ez az esztendő.

Lego Marvel Mechek – itt van Hulk páncélozott robotja

Hatéves kor felett ajánlják a 138 építőelemből álló Hulk páncélozott robotot (76241) amivel már a kicsik is átélhetik a gigantikus Marvel kalandokat. A Hulk Lego minifigurát a robot nyitható pilótafülkéjébe lehet helyezni, és máris indulhat a hatalmas harci gépezet következő izgalmas küldetése. A csuklós robotnak a karja mozgatható, csakúgy, mint a lába és ezen kívül ujjakkal is rendelkezik, így a beállítások módja végtelen. Akár játszol, akár ki szeretnéd állítani a polcra a robotot, ezt számtalan formában megteheted.
Ha pedig még fokozottabb élményre vágysz, akkor irány a Lego Builder applikáció, ami intuitív nagyító és forgató eszközökkel rendelkezik, így már építés során is láthatod a kész modellt és ezek a funkciók segítenek a könnyebb építkezésben is.

A szett egy Hulk minifigurát és megépíthető Hulk robotot tartalmaz, a hordozható játékfigura pedig 12 centiméter magas, így bárhová magaddal viheted.

Hulk sokak nagy kedvence, érdekesség, hogy Hulk karaktere először 1962 májusában jelent meg, A hihetetlen Hulk képregénysorozat első számában, ami összese hat kiadást számlált és az utolsó 1963. márciusában jelent meg. A történetet Stan Lee alkotta meg, az illusztráció pedig Jack Kirby és Paul Reinman nevéhez fűződik. A figura megalkotását Dr. Jekyll és Mr. Hyde története inspirálta, és a Frankensteinben szereplő lény. Eredetileg Hulk szürke lett volna, de a nyomdai feldolgozás soron nem sikerült egységes szürke színt keverni és ezért néhol zöldes árnyalatú lett, később ennél a színnél maradtak.

Lego Marvel Mechek – Thanos páncélozott robotja

Thanos páncélozott robotja (76242) hat éves kor felett ajánlott és 113 építőelemből áll. Thanos minifigurája ebben az esetben is a robot nyitható pilótafülkéjébe helyezhető. A robot karjának csuklós kialakítása és a mozgatható lábak és karok miatt, valamint az ujjak miatt bárhogy be lehet állítani. Csak a fantázia szab határt, és persze a körülmények, hogy mivel is kell megküzdenie ennek az óriási szuper gonosztevőnek. Kardjának két éle van, és a Végtelen kesztyű és a Végtelen kövek is gondoskodnak róla, hogy a kalandok soha ne érjenek véget. A figura 12 centiméter magas, így bárhová magaddal viheted és az építés során a Lego Builder applikáció természetesen ennek a hatalmas gonosztevőnek a megépítéséhez is segítséget nyújt.

Thanos egyébként a Marvel-univerzum egyik legerősebb szupergonosza, egy több ezer éves titán akinek célja a hat Végtelen kő összegyűjtése. Ezzel ugyanis elpusztíthatná az univerzum élőlényeinek a felét. Maga a karakter először 1973-ban tűnt fel a Vasember képregényben és onnantól már visszatérő főgonosz. A Bosszúállók: Végtelen háború volt az első film, amiben szerepelt még 2018-ban, és szerepelt a 2019-es folytatásban, a Bosszúállók: Végjátékban is.

Mordály páncélozott robotja – Lego Marvel Mechek 2023-ban

Az idei év harmadik robotújdonsága Mordály páncélozott robotja (76243), ami 98 építőelemből áll és hat éves kor felett ajánlott. A Marvel őrjöngő mosómedvéje most saját hatalmas harci gépének pilótafülkéjébe helyezhető. A robot egyik kezében egy óriási, tüzelő, hatkorongos pisztoly is van. Mint ahogy a többi Marvel robot esetében, úgy Mordály keze, lába is mozgatható, forgatható, bárhogy be lehet tehát állítani. A készletben ezen kívül találsz egy kisebb pisztolyt is, amit Mordály használhat, ha épp nem a robot belsejében van. Ha te is rajongsz A galaxis őrzőiért, akkor a készletet semmiképp ne hagyd ki. Maga a figura 11 centiméter magas, így bárhová magaddal viheted, az építésben pedig segítség és új élmény ebben az esetben is a Lego Builder applikáció. Mordályról érdemes tudni, hogy ő is gyengék hőse, a jók védelmezője, és a Galaxis egyik őrzője.

A Lego 2011-ben kezdte el gyártani a szuperhősöket, a termékcsaládban pedig a DC Comics, a Marvel és a Pixar szereplőit találjuk meg. Érdekesség, hogy a Lego Batman 2006 és 2008 között önálló franchise-ként létezett, mielőtt 2011-ben bevezették volna a Lego Szuperhősök márkanevet. A Marvel készletek pedig először 2012-ben jelentek meg, ekkor a The Avengers kezdte a sort, majd egy X-Men szett jelent meg, később egy Pókember készlet. 2013-ban a sort két Pókember szett és három Vasember szett követte. Ekkor megjelent négy Bosszúálló készlet is, Amerika kapitány, Loki kozmikus menekülése, Hulk kitörése és a Quinjet légi csapata. Ahogy teltek az évek, úgy jelentek meg az újabb és újabb Marvel szett, készlet, kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Ma már közel kétszáz Lego Marvel terméket találunk a kínálatban, igazi ritkaságokat és felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt ajánlottakat. Játékra, vagy kiállítási darabként vegyesen. A rajongók örömére a Lego Marvel Mechek 2023-ban is különleges pillanatokat tartogatnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük